Som om jeg skulle sagt det selv - hele innlegget ditt! :-D Når det gjelder "den ultimate middelalderboka", så tips oss andre når du har funnet den, da? Tenker jeg meg litt om, så slår det meg at "Kristin Lavransdatter" vel i grunnen bør være en sterk kandidat... OG at det i grunnen er skrekkelig mange år siden jeg leste den sist. Hmmm. ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Og ikke glem "Olav Audunsson", - den er også veldig bra!!! Og ta deg tid til å lese Kristin Lavransdatter en gang til, - man opplever den på en helt annen måte når man er eldre;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er helt enig med deg i at "Kristin Lavransdatter" en av de bøkene man alltid finner noe nytt i. Leste dem selv 1.gang da jeg var i ten-årene, 2. gang ca. 25 og 3. gang i 40årene. Det er så utrolig forskjellig hva man legger vekt på i de forskjellige aldersgruppene. For meg har det nærmest vært som å lese nye bøker hver gang jeg har tatt dem frem Og det er helt sikkert ikke siste gang jeg har lest trilogien heller. Siste gang jeg leste "KL" begynte jeg med "Olav Audunsson" først. Dette fordi jeg visste at noen av personene gikk igjen i alle disse bøkene. Så jeg er helt enig med deg i at vi ikke må glemme "Olav Audunsson"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det sier moren min også! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Storførlangandes??

Ja - men det skal man da være? ;-D Det kom en bok ifjor(? forfjor?) som fikk mye skryt samt en-eller-annen-pris, hva het den nå... joh, etter å ha googlet "middelalderen bok norsk pris" kom den jammenmeg opp: Tore Skeie het forfatteren, og boken er Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang - her er en artikkel om boken, jeg synes den ser interessant ut! Kjenner du til den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det murrer noe i bakhodet et sted om at jeg nettopp har vært borti en omtale av en forfatter som skriver om kvinnenes liv en gang i europeisk middelalder, men jeg får ikke tak i hva det er jeg assosierer til akkurat nå. Skal melde fra om koblingen faller på plass.

Jeg har faktisk Din nestes eiendom på ønskelisten fra før, for det jeg har lest av Atle Næss, frister definitivt til mer! Han har lenge vært en av mine norske favorittforfattere, på grunn av boken "Den tvilende Tomas" om maleren Caravaggio. (Men jeg har ennå ikke lest veldig mye annet av ham, altså.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da fikk jeg enda en bok opp på ønskeliste: Nidarosdomen av Atle Næss. Jeg synes også at Næss fortjener flere lesere!

Når det gjelder den "kvinner i middelalderen"-boken, har jeg ikke kommet på noe mer... Kanskje jeg har drømt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Utvilsomt! Der har du forklaringen, naturligvis - og du på din side er klarsynt, forstår jeg nå? :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du får starte med litt håndspåleggelser sånn i det små - du skal se du har evner i den retningen også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VibekeLisbeth Marie UvaagLesevimsaTrineRoger MartinsenHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild STor Arne DahlAnna Katharina MyklebustMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.