“To read a writer is for me not merely to get an idea of what he says, but to go off with him and travel in his company.”

  • André Gide

Den 9. juli 2011 inviteres alle bokelskere i landet til å dra på en 24 timers reise sammen med sine favorittforfattere, eller nye bekjentskap. Du kan dra på korte reiser til fjerne steder, lange reiser til hjemlige trakter eller en hvilkensomhelst kombinasjon du måtte ønske. Tar DU utfordringen? Klarer du å lese i 24 timer i strekk?

For at du ikke skal slite deg ut på reisen blir det en rekke pauseinnslag på denne bloggen. Vi legger ut motivasjonsinnlegg hver time, hvor du i kommentarfeltet kan gi oss en statusoppdatering: fortell oss gjerne hvor mange bøker du har lest, hva du synes om dem eller hvor godt du trives med utfordringen. Vi samler info om alle deltakerne her på siden og oppdaterer jevnlig. På den måten kan vi følge hverandres utvikling etter hvert som timene går og holde styr på hvem som fremdeles er med og hvem som har hoppet av. Hvis du har egen blogg og legger ut oppdateringer der, gi oss en link til bloggen din så kan vi følge oppdateringene etter hvert som de publiseres. Det er dog IKKE nødvendig å ha egen blogg for å delta.

Annenhver time kan du delta i miniutfordringer. De vil være litteraturrelaterte og vinnere blir premiert. Uansett om du leser i din egen stue, på kjøkkenet, i hagen, på en båt eller i sengen er du ikke alene. Vi er et lesefellesskap og sammen skal vi prøve å komme oss gjennom 24 timer. Det blir flotte premier til dem som holder ut hele døgnet!

Hvis du ikke har mulighet til å lese i 24 timer, men har lyst til å delta likevel, er det bare å bli med. Du kan sette dine egne mål: f.eks 6 timer eller 12 timer. Du trenger ikke å melde deg på, men skriv gjerne en kommentar her hvis du bestemmer deg for å delta.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 44 svar.

Hei og hopp! Blir det arrangert ett lesemaraton i år også?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

SynneM etterlyste erfaringer fra deltakerne i etterkant. Her kommer mine:

1.Var det verdt det? Så absolutt, det var en morsom opplevelse. Koste meg med lesingen og deltok blant annet i konkurranser og besøkte andre leseelskeres blogger for avbrekk.

2.Hva oppnådde du? Jeg leste én veldig god bok og en passelig god bok. Jeg stresset overhodet ikke med lesing men koste meg bare, så hadde jeg pauser hvor jeg gjorde litt annet. Ble to timers søvn også på meg så jeg fullførte ikke 24 timer, visste jeg ikke hadde mulighet til å sove ut på søndagen. Da var det greit å sørge for litt søvn.

Håper det blir et maraton igjen hvor jeg har mulighet til å delta i fulle 24 timer. Dette var veldig morsomt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Syntes det var kjempe morsomt arrangement. Desverre fikk jeg ikke vært med i alle 24 timene, da det skjedde ting og saker :P hehe Neste gang vil jeg nok prøve og sette av så jeg kan være med gjennom hele greia :)

Selvom jeg bare var med sammenlagt 7 timer, syntes jeg jeg fikk lest en god del :) Fikk lest ferdig en bok jeg var i gang med + 1 helt ny en. Og 2 små historier :) I alt godt og vel litt over 400 sider, tror jeg jeg kom frem til :)

Ser frem til neste gang :D Og håper jeg har fri :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Skulle gjerne vært med :) Kan sikkert prøve å være med en del av tiden, men jeg har tannlegetime, så det blir nok ikke 24 timer på rad... :( Jaja. Lykke til! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alle som har anledning til å være med hele tiden, men som deltar likevel. Du er hjertelig velkommen til å være med så lenge du vil/kan =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke jeg har mulighet til å være med hele dagen :( skal til Lakselv på dagen, kommer sikkert sent hjem også. Men får prøve å lese på veien dit og tilbake, og fra det klokkeslettet jeg kommer hjem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg satser på å få lest så mye som mulig og på full deltakelse neste år :)

Til spørsmålet om det er noe poeng i dette? Ja, det er morsomt og sosialt på sin måte med konkurranser og kommunikasjon leserne i mellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

er det sånn at man skal lese fra 00.00-00.00 ? må vel døgne over til 8. juli også sove på dagen da, sånn at jeg våkner til midnatt å klarer å holde meg våken

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, vi begynner på morgenkvisten på lørdag, nærmere bestemt klokken 10:00 og holder på til samme tid søndag morgen. Dermed har nok mange muligheten til å holde ut i 12-15 timer gjerne, for man begynner å merke søvnbehovet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei, men det er jo bra! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

åååå.... ! Dette hadde jeg elsket! Men har ingen mulighet for det den helgen :S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt prosjekt, men jobbinga kommer i veien for meg. Blir det en ny runde er det mulig jeg hiver meg med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres spennende ut! Hadde uten tvil blitt med, hadde det ikke vært for at jeg har andre planer i helga. Er gjerne med til neste år! Lykke til!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesemaraton? Neppe for min del. Ideen er nok god, men hva er egentlig poenget? Hadde det ikke vært bedre å fordele det utover flere dager, rett og slett en etappeleseing i stedet?

Jeg tviler sterkt på at det blir særlig kvalitet over lesinga etterhvert... Ett argument er at det må være bedre å få med seg det en leser (har mer enn en gang (les ofte) sovnet med lyset på og nesa i boka, for så å våkne noen timer senere ute av stand til å skjelne mellom det jeg leste og det jeg drømte...

Hovedargumentet mitt for ikke å delta er likevel at jeg leser fordi jeg synes det er morsomt/interessant/forfriskende, ikke fordi jeg må (og kanskje også fordi det har blitt en vane å lese på sengekanten før jeg legger meg). Det vil med andre ord si at jeg legger vekk boka/bøkene hvis jeg ikke føler for å lese.

Her er to alternativer til et 24-timers lesemaraton:

  • å lese 3-4 timer hver dag i f.eks. ei uke eller to
  • å lese et visst antall bøker i løpet av de nærmeste to ukene (her er det igjen to muligheter, enten fritt valgte bøker eller valgt ut fra ei liste)

Spørsmålet blir uansett: Hva er poenget? Jeg trodde lesing var ment å være noe en kunne kose seg med, slappe av med, lære noe av osv... Så mitt svar er uansett: NEI TAKK!

Lykke til alle dere som velger å prøve! Skriv gjerne litt om erfaringen i etterkant, og ikke minst svar på følgende to spørsmål:

  1. Var det verdt det?
  2. Hva oppnådde du?
Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg går ut i fra at de aller fleste av oss leser fordi vi liker det, og lar være å lese når vi blir lei eller ikke er i humør til det. Tviler sterkt på at mange tvinger seg selv til å lese når de ikke ønsker det. Jeg storkoser meg med lesing, og kommer nok til å gjøre det på lørdag også. Det er snakk om en dag i året, ikke konstant lesetvang.

Trenger det å være et stort poeng? Det er en utfordring, man kan gi seg når man vil, og vi håper det skal bli sosialt og gøy. Poenget er rett og slett at vi leser sammen. Lesning er en hobby man stort sett driver med alene, men på lørdag får vi mulighet til å dele leseopplevelsen med en rekke mennesker. I tillegg blir det miniutfordringer man kan bryne seg på. Jeg skjønner godt at det ikke er for alle, men jeg er glad for at det er mange som viser interesse. Jeg tviler på at et lesemaraton kommer til å ødelegge lesergleden for deltakerne. Når man ikke klarer å kose seg med bøkene lenger kan man gi seg. Forhåpentligvis kommer de påmeldte til å ha det gøy, hvis ikke blir det som du sier ikke noe poeng med det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er enig med deg. Trenger det å være et stort poeng, utover at det er ei gøyal utfordring:) De som vil blir med og de som ikke ser poenget med dette, hopper rett og slett over:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hm, jeg er litt redd for belastningsskader på øyemuskulaturen, men hvis jeg ikke finner på en bedre unnskyldning i tide må jeg nesten bli med. Ble veldig nysgjerrig på om det faktisk går å lese i 24 timer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde vært gøy å være med. Men det er vanskelig å kombinere med pass av to små barn. Hadde jeg kunne startet f.eks. fire om morgenen, kunne det vært lettere. Da hadde jeg kanskje kunnnet finne barnepass én dag, og selv vært på banen med barna igjen fra søndag morgen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kjempespennende ide,men for mitt vedkommende dessverre feil årstid.Vil nok prioritere fiske og friluftsliv i helga.Somrene her oppe i nord er i korteste laget,og da blir nok dessverre lesingen nedprioritert til fordel for andre sysler.Men hadde ideen blitt lansert senhøstes eller vinterstid,så hadde jeg ikke nølt med å ta utfordringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres kjempespennende ut, men jeg skal dessverre jobbe hele dagen på lørdag.. Håper virkelig det ikke blir lenge til neste maraton, for da skal jeg definitivt slenge meg på!! Supert initiativ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres jo kjempemorsomt ut!! Må vel slenge meg på jeg også da! Men, når "begynner" vi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Det er ingen regler for hva du kan lese. Bøker, novellesamlinger, lydbøker, bøker du allerede har begynt på, mursteiner, les hva du vil =)

Finner man en fengende murstein er det strålende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Aldri hørt om det før, men jeg er med! Får finne frem bøkene og kjøpe energidrikk så jeg holder ut i 24 timer! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe energidrikk blir nok viktig ja. Jeg kommer til å kjøpe inn masse redbull. Kjekt at du er med =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har telt på knappene lenge nå, men får vel se og melde meg på, skulle egentlig bare mangle. Målet er alle 24 (som i praksis betyr, så lenge deg går.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det samme målet, men jeg har virkelig ingen ide om hvor lenge jeg faktisk kommer til å holde ut. Bra du er med, vi trenger noen Ingalill-oppdateringer innimellom =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klart jeg er med! 24 timer får jeg neppe til, men jeg skal legge inn så mye lesing jeg bare klarer. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Supert =) 24 timer er vel ambisiøst, men det blir spennende å se om noen av oss holder ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er med, og satser på å logge ein del timer:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra initiativ. Eg får heller ikkje til å vere med, dessverre, på grunn av ferie (det stod høgt på lista mi, men det var visst ikkje eit hardtslåande argument for alle involverte partar).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var synd. Men blir det suksess blir nok arrangementet gjentatt til neste år =)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det hadde vore veldig kjekt å vere med i alle fall. Håper på ny runde neste sommar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne ha deltatt. Men jeg er på ferie i Lillehammer da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meldte meg på tidligere i sommer, og jeg rågleder meg! :D Artig initiativ!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble plutselig endring i helgeplanene her, så jeg kommer til å befinne meg på hytta i helga. Muligheten for å komme på internett er ikke så stor, med mindre jeg labber bort til onkel og låner hans steinalder-pc. Men om jeg ikke kan bidra så mye over nett og kommunisere med andre underveis, så skal jeg uansett kose meg i mitt eget og bøkenes selskap. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gi oss gjerne en oppdatering om hvordan det har gått og hvilke bøker du leste når du har anledning til det =) Gjør ingenting om det er etter søndag. Og kos deg på hytten med bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T