Og den sovjetiske filmatiseringa av Don Quijote går i NRK2 sundag 3. juli kl. 1330.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Takk for opplysningen, da er det satt på opptak. Og jeg begynte med lydboken i dag..(det føltes herlig etter at jeg hadde pint meg gjennom Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har eg sett filmen. Bortsett frå når eg er sensor eller sjølv driv med ein eksamen (og eg erklærer unntakstilstand i heimen), er eg aldri inne klokka halv to på ein sundag. Då er eg ute, som regel i skogane opp mot Vardal, som Hamsun skriv om i Mysterier, der eg har mitt Walden. Men i dag stod eg opp grytidleg og tok skogsturen, drog heim, tok på T-skjorta frå Toledo med don Quijote-motiv og sette meg til å sjå Grigorij Kozintsevs filmatisering av Don Quijote, med ei skål oliven og eit glas kvitvin (sundagsmiddagen hadde eg gjort klar dagen før). Jo, da – ein vanleg spelefilm kan ikkje bli anna enn utvalde scener, og eg synest at Kozintsev hadde komprimert stoffet godt. Og skrella vekk tilsvarande. Slik er det; bok er bok, og film er film. Det var mykje tragisk over riddaren her; han kjempar for det gode, men verda tok ikkje imot han.

Eg angrar ikkje på at eg måtte omorganisere litt for å få sett filmen (særleg scenene i vertshuset var da nesten kostelege!). Og så lærte eg at riddar på russisk heiter “рыцарь”. Verre var det ikkje.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå har jeg sett mer møye på film-opptaket. Jeg konkluderer med at den var veldig bra. Mange kostelige scener og gode skuespiller-prestasjoner. Fin den slutten også hvor det så tydelig kommer frem at ikke alle er skapt for å leve et ordinært A4 liv. Mye visdom i denne..russerne kan det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er ikke sett enda...bare et par glimt, det blir nok nattfilm for meg. Men det lille jeg så, syntes da å være i Cervantes ånd. Og "tragisk" er da synonymt med Don Quijote så langt jeg har oppfattet han av det jeg har rukket å lese. (Fikk meg en 12-kilometer gåtur i regnværet i kveld med lydboken på øret). Men det gode er jo at helten selv ikke oppfatter seg som tragisk...og det glir jo inn som del av komikken. (Merkelig: Jeg får litt assosiasjoner til Jeppe på Bjerget..uten sammenligninger for øvrig)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siste halvdel av filmen ga også meg assosiasjoner til Jeppe på Bjerget. Har ikke kommet så langt i boka ennå, men regner med at filmen følger boka sånn noenlunde der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen følger ikke helt kronologisk romanen har jeg inntrykk av, men den dekker jo mye av innholdet..noe jeg lurer på..har ikke undersøkt det: De kostymene kan vel ikke være helt korrekt for perioden? Noen som vet? Ellers synes jeg persongalleriet var ganske OK

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg syntest at det var eit poeng som absolutt kan forsvarast å vente med vindmøllene. Elles kjente eg att ein replikk frå bind II. Kostyma har eg ikkje greie på, nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker så mye for inspirasjon og motivasjon fra dere her på bokelskere, nå ble det et lite "sommerprosjekt" på meg også med Don Quijote...endelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest hovedpersonene i filmen passet godt til de jeg har bilde av i hode etter å ha lest snart halve boka. Særlig Sancho Panza er en fornøyelig person som hele tiden prøver å forteller D. Q. virkeligheten gang på gang, uten hell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle man sett! Hvilken timing - fra NRK2's side, mener jeg, å tilpasse sendeskjemaet sitt til vår leseplan på den måten - eminent! Flott at du følger med og melder fra til oss andre, KjellG.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og enda er fjernsynet berre eit medium som eg mest kjenner av omtale!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, jeg skal prøve å få sett denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterHegeMargretheTarjeiHarald KkriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundKirsten LundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeKjell F TislevollVegard BorgenRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikteEvaVegardBeate Kristin