Tegningene er av S. Segelcke i denne utgaven fra 1930, på Aschehoug, og det er noen tegninger inne i boken også, ikke bare på "coveret". Dette er første bind i en samleutgave i syv bind som kalles "Peik- og Fjellmusbøkene og andre fortellinger for de unge". Det inneholder "Fjellmus og andre fortellinger", og de andre fortellingene er samlet under overskriften "Tvillingene og andre barn". (Dette ble veldig omstendelig, men det var ganske forvirrende med veldig mange forskjellige betegnelser på boken;))

Og jeg er igjen kjempeimponert over din wikipedia-innsats! Jeg tror jeg alltid regner med at dette er det noen som vet mye mer om enn meg, så de får skrive om det! Og det gjør jo du nå;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Du - for min del begynner wikipedia-skrivingen veldig ofte med at jeg er nysgjerrig på noe, og begynner å grave, med andre ord at jeg ikke vet noe særlig om emnet på forhånd. Så jeg lærer mens jeg skriver. Det er derfor jeg gidder å bruke tiden på slikt - jeg har lært masse ved å begynne å nøste opp informasjon slik at jeg kan sette det inn i en (nyopprettet eller eksisterende) artikkel. Så det er ingen grunn til at ikke du skulle gjøre det samme - men det er nok en fordel å være litt nerdete, vil jeg tro. Jeg har alltid likt å komme til bunns i ting - uten å brekke nakken. (Med andre ord så kommer jeg sjelden helt til bunns, men litt dypere, i det minste.)

S. Segelcke - se dét var et nytt navn for meg, interessant, jeg måtte bare google. Skal tro det dreier seg om Severin Segelcke, som jeg fant i Store Norske Leksikon, blant annet? Ser sannsynlig ut, men litt for tidlig å fastslå at det var han som illustrerte Barbra Rings Fjeldmus. Jeg blir så nysgjerrig av sånt! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing