Noen her som leser tyske bøker. Har ikke hatt tysk siden skolen altså en 8 år siden. Men kunne tenke meg og finne en lettlest bok og friske litt opp i det.

Noen lettleste YA tyske bøker som kan anbefales??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Agnes av Peter Stamm, den er ikke så tykk, men har en fin og underfundig tone. Dette er en stor bok i en liten utgave. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nylig leste jeg en novellesamling av en advokat som fortalte om de mest hårreisende sakene han hadde opplevd. Tror han het Ferdinand von Schirach og boka "Verbrechen". Et billedrikt, moderne språk og noen fantastiske historier. På Bestsellerlista til Der Spiegel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må du prøve deg på Friedrich Dürrenmatt! En av mine favoritter er "Der Besuch der alten Dame", men "Die Physiker" er nesten like bra. Dette er korte bøker som på overflaten er nesten banale og ofte med en bisarr humor, men som behandler store menneskelige spørsmål på neste plan. Dürrenmatt har også bla skrevet en slags krim (mulig det finnes flere), "Der Richter und sein Henker", men her er også studien av menneskelige egenskaper egentlig overordnet krim-plotet. Dessuten har du jo Michael Endes klassiker "Momo" - nydelig fortelling, eller hva med Bernhard Schlinks "Der Vorleser" som filmen "The Reader" (?) med Kate Winslet bygger på. Den nyeste jeg kommer på som er ganske kort og grei er Daniel Kehlmanns "Die Vermessung der Welt". Og selvfølgelig Stefan Zweigs "Schachnovelle" som Rose-Marie har skrevet om her. Viel Glück :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle akkurat til å si "Der Vorleser". Det er en gripende bok, og så lenge man blir fenget av handlingen, ser man ikke at man leser utenlandsk. Det er også en bok der det går helt fint å se filmen først, og lese boka etter på. Viel Spass :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJohn LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemor