Etter å ha lest bøkene nylig har jeg nå i kveld vært å sett forestillingen "Jernbyrden" i Høvåg. Vi var ca 300 mennesker som overvar denne flotte forestillingen ute i naturen med drivende gode skuespillere. Det var 1. bok som ble dramatisert på en fortreffelig måte.
Gabriel Scott legger bygda Høvåg til grunn i disse bøkene der han får fram lynnet til menneskene i dette sjø og jordbruk-samfunnet.
Skuespillerne er tro mot dialekten og mennesketypene som forfatteren så mesterlig beskriver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det høres ut som det var en fin kveld i Høvåg. Har tenkt mye på forestillingen, og nevnte den for søsteren min, og da sa hun at de kommer til å sette stykket opp igjen annethvert år fremover så lenge der er interesse for det. Dette var godt nytt for meg, og forhåpentligvis mange andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete Gjessing