Så bra at du legger ut det du finner ut på Wikipedia! Jeg vet jo at man kan gjøre det, - men derfra til virkelig å gjøre det! Kjempebra!
Og jeg hadde ikke hørt om de andre bøkene du nevnte heller, - bare Peik og Fjellmus! Men "Fjellmus" fikk jeg tak i for en stund siden, en utgave fra 1930, med tegning av Fjellmus i en oval ramme på grønnmønstret tapet på forsiden, - akkurat maken som den vi hadde hjemme:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja - den hadde vi også! Også med den søte tegningen av Fjellmus i ovalen på forsiden, jeg lurer i grunnen på hvem illustratøren var? (Sånt legger jeg også inn på wikipedia når jeg finner opplysninger om det: illustratører blir ofte oversett, men vi fester oss jo ved gode illustrasjoner, ikke sant? Det går litt opp og ned med wikipedia-innsatsen min, men jeg synes det jeg legger inn gjør mer nytte der, enn på private huskelapper hos meg. Og sant å si så er feministen i meg også litt fremme i dette: jeg forsøker å gjøre en bitteliten innsats for at ikke kvinner som har spilt en rolle i det offentlige rom, skal gå helt i glemmeboken. Siden det ellers er mest menn som legger inn stoff på wikipedia, har det lett for å bli litt emnemessig skjevfordeling, man skriver jo helst om det man interesserer seg for selv.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tegningene er av S. Segelcke i denne utgaven fra 1930, på Aschehoug, og det er noen tegninger inne i boken også, ikke bare på "coveret". Dette er første bind i en samleutgave i syv bind som kalles "Peik- og Fjellmusbøkene og andre fortellinger for de unge". Det inneholder "Fjellmus og andre fortellinger", og de andre fortellingene er samlet under overskriften "Tvillingene og andre barn". (Dette ble veldig omstendelig, men det var ganske forvirrende med veldig mange forskjellige betegnelser på boken;))

Og jeg er igjen kjempeimponert over din wikipedia-innsats! Jeg tror jeg alltid regner med at dette er det noen som vet mye mer om enn meg, så de får skrive om det! Og det gjør jo du nå;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du - for min del begynner wikipedia-skrivingen veldig ofte med at jeg er nysgjerrig på noe, og begynner å grave, med andre ord at jeg ikke vet noe særlig om emnet på forhånd. Så jeg lærer mens jeg skriver. Det er derfor jeg gidder å bruke tiden på slikt - jeg har lært masse ved å begynne å nøste opp informasjon slik at jeg kan sette det inn i en (nyopprettet eller eksisterende) artikkel. Så det er ingen grunn til at ikke du skulle gjøre det samme - men det er nok en fordel å være litt nerdete, vil jeg tro. Jeg har alltid likt å komme til bunns i ting - uten å brekke nakken. (Med andre ord så kommer jeg sjelden helt til bunns, men litt dypere, i det minste.)

S. Segelcke - se dét var et nytt navn for meg, interessant, jeg måtte bare google. Skal tro det dreier seg om Severin Segelcke, som jeg fant i Store Norske Leksikon, blant annet? Ser sannsynlig ut, men litt for tidlig å fastslå at det var han som illustrerte Barbra Rings Fjeldmus. Jeg blir så nysgjerrig av sånt! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryChristofferJarmo LarsenReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsa