Jeg har lest den! Utrolig interessant og spennende bok, synes jeg, men så er jeg veldig interessert i menneskets utvikling, da :) Hvis du googler Bryan Sykes finner du masse om denne boka. Den første delen handler om forskningsprosessen, hvordan de benyttet mitokondrie-DNA (nokså teknisk, men man klarer å henge med på det meste uten å være ekspert) for å nøste seg fram i menneskets historie. Hvor oppsto menneskene som art, hvordan spredte de seg ut i verden?

I den andre delen av boka skriver Sykes en kort skjønnlitterær framstilling av de sju kvinnenes liv på den tiden deres grein av menneskeslekten oppsto. Jeg synes den første delen var best, men del to var forsåvidt en ok illustrasjon eller levendegjøring av teorien.

Dette er altså IKKE noen roman, men jeg kan absolutt anbefale den for alle som er interessert i temaet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har også lest den...den har mye interessant og tankevekkende, men jeg følte ikke dette var særlig vitenskaplig dokumentert. Jeg var med for flere år siden i National Geograaphic sitt store prosjekt på DNA testing. (Jeg driver litt "kvasi" slektsforskning, så av den grunn var dette interessant) - Det materialet og den DVD som fulgte med dette prosjektet var mer interessant.

(I prosjektet leste vi Deep Ancestry: Inside the Genographic Project by Spencer Wells)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende! Jeg abonnerte på National Geographic i en del år, og de mest interessante artiklene handlet nettopp om menneskets evolusjon. Hvor vitenskapelig dokumentert teoriene til Sykes er, kan jeg umulig bedømme, men jeg har for ikke lenge siden lest noe om at ny forskning utvidet til 11 "stammødre", så det er flere som jobber med mitokondrie-DNA - han er vel bare en av mange forskere på denne innfallsvinkelen, som igjen er en av mange forskningsmetoder for å nøste opp i historien. "Fasiten" får vi neppe i vår levetid...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tusen takk:) i det siste har eg blitt mer og mer facinert av menneskets utvikkling. det er kanskje en bok som er betre enn denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterHegeMargretheTarjeiHarald KkriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundKirsten LundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeKjell F TislevollVegard BorgenRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikteEvaVegardBeate Kristin