For en tid tilbake bladde jeg gjennom et interiørblad som kom med det "geniale" tipset som besto i å skjære ut en firkant i sidene i en bok og bruke den som en oppbevaringseske. Dette fikk meg til å føle omtrent som da jeg så et bilde i historieboka av store bokbål i Tyskland under nazismen (ingen sammenligning forøvrig). Hva tenker du om kreativ bruk av bøker? Skjære ut sider? Borre dem fast i veggen som en helt "spesiell" bokhylle? Kaste?

Jeg selv er negativt innstilt til den slags. Bøker skal leses, og ellers stå i bokhylla til oppbevaring og absolutt ikke bli en oppbevaringsløsning selv. Jeg har heller ikke hjerte til å kvitte meg med gamle, slitte eller bare dårlige bøker. (Med unntak av å adoptere de bort, søpla er uaktuelt).

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg må tilstå at jeg også har en sterk motstand mot å ødelegge eller kaste bøker, selv om jeg ikke liker dem. Å gi dem bort føles som en bedre løsning - kanskje unntatt fagbøker som i mitt yrke med få unntak må regnes som foreldet etter 5 og av bare historisk verdi etter 10 år.

Kaos er med i http://www.bookcrossing.com/, som jo flere har nevnt her på forumet før. Det er en spennende måte å gi bort bøker, i hvert fall morsommere enn å kaste eller spraye med gullmaling (grøss).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husker jeg jobbet på et utested med en stil som gjorde at det virket pent med gamle bøker i hyllene.. Da de fikk ny daglig leder begynte de å fyre opp peisen med bøker.. Fikk overtalt de fleste ansatte om å nekte dette på prinsipelt grunnlag, men likevel gikk nok endel skatter opp i flammer.. Fikk da reddet endel småting, som en meget pen engelsk utgave av en verdensomseiling under havet og slikt.. men gremmes når jeg tenker på hva som kan ha forsvunnet...

Når det kommer til lesebrett har jeg det, og de ble lite brukt, men etter jeg fikk meg nettbrett så har det blitt litt til at jeg har en bok på det (som også syncer til telefonen), slik at jeg alltid har litteratur med meg.. men ville aldri ha gitt opp papirbøker.. De er liksom en del av hva og hvem jeg er...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fra "84 Charing Cross Road": WELL!!! All I have t.o say to YOU, Frank Doel, is we live in depraved, destructive and degenerate times when a bookshop -a BOOKSHOP - starts tearing up beautiful old books to use as wrapping paper. I said to John Henry when he stepped out of it: "Would you believe a thing like that, Your Eminence?" and he said he wouldn't.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og d´t er bare ´en av grunnene til at jeg leser Helene Hanff igjen og igjen og igjen... For en fantastisk bokelsker! For noen fantastiske bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker er for meg hellige ting som aldri blir skjært i eller kastet, og hvertfall ikke borret fast i veggen som en "spesiell" bokhylle.. Jeg klarer ikke å kaste en bok, uansett om jeg synes den er dårlig eller ikke. Noen ganger er jeg heldig og har en venn(inne) som vil overta den, men oftest blir den stående i de øverste hyllene mine (som jeg for øvrig må ha stol for å komme til).

Var på middag hos en venninne en gang, og siden hun nettopp hadde flyttet var ikke alle kjøkkenting pakket ut, og da spesielt de grytelappene man setter kasseroller på, så hun brukte en tykk bok i stedet. Da ble jeg litt satt ut, for jeg følte at coveret på boka ble ødelagt av den varme kasserollen...men hun mente at bøker godt kunne brukes til underlag... det kunne aldri ha falt meg inn å bruke en bok til noe slikt!! Har aldri lånt bort bøkene mine til henne etter den gang for å si det slik :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ah! Dette minner meg om den jula då eg fekk ei gullspraya bok, kunstferdig pynta med tørka blomar...Det i seg sjølv var ille - verre var det at boka som var brukt var Ronja Røverdatter. Tenkje seg til å øydelegge gode bøker på den måten. Hadde det no enda vore ei bok i "Tuppen og lillemor-serien"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi hadde en tidligere kunde som lagde slike "kunstverk", av oss fikk hun bøker som ingen ville kjøpe, Det Beste bøker, de som er sammedrag av 4 bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en skjebne for stakkars Ronja og hennes røvere!

Jeg kom forresten til å tenke på alle de "Tuppen og Lillemor" bøkene jeg har liggende i esker i kjelleren hos foreldrene mine.Dette er bøker jeg ikke får meg til å kaste, men som heller ikke får stå fremme i en "voksen" bokhylle. Kanskje jeg får gi de til nærmeste fretex.(Men jeg tviler på at det kommer til å gå unna.. jeg ser stadig mengder av dem på diverse loppemarkeder.) Ungpikebøker anno 1989 må være utrolig utdatert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er heller ikke begeistret for en sånn alternativ bruk av bøker, jeg synes man skal ha respekt for bøker. Å kaste bøker har aldri falt meg inn, da gir jeg dem heller bort. Nå i den senere tid har jeg funnet ut at enkelte bruktbutikker også kaster bøker om de ikke blir solgt, og det har ført til at jeg sitter her med et utall dubletter som jeg ikke får mag til å gi bort til butikk. Jeg forsøker å prakke dem på venner, og håper å få napp etterhvert, for de fortjener et godt hjem. Så lenge får de bo hos meg, selv om jeg egentlig ikke har plass.

Som Wolfcat er jeg også veldig skeptisk til lesebrett, selv om jeg ser at det kan være praktisk er jeg redd det ikke ville bli noe kos igjen med lesingen nå jeg ikke lenger kan sanse en papirbok. Og folk finner også mine bokhyller veldig fascinerende, såpass at jeg må regne med at alle som kommer hit for første gang må bruke litt obligatorisk tid ved hyllene før de kan konsentrere seg om andre ting. Bøker for meg er noe litt hellig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne heller aldri tenke meg et lesebrett. Utrolig upersonlige greier. Det har blitt sagt før at bøkene blir borte i den formen vi kjenner. Men det nekter jeg å tro. Ikke så lenge det finnes dedikerte lesere der ute som oss ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer aldri til å sette mine fingre i et lesebrett, det er mye mer kos å sovne med finger'n i boka og våkne og lete febrilsk etter riktig sted.. Kaster aldri bøker, men passer på at andre får muligheten om de ikke har passet meg. Stygge og slitte bøker får stå på hylle i kjelleren.

Ellers morer jeg meg med å pare bøker etter tykkelse, slik at jeg kan lage gøyale, vaklende stabler som ender opp akkurat like høye med et par murstein til å låse konstruksjonen like oppunder taket.. Folk pleier å fanges opp av bokhyllene mine, enten de er lesehester eller tunge dyslektikere som aldri leser;-D

For øvrig unngår jeg å kjøpe bøker med rosa rygg eller cover, de låner jeg på biblioteket, for jeg avskyr rosa.. Eller jeg tar av coveret eller jeg setter på gråpapir... Eller de må stå med ryggen opp! hi hi sær og da vettu

Joda, bøker er viktig for interiøret også etter at de er lest - eller i "ventekøen" i en egen hylle. Men jeg blir opprørt om noen har endret på hvordan de var da de kom fra trykkeriet..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

boeker som gjenstander kan brukes til hva som helst spoer du meg. dopapir ogsaa hvis man gaar tom for ruller. jeg bryr meg ikke om boeker som ting, jeg bryr meg om selve teksten som forfatteren har skrevet. kan vi ikke alle bare begynne med lesebrett, saa hadde vi sluppet alle disse boekene som tar saa jaevla mye plass

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker heller ikke slike "moderne" løsninger. Liker jeg ikke en bok lenger går den til loppemarked eller bruktbutikken, evt. qxl:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirka