Jeg hadde en gang en kollega som sa til meg at for å lese gode bøker, så må man lese noen dårlige også. Jeg tolket det slik at for å kunne sette større pris på gode bøker, så er det en fordel om man har lest noen dårlige også. I tillegg lærer man jo mer om hva det er som gjør en bok dårlig, eller hva det er med den som gjør at man synes den er dårlig. Etter dette har jeg aldri avbrutt en bok, selv om jeg har skummet noen bøker bare for å få lest de ferdige. Det er sikkert mange som ikke er enige med han, men jeg velger iallefall å følge "rådet" hans. I tillegg har jeg lyst til å bli flinkere til å kunne grunngi hvorfor jeg synes en bok er dårlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Godt råd:) Ja, jeg var flinkere til å avbryte bøker før, men nå for tiden har jeg vært hardt og holdt ut. I hvert fall de to siste årene. For det hadde jo vært litt kjedelig å bare lese bøker man hadde likt godt for da hadde overraskelsene vært mindre. Den ekstra store gleden ville nok ha vørt borte da også. Så det er kjekt å lese noen kjedelige før det kommer noen perler i mellom som skiller seg litt ut. Det er alltid en fryd:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På et eller annet tidspunkt har man kanskje fått nok av de dårlige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

SÅ enig, så enig. Det gjør jo at jeg må være mer nøye i utvelgelsen av bøker. Er blitt litt flinkere til å fullføre bøker etter at jeg ble med her, for da kan jeg alltid finne noen som kan si noe positivt om boken, og med det hjelpe meg videre. Har etter hvert funnet ut at jeg ikke kommer til å få lest alle bøker jeg gjerne skulle lest, ikke fordi tiden er knapp, men heller det at der er så alt for mange gode bøker nå, og tenk på alle de som vil komme i fremtiden.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis man leste bare dårlige bøker, så hadde man nok blitt kraftig lei, men man begynner jo ikke å lese/eller kjøper bøker som man tror er dårlige. Man tror de er gode, og man har jo en viss formening om hvilken litteratur man liker. Heldigvis er det ikke så ofte jeg leser bøker som er helt elendige, men innimellom dukker det opp noen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vel fått såpass nok av de dårlige bøkene at jeg slutter når jeg merker at det er noe jeg helt klart ikke har glede av. Det føles mye mer meningsfullt å få med seg flere av de som er bra i løpet av livet. Men vi er forskjellige og heldigvis for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardDaffy EnglundVibekeLisbeth Marie UvaagLesevimsaTrineRoger MartinsenHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild SAnna Katharina MyklebustTor Arne DahlMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Ann-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtTove