Hva er den verste filmatiseringen av en bok, syns du? Og hvorfor er filmen dårligere enn boka?
(Selv styrer jeg unna så og si alle filmer som er basert på en Stephen King bok, da bøkene er vanvittig mye bedre, man får med seg mer den psykologiske thrilleren!)
Viser 39 svar.
Blade Runner (basert på Do Androids Dream of Electric Sheep?) er forferdelig. Ridley Scott tok seg ikke engang bryet med å lese boken og utelot flere elementer som jeg mener var viktige i boken, bl.a. mercerismen og den økologiske tematikken. Isidore er dessuten min favoritt fra boken, og det er han de store moralske spørsmålene knyttes til, mens i boken er hans rolle redusert til en mer instrumentell birolle.
Siderhusreglene. Kjente ikke igjen boka da jeg så filmen. Kunstnerisk frihet tror jeg det kalles:(
Eventuelt kan man kalle det å melke kua for alt det er verdt....
Nå kom jeg på hva den verste er: filmatiseringen fra 60-tallet av Modesty Blaise. Har du sett filmen og lest boka, så skjønner du hva jeg mener. Og for de som ikke har gjort det, blir det nesten for vanskelig å forklare. Det er bare så borti natta at det er utrolig at de i det hele tatt har fullført et sånt prosjekt.
HELT enig.
Psykedelisk film med Modesty Blaise som blondine. Eneste øyeblikk i filmen hun minner LITT om hvordan hun er tegnet i tegneserien er en DRØMMESEKVENS.
Og den er så dårlig at det ikke går an å forklare for noen som ikke har sett den, ja.
På den annen side, "My Name is Modesty" fra 2004 er absolutt verdt en titt om du liker Modesty Blaise
Ja, "My Name is Modesty" er helt klart verdt en titt om du er Modesty-fan. Men den har sine gode og dårlige sider og noen irritasjonsmomenter. Jeg liker uansett bøkene (romanene) best og trenger egentlig ikke en film.
Hva irriterte deg?
(Jeg trodde egentlig ikke jeg var fan nok til å overse dårlig/irritasjonsmomenter ;) )
F.eks. dårlige kampscener, og at hun har en skranglete kropp helt uten muskler. Jeg mener også å huske at man helt tydelig ser at hun ikke egentlig slåss og ikke har evnen til det.
Tilbakeblikkene til barndommen hennes syntes jeg var bra.
Høres ut som jeg bør se filmen en gang til.
Vi er i alle fall enige om det viktigste, filmen fra 60-tallet er forferdelig, bøkene er bra (og egentlig bedre enn tegneseriene), og kjenner jeg meg selv rett så er jeg enig med deg om "my name is Modesty" også innen jeg er ferdig med å se den igjen:D
Jeg bør kanskje også se den en gang til. Jeg har tross alt sett den bare en gang, og det var lenge siden. Jeg kjenner også andre som ikke er enig med meg i det der med kampscenene.
Det er dette med å lage film for video, da.
Du må velge, du får ikke skuespillere som er både unge, vakre, flinke skuespillere OG flinke til å sloss. (Og de fleste regissører velger i prioritert rekkefølge, ung, vakker, skuespiller, sloss, også i action-filmer. Det kan se ut som de tenker at "ingen menn i salen vil se at hun ikke kan sloss, sånn som brystene hennes hopper, og ingen damer kommer til å være i salen i det hele tatt")
Ikke at jeg skal si noe, jeg har nettopp vært gjennom hele "the persuaders" (Roger Moore og Tony Curtis, "Gullguttene") på dansk TV, så akkurat nå godtar jeg det meste som "kampscener". (Nå skal jeg legge meg litt på sofaen og fundere på hvordan DEN dukket opp etter påstanden om "hoppende bryster")
LOL, hadde det beinrangelet der bryster som var store nok til å hoppe, da? - Tja, det hadde hun vel sikkert, sånt kan jo fikses på ;)
Det er klart jeg ser grunner til hvorfor det kan ha blitt som det har blitt, men jeg har ikke tenkt å unnskylde dem for det ;)
Maskeblomstfamilien..
Uten tvil Haikerens Guide til Galaksen.
Fullstendig enig. Total nedtur!
Ja, virkelig Øystein! Det var virkelig en forferdelig filmatisering av en fantastisk bok (og hørespill). Ble sittende å bare lure på om det var mulig å gjøre det verre...
Hev Titanic av Clive Cussler, skuffa på slutten. Sphinx av Robin Cook, hadde lest boka først og lånte senere filmen på VHS (lenge siden detta) og de hadde gjort om slutten, ble ganske skuffa husker jeg.
Jeg visste ikke at de hadde filmatisert Sfinx. Spørs vel om jeg får tak i den nå, men skal definitivt ut på leting etter den.
Jeg kom på en; Hestehviskeren av Nicholas Evans! Elsket boka, hestejente som jeg er, og alltid har vært! Syntes ikke moren(Kristin Scott Thomas) passet inn i rollen i det hele tatt(ift. bildet jeg hadde i hodet om hvordan hun så ut og var..), så selv om filmen var flott, godt laget og alt, så ble det feil pga henne.
Også var slutten helt feil. Savnet også endel trekk og replikker, hos han som spilte hestehviskeren, husker ikke navnet på han, verken i film eller i boka.
Jeg synes nesten alltid at filmen skuffer i forhold til boken. Og det er kanskje ikke så rart. Det vil alltid være en masse detaljer som ikke kommer med - detaljer en selv mener er viktig for handlingen. Og så er det sjelden castingen står i stil til de karakterene en selv har sett for seg mens en leste boken. Filmatiseringen av Stolthet og fordom med Kiera Knightly som Elizabeth Bennet mener jeg er et godt eksempel på det. Hun passer overhodet ikke i rollen (etter min mening...) Mulig hun sørger for godt besøkte kinoer, men jeg tenker bare på "Bend it like Beckham" når jeg ser henne.
Ja, den filmen var en grusom skuffelse, spesielt etter å ha sett BBC-serien!
Nå har ikke jeg lest boka, men enig at BBC produksjonen er veldig god. Det er en av mine absolutte favoritter. Kiera Knightly er vel for pen til den rollen og spiller lite overbevisende i filmversjonen.
Jeg er så enig! Det var akkurat den filmatiseringen jeg tenkte på som det verste jeg har sett, og det var særlig castingen som var helt gal. Og Darcy var jo ikke "riktig" han heller.
Enig. Mr. Darcy er og blir Colin Firth. Sånn er det bare.
Også gnistret det ikke mellom dem heller, og det må det jo;)
En av mine yndlingsbøker er "The vampire Lestat" av Anne Rice. Filmatiseringen av forløperen, "Interview with a vampire", var jeg veldig fornøyd med, selv om den jo selvsagt måtte avvike fra boken en del for ikke å vare alt for lenge. Stemningen var likevel beholdt, og de hadde med dyktige, store stjerner som Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater og Antonio Banderas.
Ikke så med neste film. Her hylte det lavbudsjett. De hadde slått sammen "The vampire Lestat" med "Queen of the damned". Ikke vellykket i det hele tatt. Hele stemningen var feil. I stedet for vampyrene som opphøyde, stilfulle vesener hadde de gått for billig skrekkfilmvampyropplegg, hvor vampyrene gikk rundt og hveste og skulle være så voldsomt skumle. Lestat, som i boken ser ut som en blond, lys engel, noe det også blir spilt en god del på, er i filmen mørk og slem. Jeg satt og gispet av provokasjon og forargrelse gjennom hele filmen.
Jeg liste "DaVinchi koden" godt av Dan Brown godt, men synes filmen var utrolig dårlig, og ble så skuffet. Jeg synes ikke filmen klarte å formidle stemningen i boka i det hele tatt. Filmen var mørk og "lavmælt" på en måte. Det var jo gode skuespillere, men for meg ble det total kræsj:)
Det samme med Engler og demoner. Den ble mer eller mindre gjort om til en håpløst dårlig actionfilm.
Den første jeg kommer på er Pet cemetary. Jeg husker jeg leste boka først. Slukte den nærmest og satt i spenning hele veien. Filmen var en stor skuffelse og rett og slett bare elendig. Generelt sett er det mye dårlige filmatiseringer av Stephen King bøker, men innimellom glimter de til, så jeg ser de allikevel.
Jeg ble litt skuffet over Drageløperen. Det er en bra film det er ikke det, men jeg synes boka var mye bedre. Grunnen var vel at jeg synes vel flimen manglet så mye som jeg visste sto i boka.
Verste vet jeg ikke riktig - jeg begynner å bli gammel og glemsk - men jeg husker at jeg ble skuffet over filmatiseringen av Ringenes herre. Jeg skjønner jo at man ikke kan få med alt på film, men dette ble for overfladisk og manglet for mye av det som gjorde bøkene bra, synes jeg.
Enig. Spesielt den tredje filmen skuffet meg siden de hadde forandra slutten totalt.
Likte "Eragon" som bok, men filmen var kjempedårlig!! Tror det er grunnen til at film nr.2 ennå ikke er kommet..
Jeg ble veldig skuffet over filmatiseringen av La den rette komme inn, av John Ajvide Lindqvist. Boka var etter min mening fantastisk, men filmen ble en nedtur for meg. Ikke det at filmatiseringen var spesielt dårlig, jeg har hørt fra andre som ikke har lest boka men bare sett filmen at de syns filmen var megaspennende. For min del ble jeg sittende å vente på ting som ikke kom og som gjorde boka så bra.
Dersom det er den svenske filmen du har sett, må jeg nesten si meg uenig. Filmen har en helt egen stemning og enkelte hendelser i boken mener jeg det er helt greit å utelate.
Du burde kanskje se den amerikanske remaken, Let me in, som er en mer klassisk skrekkfilm? =)
Ja kanskje det. :O)
Så filmen før jeg leste boka - syntes den var veldig bra. Hadde jeg lest boka først (som jeg fant meeeget bra), hadde jeg nok hatt en litt annen oppfatning...