Før jeg starter vil jeg gjerne understreke hvor fornøyd jeg faktisk er med bokelskere.no. Siden jeg ble medlem her har jeg blitt en ivrigere og mer aktiv deltaker for hver dag som går, og det finnes ingen andre norske nettsteder som tilbyr det samme for oss bokelskere. MEN den som leter finner jo alltid noe en vil forbedre.

Jeg savner for eksempel en funksjon som gir mulighet til å gi og motta direkte bokanbefalinger mellom brukere av bokelskere.no. Dette kan man selvsagt gjøre gjennom personlige meldinger eller i en diskusjon, men en egen "notification" på "hva skjer?"-siden kunne f.eks være en kulere presentasjon. Da tror jeg terskelen for å gi slike anbefalinger ville blitt høyere og kanskje bidra til å skape en mer personlig sfære.

Muligheten for å danne grupper som omfatter ulike interesseområder tror jeg også kunne vært nyttig. Dette har jeg sett blir brukt på lignende, utenlandske sider. Det kan f.eks. gi muligheter til bedre organiserte samlesninger av verk.

Noen vil selvsagt være uenige i at flere funksjoner er veien til et bedre bokelskere.no, og "det enkle er ofte det beste". Men noen har kanskje, som meg, gått og grublet på ideer som de savner på siden? Og jeg vil igjen understreke at jeg synes dette er den beste siden for norske bokelskere på nett, og vil ikke være i ledetog for noen sytekultur her inne. Men man må da få lov å synse litt :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å kunne skrive egne kommentarer om bøker jeg har lest uten å lage en diskuskjon av det. For det er jo så mange som er lei av at det er femten forskjellige diskusjoner om en og samme bok...og jeg er fullt enig, men det hender ofte at når jeg skal skrive noe etter å ha lest en bok så føler jeg ikke for å diskutere det, eller at kommentaren passer inn på noen av de andre diskusjonene som allerede er laget. Så jeg kunne gjerne tenkt meg et felt til hvor man kan skrive en kommentar som blir visst på samme måte som sitater, uten at den blir en diskusjon.

Og kanskje jeg strekker det litt langt nå, men egentlig så burde muligheten for å starte egen diskusjon under "om bøker" blitt borte...og så bør det heller bli et skrivefelt under bøkene som heter; Innlegg for diskusjonen. Så kan man skrive et innlegg som postes rett til EN stor felles diskusjon om boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har tenkt det samme noen ganger. Til slutt bruker man så mye tid til å diskutere at det går ut over den tiden man hadde tenkt å bruke på å lese. På den annen side kan man jo egentlig bare gå videre uten skjele til hva andre eventuelt måtte mene. (Kanskje vanskelig!?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg savner å enten kunne legge bøker i flere bokhyller ELLER å kunne tagge bøkene med egne tags (merkelapper/emneord) - og med egen oversikt over disse. Synes mange bøker har merkelige emneord, også med skrivefeil, og det tar litt tid å finne frem.

Hvis en både tilbyr å legge til "felles" emneord her inne på Bokelskeré, i tillegg til personlige tags med egen tags-oversiktsliste, så vil det være lettere for brukerne å organisere boksamlingen sin... Noen som har tanker om det? Er det bare jeg som irriterer meg over å ikke kunne legge bøker i mer enn en bokhylle?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sorterte bøker i sted og fant ut at jeg kunne overføre en del bøker fra utenlandsk - og norske romaner, til klassikere, men da forsvant de derfra og ble en røre av norske og utenlandske. Må evt lage to kategorier klassikere, kutte ut norske og utenlandske... hjelp! Så da ble det plutselig et problem. Lydbøker er også flere kategorier, minst tre, men ligger under"lydbøker". Ja, jeg er enig. Flere kategorier, ja, takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo også et spørsmål om hva en vil bruke hyllene til. Jeg lagde en del av typen "norske romaner" osv, men det er ganske selvsagt. Jeg vil gjerne kategorisere både etter type og hvordan jeg opplevde dem. Hvis jeg vil uttrykke noe om det siste, må jeg jo starte eller delta i en diskusjon, og det er det ikke alltid jeg har lyst til. Så da er jeg f. eks fornøyd med kategorien "Gav opp". Vurderer også "Styr unna" og "Nobelpris nå!".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror tagging (merkelapper) hadde fungert bedre enn bokhyller. Bokhyller kan man kun tilknytte én bok, tags kan man tilknytte så mange man vil. Og så bytte ut plassen til bokhyller med liste over alle personlige tagsene man har opprettet. Den bokhylleordningen er ganske ubrukelig. Emneordene kan eksistere som de gjør i dag, men folk må ta seg litt sammen når de tillater seg å legge inn emneord her. Veeldig mange stygge skrivefeil, óg mange tags som er helt malplasserte eller uforståelige...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er litt usikker på hva tags er og hvordan det vil fungere her inne. Kan du gi noen eksempler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det fungerer som emneord. Man kan vel si at en tag er den engelske betegnelsen for merkelapp eller emneord. Men når vi her inne på Bokelskere går inn på en bok og tagger den med et emneord, så blir dette synlig for alle.

Jeg tenkte om at vi hadde mulighet til å sette personlige emneord på bøkene (kun synlig for den som lager det) - så er det lettere å holde orden på bøkene sine på profilsiden.

Det vil fungere slik at man kan legge til flere beskrivelser og emneord (tags) på hver bok, i stedet for at det fungerer som nå, at vi kun kan legge bøkene i en bokhylle.

Jeg kan for eksempel tagge en bok med: roman, 2011, Forfatterens navn, temaene i boken;for eks, oppvekstroman, vennskap, familie, kjærlighet osv osv og når taggingen er ferdig og man trykker lagre, så kommer alle kategoriene man har laget med emneordene opp på høyre side i stedet for bokhyllene. Man kan altså dermed på en måte ha bøkene i "flere bokhyller". Skjønte du hva jeg mente? :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at hvis jeg går inn på min boksamling og trykker på emneord er det kun mine emneord som dukker opp, så det finnes altså en personlig løsning, men en må altså finne seg i å dele dette med andre da alle emneord for en bok blir lagt i en felles database. Så en får altså både i pose og sekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aaaah, tusen takk for tips!!! Det har jeg ikke sett før :D Da må jeg ile inn og teste ut hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg tror det. Det virker fornuftig. De gangene jeg har lagt inn emneord har jeg vel tenkt at de er mine personlige, men ser jo at det dukker opp mange jeg selv ikke har skrevet og som jeg ikke alltid passer til mitt formål. Blir det for mange blir det bare forvirrende og rotete.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja har oppdaget at det etterhvert i "min" emneordsliste dukker opp stadig flere emneord jeg ikke selv har lagt til. Superirriterende, så nå har jeg lagt inn alle de bøkene jeg har lest, på et annet nettsted hvor jeg selv har full kontroll over taggingen. Har ikke interesse av å sortere bøker etter andres "påståtte" emneord som varierer i kvalitet. Veldig trist at dette ikke er mulig på Bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg går inn på mine emneord fra min (din) side er det kun mine emneord som dukker opp. Er det annerledes hos deg og hos andre? Hmm, underlig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er kun mine emneord som vises, men de kommer også opp på alle andre bøker i boksamlinga mi som de samme ordene er tagget med av andre. For eksempel hvis jeg lager emneordet sommer, og tagger en av bøkene mine med det - OG dette er et emneord som andre også har brukt, så dukker plutselig alle bøkene som andre har tagget med dette emneordet opp under mine personlige emneord. Der det skulle vert registrert en el to bøker på ett emneord, er det plutselig 20 av de andre bøkene mine også - som jeg íkkke ønsker skal ligge innunder dette emneordet. Skjønte du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I hvert fall enig i det med å kunne legge ei bok i mer enn ei bokylle! Er også enig i at emneordene er noe rot, men er usikker på hva som vil være den beste løsningen på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror tagging med egne merkelapper kunne totalt erstattet bokhylleordningen på en bedre måte enn i dag , og at emneord kan eksistere men at folk må skjerpe seg litt og tagge riktig. Jeg er bl.a ikke interessert i å lese emneord "lest i 2007" og "veldig bra" og namn på land stavet på 3 forskjellige måter... Emneord skal ikke være personlige. Men det kan personlige tags være, på samme måte som bokhyller som man kan kalle hva man vil ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svært gode forslag du kommer med. Jeg gikk faktisk inn her nå for å skrive at jeg synes veldig mye av diskusjonsaktiviteten her inne går på det "om litt av hvert", og tilsvarende lite om enkeltbøker eller andre mer "treffsikre" ting. Men så hadde jo du formulert mye av des amme. Alle tiltak som kunne vri/spisse aktiviteten litt ville i alle fall jeg synes var av det gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ny her siden i går, og ganske fornøyd med siden, jeg også - men så har jeg det med finne ting å savne når jeg er på nye sider, så det kan hende jeg svarer her mer.

Det jeg la merke til nå, var at de jeg i følge statistikken har flest bøker til felles med, samtidig er de som har flest bøker av alle brukerne. Det er egentlig ikke så overraskende: Sjansen for at en del av mine 58 registrerte befinner seg blant deres mer omfattende boksamlinger er temmelig stor. Men det sammenfallet skyldes rene statistiske forhold; det sier ikke noe særlig spesifikt om hvorvidt vi leser de samme bøkene eller ikke. (Men de virker som spennende folk begge to, da.)

Så jeg lurte på om det var rimelig enkelt å legge inn at man kontrollerte statistisk for forskjeller i antall bøker, og om det i så fll ville hatt noe for seg å gjøre det?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei!

Har ikke vært så aktiv på Bokelskere, men synes det virker som en artig side. Det er gøy å lage lister, og fint å mimre litt over bøkene man har lest.

Samtidig synes jeg mengden informasjon man legger inn på siden kanskje ikke til fulle reflekteres i nytteverdien man får ut.

1) Det er mulig jeg har oversett noe, men finnes det for eksempel en side som gir bokanbefalinger basert på dine favoritter og terningkast, litt alá Amazons anbefalinger basert på tidligere kjøp? Det nærmeste jeg kommer er ”høye terningkast”, som til en viss grad ser ut til å ha sammenheng med hvilke bøker jeg har listet opp i mine ”bokhyller”. Men den virker likevel litt for bred. Funksjonen ”Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!” under enkelte bøker er også litt svak. Den later ikke til å sile ut bøker man allerede har, og får dermed begrenset nytteverdi (klikker jeg på lenken under ”Watchmen” får jeg for eksempel en hel side med andre tegneserier jeg allerede har merket med ”har lest”).

2) Hva er hensikten med Facebook-tilknytningen utover en måte å logge inn på? Jeg ville trodd det skulle fungere litt som på Spotify, der man kan få opp lister over sine Facebook-venner og deres spillelister (eller i dette tilfellet; bokpreferanser), men jeg finner ikke noe slikt. Det virker heller ikke som om det er en funksjon for å ”dele” sine boklister og terningkast på Facebook.

På forhånd takk!

Vennlig hilsen, Ole Peder

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg savner mest å kunne danne grupper for forskjellige interesseområder, både for å gjøre samlesing enklere og for å kunne diskutere sjangrer, forfattere og bøker med folk som liker samme sjangre og forfattere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Om jeg skulle savne noe (jeg er også veldig fornøyd med konseptet!) så er det å kunne legge inn personlige kommentarer om bøkene man har lest. Det at det startes en ny "diskusjon" for hver gang noen skriver er litt dumt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Et annet ønske jeg har, er ei innstilling som gjør at man kan sette liste-visning permanent (istedenfor omslag). Nå må jeg klikke på liste hver gang jeg kommer inn på ei ny boksamling eller kommer inn på sida på nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg savner å kunne legge til bøker i en selvvalgt rekkefølge. Slik at da jeg plutselig kommer på bøker jeg leste som barn ikke får disse bøkene oppført øverst på lista som om jeg skulle ha lest dem nå nylig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser ganske mye litteratur på svensk og savner å kunne søke opp og legge til bøker fra en svensk bokbase. Amazon har mye, men det blir litt mangelfullt på de skandinaviske språkene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken