Jeg har akkurat, etter en lang og strabasiøs prosess, fått motosykkel-lappen. Hurra! I anledning dette vidunderlige øyeblikk tenkte jeg å sette opp en liste over 10 skjønnlitterære bøker med motorsykkel-tematikk, og gjennomføre et lite selvstudie. Hvilke bøker må med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

"Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel" er den eneste jeg kommer på. Den har fått veldig gode kritikker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med MC-lappen! Du må ha med deg Finn Valgermo/Kunsten å kjøre motorsykkel. En liten perle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser du leser Hunter S. Thompson. Kjørte han motorsykkel? Jeg husker ham best fra Fear an loathing in Las Vegas. Han var temmelig gal, og det var umulig å vite hvordan man skulle oppfatte ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han virker faktisk ganske sprø også i den boka om Hells Angels. Det er noen fantastiske (men avsindige) beskrivelser av ville fester de foretar seg. Det mest formildende ved boka er i grunnen at H.S. Thompson mister totalt sansen for Hells' Angels i forbindelse med at de banker opp antikrigs-demonstranter i Oakland. Jeg likte boka totalt - den var underholdende, vittig, tidvis politisk skarp og lite selvhøytidelig. Thompson kjørte selv motorsykkel, ja, men han var aldri med i noen gjeng (sier han ihvertfall selv) - han var mer en loner og nysgjerrig på hva H.A. egentlig dreiv med, sånn jeg forsto det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han ble oppfattet som progressiv da vi var i USA samme år som demokratene konvensjonen hvor Mc Carthy var presidentkandidat. Det var i 1972, og kampen mot Vietnamkrigen foregikk jo blant studenter og andre. Hunter S. Thompson var såpass uberegnelig at det var litt vanskelig å akseptere ham som ideal! Det var mer en slags skrekkblandet fryd over hva han kunne finne på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Og Hunter S. Thompson si bok om Hells Angels som kom i norsk utgåve i fjor?

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Fint! Da har jeg bestilt de tre ovennevnte, samt

  • To Dakar and Back: 21 Days Across North Africa by Motorcycle. Lawrence Hacking, Wil De Clercq

  • Two Wheels Through Terror: Diary of a South American Motorcycle Odyssey. Glen Heggstad.

-Blood, Sweat & 2nd Gear: More Medicine for Motorcyclists Flash Gordon, Craig Harrison (siden jeg jo er sjukepleier).

Da er det fremdeles plass til 4 bøker til på lista!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste en i fjor som her Somewhere South of Here, der hovedpersonens motorsykkel opplevdes som fremtredende i mine øyne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJenny