Behov for hjelp til bryllupsgave. Hvilke er de tibeste bøkene om kjærlighet? Viktoria av Hamsun, Tilværelsens uutholdelige letthet, Kundera... Forslag mottas med takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Av de store kjærlighetsromanene som ikke ender tragisk, er "Kjærlighet I Koleraens Tid" et praktfullt verk om langvarig kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for alle innspill! Noen ble valgt, andre valgt bort, enkelte ikke lett å få tak i etc Endte med "Livets uutholdelige letthet", Kundera. Dikt om kjærlighet, samling. "Sangen om den røde rubin", Mykle. Nettkjærlighet. "Madame Bovary", Flaubert. "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede", Wiese. "Anna Karenina" Tolstoi. "Til musikken", Bjørnstad. "Victoria", Hamsun. "Norwegian wood", Murakami. Dette bør være litt nytt, litt gammelt og forhåpentlig glede brudeparet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det unge eller eldre folk som gifter seg? Hvis de ikke har alle mulige bøker fra før, vil jeg anbefale Norske folkeeventyr og Tusen og en natt. LES EVENTYR FOR HVERANDRE : - )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med en liten novelle av Guy de Maupassant om de to unge elskende som elsket bare hverandre on ingen andre? Men den unge pige fikk lungebetennelse etter en tur i regnet og døde før bryllupet. Hennes venn ble igjen på kirkegården etter begravelsen, og klokken 12 kom alle de døde opp av gravene, og de forandret alle gravskriftene fra: "Høyt elsket ektemann, kjærlig far" til "Han mishandlet sin kone, han slo sine barn" osv. osv. Den unge mann visste da at hans elskedes gravskrift ville aldri bli forandret, den sa bare: "Hun elsket, ble elsket, og døde". Han løp til hennes grav, og kom dit akkurat i tide til å se henne skrive: "Hun gikk ut i regnet for å bedra sin elskede, fikk lungebetennelse, og døde." DET skulle alle lese, så ble det sikkert mindre brylluper og mindre skilsmisser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rampejenta av Mario Vargas Llosa er ein flott roman om den vanskelege kjærleiken. Men eg trur ikkje eg ville gitt ho i bryllupspresang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favoritter blant kjærlighetsromaner er blant annet "Stolthet og fordom" og "Fornuft og følelser" av J. Austen, "Jane Eyre" og "Villette" av C. Brontë og "Kaptein Corellis mandolin" av Louis de Bernières. De er vakre, evige, uforglemmelige!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dr. Zhivago av Pasternak. Tragisk den også, men veldig, veldig vakker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei store bøkene om kjærleik endar ofte tragisk. Men Gabriel García Márquez viser i El amor en los tiempos del colera ("Kjærleik i koleraens tid") korleis kjærleiken tåler alt og held ut.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nydelig bok. Anbefaler denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Falkberget: Den fjerde nattevakt og Tolstoj: Anna Karenina. Tragisk er det jo selvfølgelig, men akk så vakkert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romeo & Juliet kanskje? Ellers kommer jeg bare på de andre som allerede er nevnt...Men kanskje de store klassikerne (som jeg har lest veldig få av) har noen gode kjærlighetshistorier?

Var ikke det letteste å svare på dette... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har selv brukt bøker som gaver i bryllup ved flere anledninger, men har da brukt tid på å finne deres/brudeparets lesevaner og interesser. Og da har det blitt mange forskjellige slags bøker. Reiseskildringer, kokebøker, oppslagsverk, men også romaner av ymse slag. Alltid med bytterett. Er jeg usikker på hva som vil passe dem, og samtidig vet at de er elsker bøker, har jeg gitt gavekort med stort hell(heldigvis.) Håper du finner noe bra, lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egner de beste bøkene om kjærlighet seg virkelig som bryllupsgave? "Tatt av vinden" av Margareth Mitchell og "Kross og kvitsymre" av Knut Hauge....men du vil vel kanskje ha noe som ender godt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe! Alle de største kjærlighetshistoriene ender jo tragisk! Det er egentlig ganske paradoksalt at vi liker så godt historier om to som finner hverandre, for så å ikke kunne leve livet sammen. Er det noe galt med oss, siden vi liker bedre kjærlighetshistorier som ikke ender godt? Eller er det bare slik at det er mer interessant å lese om andre menneskers tragedie enn lykkerus? Ikke veit jeg :)

De beste kjærlighetsbøkene jeg veit om, som ender godt, er: Stolthet og fordom - Jane Austen Jane Eyre - Charlotte Brontë .. her tenkte jeg det skulle være lett å komme på en haug med bøker, men jeg kommer faktisk ikke på flere i farta! Hmm..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er noe med det.. Når jeg tenker etter er det de kjærlighetsromanene som ender tragisk som jeg liker best.
Det er godt med bøker der alt ender godt og de får hverandre og det kommer en happily ever after til slutt og man kan drømme seg vekk på en lun, rosa sky, men det er de historiene der de ikke får hverandre, der det ender tragisk eller er noe annet som ødelegger helt eller delvis, som rører meg mest og er mest uforglemmelige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav Selfors