Jeg synes at bøker som blir lagt til i "Ønskeliste" ikke burde telle med i boksamlingen. Ser jo ut som man har atskillig flere bøker enn det som er reelt, og de tar opp nokså stor plass (ihvertfall i mitt tilfelle) på kakediagrammet. Kanskje det hadde vært en idé å bare hatt de i kategorien "Ønskeliste" og ikke automatisk lagt de til i "Usorterte bøker" (som førøvrig burde få en stor U :p ), men kun beholdt de i "Ønskeliste" under "Vis"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Det kommer jo tydelig fram i oversikten hvilke "bøker som faktisk er lest". Bøker som er registrert under "alle" er kun en "sekkepost". Når jeg titter på andres boksamlinger lar jeg meg aldri lure til å tro at de har lest flere bøker enn de faktisk har. Personlig synes jeg at oversikten er grei. Men derimot er jeg av og til forundret over hvor mange bøker enkelte "leser" til enhver tid - samt hvor mange bøker som "skal leses". Noen har 200-300 bøker registrert her. Det samme gjelder antall bøker på "ønskelisten" Utrolig. Selv er jeg avhengig av en viss kontroll og synes et mindre,oversiktelig, antall er mer gunstig. Dessuten dukker det til enhver tid opp bøker som må gis prioritet før jeg får forsynt meg av alt som står "på vent"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gir jo faktisk god kontroll å ha bøkene i "skal leses" og "ønskeliste". Jeg har 316 bøker i "skal lese", disse står i mitt bibliotek sortert alfabetisk, altså er de lette å finne fysisk. Det er mange søkemuligheter i "skal leses" og "ønskeliste", så det er en smal sak å finne igjen bøker elektronisk også. Når det gjelder "ønskeliste" så blir den større og større jo flere bokomtaler og diskusjoner jeg leser her, jeg er nå oppe i 159...For ordens skyld, jeg leser 3-4 bøker samtidig og har ca 40 bøker ved nattbordet (de er først i køen). Jeg synes systemet fungerer bra som det er nå og savner ikke å kunne skille mellom bøker jeg eier, låner, låner bort eller mister. Lest er lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser absolutt dine poeng og er enig. Mitt svar var egentlig myntet på Stine Ma som svar på "ønskelistefunksjonen" som jeg mener fungerer greit som det gjør. Og det forstår jeg jo at du synes også. Resten av innlegget mitt var mer "synsing", og jeg ser jo at vi bruker " bokelskere" og de ulike funksjoner forskjellig. Og her er det jo mye å lære av hverandre. Jeg er egentlig imponert over din "oversikt" her. Jeg er nok mer av typen " en uke/ en måned ad gangen". Jeg ville fått prestasjonsangst av alfor lange "ventelister".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, det er ingen prestasjonsangt å spore her, lese er noe jeg vil, ikke noe jeg må! Jeg bør vel også nevne at jeg har arvet en del av bøkene, det er derfor jeg har så mange uleste i hylla :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prestasjonsangst...? Uff, antagelig et lite veloverveid ord. Min lesning er utelukkende basert på lyst og glede. For øvrig ser jeg at vi har en del felles bøker, ogå 2-3 favoritter. Jeg følger deg med interesse videre. Fortsatt god lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

bump

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God ide! Det hadde fungert bedre med min boksamling også. slik jeg har tolket inndelingen er øsnkelisten de bøkene jeg ikke eier, men vil lese - bøker jeg skal lese er bøker jeg har, men enda ikke har lest.

Jeg vil også forslå en mulighet til å merke av om man eier boken eller ikke. For det er jo slik, at noen av bøkene jeg har lest er bibliotekbøker, eller lånt av en venn...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror måten vi tenker/ registrerer på er høyst forskjellig. Flere av de bøkene jeg ønsker å lese er ikke i min besittelse. Om jeg skal låne dem eller kjøpe dem er foreløbig usikkert. Men de bøkene "jeg ønsker meg" vil jeg gjerne eie. Disse er ogå utmerkede gaveideer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Det meste jeg leser låner jeg på biblioteket, så ønskelisten bruker jeg til bøker jeg enten har tenkt å kjøpe eller foreslå som julegaver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slik tenker jeg også. De bøkene jeg planlegger å lese setter jeg i "skal lese" , de bøkene jeg ønsker å kjøpe setter jeg på "ønskeliste".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Harald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas Kihlman