Dette er en roman som ikke har klisjeer, og selv om den er en anelse forutsigbar - klarer Oates å lokke leseren inn. Dette er en mesterverk av en roman for unge lesere, og ga meg håp når jeg var 16 år og redd alle gutter som så på meg mer enn tre sekunder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes absolutt dette var givende litteratur for voksne lesere også. Joyce Carol Oates skriver levende og fengslende om hvordan en uskyldig fleip kan anta enorme proporsjoner og endre menneskers liv. Massehysteri, feighet og moralsk mot er viktige ingredienser - i likhet med utenforskap og utforskning av hva som virkelig betyr noe i livet. Fortellerperspektivet skifter mellom bokens to hovedpersoner, og gjennom dette grepet trekker Oates leserne inn i historien og holder oss fast til siste side. Jeg er enig i at slutten var litt forutsigbar, og kanskje det eneste i boken som gjorde meg overbevist om at boken først og fremst henvender seg til et "ungt publikum". For øvrig mener jeg denne romanen fungerer like godt for voksne som for tenåringer - om enn kanskje med litt forskjellig utgangspunkt. Terningkast 5!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHeidi HoltanHarald KKirsten LundHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H Helseth