Fantastisk bok som gir ein innsikt i kva som føregår i feltet, kva som føregår inne i hovudet til ein sykkelryttar. Eit must for alle som følger Tour de France (som er noko ein kvar oppegåande sjel bør gjere). Gledar meg til etappa i dag. Denne boka blir fast lesnad kvar sommar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Kom også vagt i hu en bok? eller en artikkelserie i National Geographic? eller begge deler - ?? Det var i alle fall en fyr som syklet Australia rundt på egen hånd. Han kan sikkert googles...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En annen vinkling på sykkel:
Dervla Murphy skrev i 1965 boka "Full tilt: Ireland to India with a bicycle". Hun var 32 år gammel da hun i 1963 la ut på turen fra Irland til India - helt alene - på en god gammeldags sykkel. Fantastisk bra bok! Hun har også skrevet mange andre reisebøker, bl a "In Ethiopia with a mule", men denne om sykkelturen er noe for seg selv. Man undrer på hvordan hun torde! - og det er ikke noen mangel på strabaser med punkteringer og snøkledte fjelloverganger. Tour de France fortoner seg som rene pyserittet i forhold....med følgebiler og solskinn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg. Her er vi ved kjernen av syklingens "psykologi". Har merket av etappen på Michelin-kartet og før eller siden skal den gjennomføres.

Har du tips på annen "sykkellitteratur"?

Helt greit med OL, men TdF er selve kongen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, er nok den einaste gode sykkelboka eg har lest, men eg har ikkje leita etter mange heller... Trudde undervegs i lesinga at det var memoarane til ein sykkelproff, men skjønte etter ein del googling at det berre var veldig bra dikta.

Har fulgt TdF sidan Indurain sine dagar, og det sluttar aldri å fascinere. Følger med dei vårklassikarane eg har tid å sjå og. Moro det og :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litteratur om sykling og alt dets vesen står høyt i kurs -spesielt i vinterhalvåret da jeg lengter mot kommende sykkelsesong.

Her er et par forslag:

Den tidligere vokalisten i Talking Heads, David Byrne, har skrevet en rar liten sak - Bicycle Diaries. Ellers så er boken "A journey around the world" av David Sore interessant. Han syklet verden rundt i en tid da verden fortsatt var relativt "ung".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Skal setjast opp på ønskelista :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!

Jeg har nå fått på plass en anselig mengde bøker med tilhørende bokhyller. Du kan kanskje ha glede av å sjekke sykkelhylla og reisehylla. Den siste inneholder også mye skjønnlitterært med reisetema.

Ser ellers at du er ivrig når det gjelder Spor-serien. Spesielle tips i så henseende?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du har litt forskjellig ja. Lurt på Tour de France-bøkene, men går ut i frå at det er dei same historiene som på sendingane kvart år.

Spor-serien er god, men virkar som dei har slutta med serien no. På sporet av Bysants av William Dalrymple er veldig god. Likar rolege bøker som knyttar reisa opp mot kultur og historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da regner jeg med at du har lest "Donau" av Claudio Magris. Den passer perfekt inn i din beskrivelse av en god reisebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har eg. Veldig god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien