Jeg lurer litt på hvordan du velger neste bok. Har du planlagt det eller blir det tilfeldig valgt der og da? Hvordan fungerer det?

Jeg er en person som nesten alltid planlegger hva jeg skal lese etterpå. Jeg har veldig ofte planlagt 3-4 bøker i forveien. Det har skjedd at jeg er blitt ferdig med det jeg har plalagt. Da blir jeg litt rådløs og vet ikke helt hva jeg skal velge. Men det å planlegge neste bok jeg skal lese fungerer ikke alltid like godt. Alle bøker passer ikke alltid til humøret eller det man trenger akkurat no. Da kjenner jeg på motvilje og tror faktisk kanskje leser opplevelsen blir automatisk dårligere. Jeg har egentlig bestemt meg for å ikke planlegge så masse hva jeg skal lese. Men det er litt vanskelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

[ Slettet av bruker ]

Eg planlegger sjelden kva eg skal lese. Eg må ha lyst å lese akkurat DEN boka, for at eg klarar å byrje på ei, så eg trur det hadde fungert dårleg om eg skulle planlegge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har jo nærmest et lite bibliotek å ta av, men pleier å har liggende ca 20 bøker ved senga som skal være de neste å lese, men det kan bli utskiftninger ca hver 14ende dag. Akkurat nå her jeg en del bøker som jeg har lånt på biblioteket som ligger øverst i den bunken. I tillegg har jeg Billy årgang 2010 lett tilgjengelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som regel alltid en liste over bøker jeg har lyst til å lese. Men akkurat hve sim skal leses i rekkefølge er ikke planlagt. Det tar jeg etter humør og hva jeg har for hånden akkurat da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har prøvd å planlegge hva jeg skal lese et par ganger, men det går somregel ikke så bra. Ofte blir det til at jeg velger en helt annen bok en den jeg hadde tenkt, som du selv sier og flere andre er at humøret ikke passer helt når jeg skal begynne å lese, da blir det bare feil.

Derfor venter jeg alltid til jeg er ferdig med ei bok før jeg velger neste, så det er helt tilfeldig. Egentlig så syns jeg det er noe av det som er så gøy/morsomt/deilig med å bli ferdig med ei bok, det å stelle seg foran bokhylla, bla litt i bøker, lese litt på baksiden og finne de to/tre det står mellom og for så å få råd og tips fra andre om hvem jeg skal velge. Noen ganger hender det jeg også får meg en lite overalskelse og kommer over bøker i hylla jeg ikke husket at jeg hadde (jeg har et lite problem når det kommer til hamstring, så dette skjer offte)! En stor del av leser opplevelsen er å velge boka! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

100% magefølelse og impuls! Jeg har forsøkt å planlegge neste bok, og det kan fungere - spesielt dersom jeg holder på med en serie. Men veldig ofte overrasker jeg meg selv og velger noe helt annet enn det jeg kanskje bestemte meg for igår. Har til enhver tid 20-25 uleste ebøker på lesebrettet mitt, men kan likevel på impuls kjøpe DEN boka som jeg BARE MÅ HA fra Amazon akkurat NUH :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mange uleste bøker, og egentlig så koser jeg meg med å tenke på hvilken bok jeg skal lese etter at boka jeg holder på med er ferdiglest. Noen ganger har jeg bestemt meg på forhånd, andre ganger bestemmer jeg meg ikke før jeg skal starte på en ny bok, og da kan det bli en helt annen bok enn jeg først tenkte. Hvis jeg har lest mye krim, så velger jeg en annen sjanger, og motsatt. Andre ganger igjen så kan jeg bestemme meg for at NÅ skal jeg lese noen bøker som har stått i hylla veeeeeldig lenge. Slik som de bøkene jeg holder på med nå av Wilbur Smith. Leste først Hapi-elvegudinnen, og likte den veldig godt. Gledet meg til bok nr. 2 i serien, og er så skuffet. Får håpe bok nr. 3 er bedre. Heldigvis er det bare fire bøker i serien. Men igjennom den skal jeg, avbryter aldri en bok. Jeg velger også bøker etter humøret og etter hvor sliten jeg er. Lese gjør jeg hele tiden:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå er det planlagt to bøker etter den jeg leser nå siden det er en trilogi. Men ellers går det mest på magefølelsen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri falt meg inn å planlegge hva jeg skal lese! Jeg kjøper de fleste bøkene jeg leser, og ofte kjøper jeg bøker på Narvesen, i en bokhandel, i forbifarten - kanskje en bok jeg har gått og kikket på lenge, eller en ny av en forfatter jeg liker, eller en som bare ser fristende ut. Hvis de er fristende NOK, kan jeg godt kaste meg over den med en gang og legge andre til side (har som regel tre-fire bøker på gang pga dette). Hvis jeg allerede leser en engasjerende bok, havner den nye i hylla. Og når en bok er utlest, holder jeg som regel på med et par andre. Da går jeg enten tilbake til en av dem, eller hvis de ikke passer med humøret, går jeg og finner en ulest i hylla. Eller går og kjøper en ny :) Jo Nesbøs forrige lånte jeg av noen, men den lå i hylla i flere måneder før jeg endelig fikk lyst til å lese den. Lesing er noe jeg ikke MÅ, men noe jeg VIL, og da leser jeg akkurat hva jeg har lyst til :) Føler heldigvis ikke at jeg er nødt til å lese noe som helst - alt er helt selvvalgt og etter innfallsmetoden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det holder jeg med deg i - lytt til magefølelsen!
Jeg har en mengde bøker på skal-lese-listen og i ønskelisten. Hva som avgjør hvilken bok jeg griper fatt i, er ikke så enkelt å svare på. Heller ikke så viktig. Som du sier, ikke alle bøker passer til humøret eller hva du trenger der og da.

Ta boken i hendene dine, bla i den, se på omslaget, designen, les de første linjene - taler boken til deg? Eller gjør den det ikke? Gi deg selv den frihet å lese akkurat det du føler for. Da slipper du kanskje den motviljen og de dårlige leseopplevelsene du beskriver :-)

Mange gode lesestunder ønsker jeg deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg et "lager" på en 20-30 bøker lagret i bibliotekets huskeliste på nett. Da er på en måte grovjobben gjort med å plukke ut bøker som jeg tror jeg kommer til å like. Så kan jo jobben med å plukke ut akkurat den enkelte boka gjenstå til dagen er der, så man får en bok som matcher lysten i øyeblikket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Amalie hadde et lignende spørsmål for en tid siden og da svarte jeg som følger.

"Du kan bruke samme måte som meg. Overraskelsespraksis. Jeg har to måter å bli overrasket på. enten slår jeg opp avisen på en tilfeldig side og finner i teksten frem til det første tallet, det bruker jeg til telle meg frem i hylla og finner "-åja er det den boken jeg skal lese nå".
Den andre måten er å spørre kona om et tall og om høyre eller venstre, så er det bare å telle ivei. Blir like overerasket hver gang."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt både og. Som regel blir det til at jeg går gjennom bunken min med bøker jeg ikke har lest enda, og plukker med meg en som frister. Men noen ganger planlegger jeg. Spesielt om jeg er midt i serier, eller det er en bok jeg MÅ lese, helst i går. Da planlegger jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stort sett gleder jeg meg til neste bok , og er helt bestemt på hvilken som står for tur. Denne sommeren har jeg satt opp en liste om hva jeg har lyst til å lese ,men jeg følger ikke denne slavisk. I helgen var jeg ferdig med en veldig bra bok og ble helt "tom" da boken var ferdig lest. Da klarte jeg ikke velge meg en ny men så begynte jeg å rydde i bokhyllene i stua og fant masse spennende. Også satt jeg her og fikk tips og flotte impulser. Så nå er jeg i gang igjen, en litt historisk , eller en sann krim bok om Jack the Ripper som lå i hylla. Det er ikke akkurat sommerlesning kanskje ,men da "gyser" jeg litt ,også dukker det opp ting jeg husker om denne groteske saken osv osv. Også begynner jeg med Jo Nesbø sin aller siste. Altså ser det ut til at jeg er i en stim med krim igjen , etter en hel vår og en del av sommeren med feel good bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin Eftevand