Min tredje bok på rappen fra Nord-Amerika ”in the old days”, og den tredje boka med en kvinne som hovedperson/jeg-person. Alle tre er likevel fasinerende forskjellige, noe det språklige har mye av skylda for. Og der ”I ulvenes skygge” og ”Enken” foregår i et kaldt Canada, er vi nå i mer typisk hett western-miljø, med utgangspunkt i Arkansas.

Jeg-personen er bare 14 år, og fortellerstilen er kvikk, ironisk og Nancy Drew-aktig. Det samme må man i høy grad kunne si om oppførselen hennes. Faktisk så til den milde grad at jeg tok meg i å bli irritert over frekkheten hennes et par ganger.

Nuvel, bortsett fra grepet med jeg-personen framstår boka som en relativt typisk western-bok. Liten og raskt lest, som de gjerne er. Jeg synes det virker som en bok med mindre ambisjoner enn de to ovenfor nevnte. De panegyriske anmeldelsene/uttalelsene på omslaget må komme fra folk som allerede tilhører kulturkretsen, for å si det sånn.

Ikke desto mindre er True grit filmatisert i 2010, og gikk på norske kinoer i fjor høst. Jeg så den ikke da, men har lyst til å se den nå og se hvordan de har forvaltet stemningen fra boka. Den er for øvrig nominert til hele 10 Oscar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Den ble filmet lenge før det - en gang på 60-tallet vil jeg tippe, med selveste John Wayne i hovedrollen. Husker jeg ikke feil, fikk han Oscar for rollen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

IMBD= The Internet Movie Database

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange takk! Det var vel egentlig trådstarteren som burde hatt denne informasjonen - sjøl så jeg filmen en gang i oldtiden og føler ikke at jeg trenger å fornye bekjentskapet med John Wayne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er den versjonen mulig å få tilgang på i dag, da tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne?

http://www.amazon.com/True-Grit/dp/B000IZ1HQ8/ref=sr_1_5?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1313693985&sr=1-5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det ser sånn ut. Rart egentlig, at de allerede i 1969 kunne lage en film av en bok som ble skrevet i 2002 (trodde jeg).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er visst også fra 1969 ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant faktisk den gamle boka i magasinet på biblioteket i dag (rommet for gamle og mosegrodde bøker). Den versjonen het "Modige Mattie" og omslaget bar tydelig preg av å være rettet mot en målgruppe på alder med hovedpersonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he, ja sågar fra 1968, faktisk. Vi setter oss ned i sofaen i dette nu for å se den nyeste versjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte filmen veldig godt. Anbefaler å se den! Passe blanding av drama og action syntes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi lastet den ned med tanke på å se den på hytta i forrige uke. Det ble ikke noe av. Får håpe på dårlig vær denne helga, så vi får sett den nå i stedet.

Langt fravær fra Bokelskere for din del? Du var jo hovedleverandør av interessante diskusjonstråder en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferie i hele juli med minimalt med internett tilgjengelig. Litt godt i grunnen. Har gått ut i jobb så sitter ikke forran PCen hele dagen heller.

Prøvde meg på en tråd i dag men har foreløpig ikke fått noen napp...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren Patricia