Det er jo slik at kun de beste bøkene og forfatterne får priser og utmerkelser, og jeg syns det er slemt at kiosklitteraturforfatterne ikke engang får status som forfattere og får være med i foreningene.. "De beste bøkene" er vel de som kan bli husket om hundre år, slik vi sitter og leser klassikere nå. Men om en bok er aldri så rost i media og av bredden av lesere, kan det godt hende jeg synes den er dårlig fordi den ikke treffer meg, at den ikke interesserer meg..

Da er det meg det går på..

Jeg skal ta et eksempel: Jeg kommer aldri til å lese Knausgård, fordi jeg har en oppfatning av at de er dårlige bøker, men det betyr ikke at jeg ikke respekterer dem som leser bøkene hans. Jeg for min del mener å si at de ikke interesserer meg! De er jo tungvektere i hva som er in å lese nå, ut fra en kollektiv bevissthet må det bety at de er bra bøker... Motstridende, ja..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Man må kunne skille mellom smak og behag og kvalitet. At noe er av god kvalitet betyr ikke at alle liker det, enten det er snakk om klær, møbler eller kunst.

Om noe er bra eller ikke i betydningen god litteratur handler ikke om hvor mange som liker det eller ikke. Altså, det er ikke slik at fordi noe leses og likes av mange så er det "bra bøker" i betydningen god litteratur.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen smak er dårligere enn en annens fordi den er annerledes. Det bare kommer an på hvem den passer...

Bøker selges til stor del på grunnlag av massenes mening, det skulle vel de fleste kunne si seg enig i, men det lokker ikke nødvendigvis meg fram fra bakerste hylle med de såkalt obskure titlene og rare utgivelsene!

Hva min smak er? Jeg foretrekker vidsynthet og toleranse og prøver ærlig og så godt jeg kan. Innimellom må jeg bare erkjenne at det ikke går, men forsoningen ligger i at jeg har prøvd. Jeg gidder ikke være kappesnuer hvis vinden skifter retning. Jeg vil ha mine egne meninger, selv om jeg kan tåle andres (forskjellige fra mine?). Så jo, subjektivt mener jeg det finnes dårlige bøker. Og nei, objektivt er det salgstallene, media og de evinnelige pengene som bestemmer om bøker er gode.

Hva man sier høyt går jo på om man vil velge subjektiv eller objektiv vurdering.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A