Jeg har en litt artig historie om det franske eplebrennevinet calvados, forfatterne Erich Maria Remarque og Per Petterson - og meg selv:)
I boka "Tre kamerater" av Remarque ble det stadig drukket calvados, og jeg ble såpass nysgjerrig at jeg måtte prøve det; og det har siden vært favorittdrinken min. Så satt jeg en kveld med calvados'en ved siden av meg og hørte Per Petterson selv lese fra boka "Jeg forbanner tidens elv". Plutselig forteller han om hvordan hovedpersonen kjøpte med seg en flaske calvados til seg og moren, fordi dette var blitt favorittdrinken deres etter å ha lest om calvadosdrikking i Remarques bok "Tre kamerater"!!! Det føltes ganske snodig;-))
(Og hvis noen synes dette høres kjent ut, så har jeg fortalt om det i en annen tråd for en god stund siden.)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg kjenner mange, inklusive meg sjøl, som har ønsket å stifte bekjentskap med calvados - ikke etter Tre kamerater, men Triumfbuen av Remarque. For mitt vedkommende ble det et kortvarig bekjentskap. Not my cup of tea!

Prosecco, derimot - etter flere historier om Commisarie Brunetti av Donna Leon: Joda, man lærer både det ene og det andre av å lese romaner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore Olsenmge