Det var en kunde i bokhandelen, hun stod og vurderte om hun skulle kjøpe en bok da hun kom med et utsagn som overrasket meg stort. Jeg leser alltid slutten først i bøkene når jeg vurderer om jeg skal kjøpe den fordi jeg må vite hvordan det ender! For meg er det noe av spenningen ved å lese en bok, å gruble på hvordan det ender. Og jeg ble (igjen) slått av hvor forskjellige vi lesere er. Hvordan er det med dere andre? Noen som gjør som kunden jeg hadde i dag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Nei, det er jo som å spise desserten først. Man vet ikke hvor mye som ikke blir avslørt før på siste side,og om jeg da får vite dette vil det ikke være noen mening i å lese boken. Og skulle jeg likevel få lyst til å lese den må den være fordi den er ekstremt godt skrevet. Selv leser jeg heller den første siden for å få en liten peilng på hvordan boken er, og om den fenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm...det hender jeg leser den aller siste siden, eller avsnittet. Men man vet jo ikke åssen boka ender av den grunn, fordi en hel bok blir ikke oppsummert på siste side. Det eneste man eventuelt kan se er om en person overlevde, men da er man jo nødt til å vite at personen risikerer å dø i løpet av boka for å skjønne det. Så ja, jeg leser gjerne siste side...men jeg skjønner ikke utspillet hennes. For hun må jo stå å lese siste kapittel skal hun se hvordan det ender. Og hun må jo ha et litt innblikk i hva boka handler om, ellers så gir jo ikke siste siden en mening. Jeg har som regel kommet halvveis ut i boka før jeg leser siste side. Og da er det fordi det er skikkelig spennende, og jeg bare mååå vite om personen overlever så jeg kan tørre å fortsette å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg leser heller ett par sider først i boka, for å se om den fenger. Om jeg leser slutten er jo spenningen av resten av boka borte vekk...!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser ikke slutten av ei bok når jeg skal kjøpe eller låne ei bok. Men er boka veldig spennende så leser jeg slutten før jeg er ferdig med boken og leter etter spoiler...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det der blir helt feil for meg. Jeg hadde en periode i tenårene hvor jeg alltid leste siste kapittel før jeg begynte på boka sånn at jeg skulle vite hvordan den endte om jeg skulle dø før jeg ble ferdig med den. Hvor jeg fikk den tanken fra aner jeg ikke. Men jeg er glad jeg har slutta med det, for det har gitt meg en mye større leserglede å lese slutten der den faktisk skal leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å nei, kan jo ikke lese slutten først!!! Jeg husker da jeg holdt på å lese Kristin Lavransdatter for første gang - dvs jeg hadde lest Kransen før, men aldri kommet lenger, nå leste jeg hele verket i ett bind - så kom den samtidig i bokklubben, og de presterte å røpe hvordan det endte til slutt!!! Utilgivelig....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt å høre at jeg ikke er den eneste som gjør sånt. Og siden jeg ikke har vært i en bokhandel i dag, så vet jeg at det ikke var meg du snakket med! Jeg leser alltid slutten før jeg kjøper en bok. Jeg bruker god tid, leser gjerne første kapittel, blar innimellom for å få et inntrykk av språk og driv, og sjekker til slutt slutten før jeg eventuelt kjøper boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser aldri slutten før jeg kjøper en bok, eller begynner å lese den. Om boken viser seg å være så kjedelig at jeg nesten sovner bare jeg ser den, så kan jeg finne på å bla litt fremover for å se om det blir bedre etterhvert. Da kan jeg også finne på å lese slutten, om det passer sånn, men da har jeg jo ingen glede av boken uansett, så da ødelegger det ikke noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sjekker bestandig hvor mange sider det er i ei bok når jeg starter å lese, men da passer jeg VELDIG godt på at jeg ikke skal se hva som står på slutten. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, sånn er jeg også. Jeg vite hvor mange sider boka totalt er på, men når jeg blar opp helt bakerst for å sjekke sideantallet har jeg nesten en panisk redsel for at blikket skal falle på noen setninger eller ord som røper slutten for meg. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He he... jeg MÅ også sjekke hvor mange sider det er. Skjønner egentlig ikke hvorfor. Gjorde ikke det før, men har begynt med i løpet av de siste årene. Jeg myser nesten for å unngå å se noen av ordene på slutten:):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg sjekker sidetallet helt bakerst, legger jeg først hånden på bakerste side slik at bare sidetallet er synlig;) Ellers kan jeg ikke sjekke hvor mange sider det er, for da hadde jeg vært for nysgjerrig til å skumlese slutten. Jeg vil ikke ødelegge for meg selv;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Då eg var yngre hendte det at eg måtte bla litt fram i boka for å sjå korleis det gjekk, dersom handlinga var så spanande at eg ikkje orka å vente! No gjer eg det aldri, litt fordi eg ikkje har den same opplevinga av å lesa lengre. Eg vert rett og slett ikkje like engasjert. For å halda på engasjementet treng eg derfor dette momentet - det er noko eg ikkje veit, noko eg må finna ut av, noko som gjer boka spanande! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete Gjessing