Jeg ser det som svært sannsynlig at det finnes en del bibliotekarer evt. tidligere bibliotekarer her inne. Jeg vurderer selv å bli bibliotekar. Jeg spør derfor dere som er/har vært bibliotekarer: Kan dere fortelle litt om deres arbeidshverdag? Pluss/minus ved jobben?

Blir takknemmlig for alle svar!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei Nala! Jeg er utdannet bibliotekar. Erfaring med arbeid både i folkebibliotek og fagbibliotek. Det fleste av oss tenker på er sikkert skolebibliotekaren vi alle møter kanskje (og helst) før barneskolen. I mitt tilfelle var der faktisk en mann (det er jo en solid kvinnedominans i yrket). Jeg husker så godt børsnoteringene som lød i lokalet, hyllene med skjønnlitteratur som jeg gradvis leste meg igjennom og ikke minst de bøkene han etter hvert bestilte til meg. Jeg var selvsagt en drøm for en bibliotekar, og det er vel noe av det flotteste man kan oppleve i yrket – møtet med et publikum som elsker det samme som deg selv. Jeg mener jo at møtet med menneskene burde anses som bibliotekarens hovedbeskjeftigelse, men jeg vet jo at mange bibliotekarer jobber med systemutvikling og deler av virksomheten som ikke akkurat involverer så mange mennesker.
Selv er jeg ikke bibliotekar i mitt daglige virke, selv om jeg jobber med bøker. Jeg har alltid vært forsker primært, og har alltid benyttet arkiver og bibliotek. Må jo si at jeg elsker folk jeg møter her – tjenestevilligheten og kunnskapen folk besitter her er faktisk bare en stor glede for en forsker. Å være og å ha vært på begge sider av disken opplever jeg som verdifullt. Det er uansett mange veier fram til du velger å bli bibliotekar eller arkivar for eksempel, eller velger veien via et fag, eller om du satser spesifikt på å jobbe på folkebibliotek. Alt innebærer forskjellige krav og holdninger, som passer deg, eller passer deg dårlig? Et problem synes jeg det er at Norge er såpass utydelige på hvilken bibliotekutvikling vi ønsker – et politisk spørsmål som enten gjør oss til en kulturnasjon – eller ikke. At satsningen på bibliotek er alt for dårlig i Norge synes jeg er et problem!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Tusen takk for et godt svar! Jeg har nå bestemt meg for å begynne med et årsstudium i bibliotek- og informasjonvitenskap, så får vi se hvor veien går videre. Gleder meg veldig, spesielt til jeg skal ha praksis i biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig å høre! Kanskje du også fortsetter? Uansett lykke til med studiene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, bibliotekene har en viktig rolle i samfunnet og vi må passe på at den består i en form som alle kan ha nytte og glede av.
Derfor mener jeg det er viktig at det blir tilført midler slik at de kan få utvikle seg videre. Hvis utviklingen stopper opp, taper vi som brukere og ikke minst for fremtidige brukere.
Det var hyggelig å se deg her igjen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrld