Eigentleg eit svært interessant innlegg. For mange er det slik at boka er noko "heilag" som ikkje må tilsmussast av litteratur som er mindre verd. Me forlangar jo ikkje det same av film og tv - og cd-mediet er jo ikkje utelukkande for seriøs musikk. For det er jo faktisk slik at dei same personane som rakkar ned på andre si lesing sjølv gjerne ser såpeseriar på tv eller b-filmar på kino. Underhaldning i bokform, eller såkalla "dårlege" bøker, er heilt ok - og som du skriv, dei kan også ha sin eigenverdi. Eg har sjølv tidlegare jobba mange år i pocketbokbransjen - og for oss var underhaldningslitteratur eit fag som me tok særs seriøst! Men når alt dette er sagt - det er klart at det vil vera ein kvalitetsmessig skilnad på litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

jeg forlanger akkurat det samme av musikk og film som jeg gjoer av boeker. jeg har inntrykk av at folk som bryr seg om bra boeker, ogsaa krever bra musikk og film, og motsatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje det kan ha noe å gjøre med at vi har lært å analysere litteratur på skolen, og det derfor har blitt mer "seriøst" for oss. Musikk, film og tv blir tatt lettere på i skolen og da er det lettere å få en friere eller mindre gjennomtekt holdning til det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege