Noen ganger hender at man leser en roman eller novelle som man føler handler om seg selv eller sitt eget liv. Er det noen bok eller en litterær person som du identifiserer deg spesielt med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

jeg og knausgaard hahaha jeg og lukas moodysson witch baby som dukker opp flere ganger hos franceca lia block echo i 'echo' av francesca lia block claire i 'violet & claire' av francesca lia block

og sikkert flere. jeg maa tenke litt paa denne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske en figur jeg identifiserte meg fullt og helt med, men om det ikke er noe jeg identifiserer meg med, eller kjenner igjen i en bok, så synes jeg sjelden boka er god, har jeg merket.

Men om jeg allikevel skulle velge tre skikkelser så er det hovedpersonen i Neverwhere, Pippin i Ringenes Herre og Professoren i Løven, Heksa og Kleskapet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virginia Woolf i "The Hours" av Michael Cunningham, identifiserer jeg meg med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg var liten, identifiserte jeg meg sterkt med Lotta i Bråkmakergata...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er som Ingrid lenger ned her, jeg identifiserer med alltid med den som ikke passer inn. Et eksempel er Jo i Little Women av Louisa May Alcott, å lese om henne da jeg var yngre gjorde at jeg begynte å tro på at det kunne være håp for meg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjente meg ganske godt igjen i Nick Hornbys "Tribunefeber." Og når jeg tenker meg om var det en god del kjent i "High Fidelity" av samme mann. Men dette går vel mer på gjenkjennelse enn på identifisering?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde jeg vært mann, så måtte det ha vært Harry Hole. He he (kanskje ikke helt seriøst) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid hatt lett for å identifisere meg med Bernhard Borge, den ikke voldsomt intellektuelle krimforfatteren som er jeg-personen i Andrè Bjerkes krim-klassikere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg var yngre, identifiserte jeg meg voldsomt med Alberte i Cora Sandels bøker, og til en viss grad med Jane Eyre. Hadde nok sammenheng med den ensomme sjel ... noe dramatisk har man lov til å være som tenåring. Nå tror jeg heller jeg er nærmere Esmeralda Weatherwax i Terry Pratchetts heksebøker. Hun er i hvert fall et ideal!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå er det, Den glemte hagen av Kate Morton som beskriver livet mitt. Som hovedpersonen der, har også jeg funnet deler av familien min som jeg ikke har vist om, ...men om en stund så er det sikkert en annen. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Finner noe av meg selv i Paul Muad'Dib i Dune, men finner ennå mer av meg selv i ymse Discworldkarakterer, kanskje til og med i Døden selv og dennes store fascinasjon med menneskenes forunderlige påfunn:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei , men da jeg var i ungdommen skulle jeg ønske jeg var i bøkene til Jane Austen. Altså "dagdrømmeverdenen". Ellers føler jeg meg litt som hun i Den trettende fortellingen , men kan ikke forklare hvorfor. Noe med å lete etter noe, noen. Men det å kunne leve seg inn i personene i bøkene vi velger , er bra. Og stadig treffer vi vel folk det "inne" som ligner oss selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen spesielle bøker eller karakterer. Men hver gang jeg kommer borti karakterer som på en måte ikke passer inn i verden, som ikke klarer å finne sin plass og som føler seg utenfor samfunnet, da klarer jeg å identifisere meg med dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg møtte mye av meg selv i "Landskap i to etasjer" av Dea Trier-Mørch. I hvertfall der jeg var i livet mitt da jeg leste den for 6 år siden... Har ikke lest den siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaKaren RamsvikEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge Serigstad