Hva regnes egentlig som kiosklitteratur? Mange som er tilhengere av litteratur sier de iallefall ikke leser kiosklitteratur som om denne type litteratur ikke er "verdig" å bli lest, den er "beneath" dem.

En litteratur professor sa en gang til klassen min: "Hva dere enn gjør, ikke les noe av Dan Brown slik kiosklitteratur må vi heve oss over, vi er langt over det stadiet".

Men er ikke kiosk litteratur gjerne pocket utgaver av helt vanlige bøker som man finner i hvilken som helst bokhandel? Hvorfor skal da disse være mindreverdige i forhold til annen litteratur?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Og PS Sunniva - uttrykket "beneath" i denne sammenhengen heter på norsk "under deres verdighet".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den leses ferdig på en flytur og glemmes før man er kommet gjennom taxfree-en

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kiosklitteratur er IKKE det samme som "bøker du får kjøpt i kiosken". Dette er ikke synonymer.

Kiosklitteratur er nok en betegnelse som ikke lenger er umiddelbart lett å forstå! Tidligere fikk man ikke kjøpt "ordentlige" bøker i kiosker. Bøkene som var til salgs i kiosker, var bøker som ikke kom i innbundet utgave først, men som ble gitt ut i pocket. De gamle cowboybøkene, Bill & Ben, Morgan Kane osv myntet på menn, Barbara Cartland, "Stjerneromaner" osv myntet på kvinner.

I dag selges paperbacks av alle typer på Narvesen, men det blir ikke kiosklitteratur likevel :) Uttrykket kiosklitteratur er tydeligvis egnet til misforståelser nå for tiden - vi må kanskje finne opp et nytt begrep?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg. Det er veldig mange gode bøker som er utgitt i pocketutgave. De finnes i kiosken og er fine å ta med på reise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg tenker på når jeg hører om kiosklitteratur er kjærlighetsromaner som du bare får kjøpt i butikker og kiosker. Det er mange forskjellige serier, som Harlequin, Super-stjerne, Casino Roman o.s.v. Jeg har en kasse av disse på loftet. Jeg leste mange sånn bøker når jeg var ungdom, mest fordi moren min leste sånne. Bare får å gi deg et eksempel har jeg vært på loftet og hentet en. Denne heter Kjærlighetens lenker, og er skrevet av Jane Feather. Og bak boka er det skrevet:

Bare femten år gammel skulle strålende vakre Cordelia vies til fyrste Michael, en eldre mann hun aldri hadde sett. Hun ble hentet av Leo, fyrstens unge, kjekke stedfortreder. Helt uventet forelsker de to seg i hverandre - en kjærlighet så glødende og ulovlig at den måtte få de mest dramatiske konsekvenser...

Vel, høres det spennende ut? Jeg har ikke lest akkurat denne boka, men har du lest en av disse kjærlighets romanene, så er det ikke overraskelser i de andre bøkene. Dette var en Super-stjerne bok, nummer 283.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kiosklitteratur for meg er alle disse seriebøkene. De små pocketbøkene som gjerne samlet sett danner en lang historie. Og Harleqenbøkene. Margit Sandemo er vel den største kiosklitteraturforfatteren jeg kan tenke meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pr idag er vel gjerne pocketutgaver av "høy" litteratur å finne i kiosken like mye som bok 350 av en eller annen serie. Så uttrykket har vel i grunnen mistet mening:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenG LIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalToveTine SundalJarmo LarsenAnn-ElinMathildeChristineLars MæhlumMartine GulbrandsenIngunnJTorHilde AaBjørg L.RonnyStig TBeathe SolbergKaren PatriciaPer LundLene AndresenBente NogvaFiolGroBjørg RistvedtPiippokattaAmanda ABur1Reidun SvensliLena512