Dette var ingen stor leseopplevelse. Det var mye handling trykket inn på 300 sider med det resultatet at det føles som oppramsing. Lite engasjerende for oss lesere men en lettvin måte og skrive på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Holdt nesten på å kjøpe den. Er glad jeg sto over etter å ha lest denne tråden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er ikkje vits å bruke pengar på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dørgande kjedeleg bok. Dei siste 200 sidene blei skumma lett, berre for å bli ferdig med elendigheita. Angrar på at eg brukte tid og pengar på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen stor roman

Vi befinner oss i England i 1939, og utbruddet av andre verdenskrig er rett rundt hjørnet. Pga. Englands sentrale rolle i det som etterhvert utgjorde de allierte, fryktet innbyggerne i London at nazistene ville la dette gå spesielt hardt ut over London, og dette var bakgrunnen for at mange evakuerte sine barn fra byen. Slik havnet Anna Sands, åtte år gammel, på ærverdige Ashton Park, et flott og gammelt engelsk gods, under krigen. Mens moren Roberte ble igjen i London, og faren befant seg i Nord-Afrika et sted ...

Thomas og Elisabeth Ashton var en gang et vakkert og svært vellykket par. Thomas var en av de flotteste mennene Elisabeth hadde møtt, mens Elisabeth var en meget elegant kvinne. Under en av de første feriene paret reiste på, pådro imidlertid Thomas seg polio. Under nokså dramatiske omstendigheter overlevde han så vidt, og var deretter lenket til rullestolen for resten av sitt liv. Den en gang så flotte mannen var dermed redusert til en krøpling ...

Ekteskapet mellom Elisabeth og Thomas hadde hanglet i mange år da de bestemte seg for å bruke godset til å internere evakuerte barn fra London. Selv hadde de aldri lykkes i å få egne barn, og savnet har gjort Elisabeth til en meget bitter kvinne. Hun har lenge bebreidet mannen sin for barnløsheten, helt til hennes mange utroskapsaffærer får henne til å innse at det faktisk er hun som ikke kan få barn.

Lille Anna blir vitne til en del av scenene mellom ektefellene - episoder hun ikke er i stand til å forstå fordi hun er for ung. I mens vokser hennes fascinasjon for Thomas, som er en meget belest mann og en utmerket lærer for de evakuerte jentene ...

Denne boka hadde jeg hørt en del negativt om før jeg valgte å kjøpe den. Like fullt tenkte jeg at det måtte være noe ved den siden forfatteren John Boyne har uttalt at dette er den beste debutromanen han hadde lest i løpet av de siste årene, samt at boka har fått priser og er nominert til enda flere priser ... Dessuten våknet min interesse for boka da temaet andre verdenskrig dukket opp. Så feil kunne jeg altså ta. Jeg vet at det er vanskelig å skrive om kjærligheten uten å virke banal, men denne boka er virkelig noe av det mest banale jeg har lest på veldig, veldig lenge. Bruken av metaforer irriterte meg. Hvordan ser for eksempel en "ubesluttsom sol" ut? Og hva skal man si til at moren rett før adskillelsen fra datteren Anna føler datterens sjel som hadde tatt bolig i henne åtte år tidligere? Slik fortsetter det gjennom hele boka. Dersom det ikke hadde vært for at jeg faktisk har betalt 350 kroner for boka, ville jeg ha kastet den fra meg allerede etter første kapittel. Men jeg leste videre i trass ... Det denne boka dessuten inneholder om andre verdenskrig kunne nesten hvem som helst ha skrevet uten behov for å gjøre den minste research. Her blir det terningkast tre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så enig, Rose-Marie, dette var skuffende dårlig. Som deg tenkte jeg at det må jo være noe ved boka, siden den er nominert til både den ene og andre prisen. Det var en utrolig banal historie som bare ble verre og verre. Har skumlest omtrent halvparten og nå ligger boka i pappesken sammen med ting som skal leveres på loppemarked.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av de bøkene jeg er kjempeirritert over å ha kastet bort tid og penger på .... Mitt eksemplar havner også på loppemarked i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da trenger jeg altså ikke lure på om denne skal på ønskelista.

(Men en ubesluttsom sol har jeg opplevd mange ganger!)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig i det med ubesluttsom sol! Ha...ha!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du trenger absolutt ikke sette denne boka på noen ønskeliste, når det er så utrolig mange andre kjekke bøker å lese :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg ble skuffa selv. =( syns den virka intr og spennende. Noe var greit, men den ble for laaaang. Blir nok ikke en bok jeg vil lese igjen, og jeg er veldig glad for at jeg bare ga 50kr for den.. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaLeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge