Nå har jeg hatt en god leseperiode med "feelgood" bøker. Også stoppet det seg selv , nå da siste side var lest i boken ; Den glemte hagen av Kate Morton. Da ble jeg sittende i bokstolen min, og gruble litt på hvilken bok jeg skulle begynne på ?. Følte meg litt klar for en annen sjanger, kanskje krim igjen..?. Men så begynte jeg med bøker jeg har avbrutt, og bøker jeg har satt på vent. Jeg løftet de ut av bokhylla og satt og bladde men fant ingen jeg hadde lyst til å lese . Blant annet Per Petterson sine bøker, der visste jeg ikke helt hvem jeg burde begynne med.Er det en rekkefølge / handling i disse bøkene hans.? Hvem er nr en osv, og er de verdt å lese? Også begynte jeg med "Når du ser meg av Siri Hustvedt, som jeg hadde avbrudd en gang før også. Denne ender nå i kjellerboden, den fenger meg overhodet ikke. Videre tittet jeg i noen novellesamlinger jeg har, og de havner også i kjellerboden. Dette er første gang jeg ikke klarer å velge meg en bok. Derfor sitter jeg nå her, og leser andres bokomtaler av bøker , som jeg også har men ikke har lest. Denne opplevelsen var ikke hyggelig, jeg som bestandig har gledet meg til neste bok og er redd for ikke å få lest de bøkene jeg har ønsket meg. Nå er jeg "tom" i hodet. Har dere det sånn, når dere er ferdig med en periode i en sjanger.? Etter en lang periode med krim og spenning, "feel good " bøker, historie, biografier etc, får dere også en tomhetsfølelse.?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Det jeg oppdaget for noen år siden var at når jeg var inne i feel good perioder og stakk inom et sted der jeg kunde kjøpe bøker kom jeg ut med en hel haug som var kjekt å ha. Men hvis jeg har lesesperre og besøker de samme stedene kjøper jeg kun bøker som jeg har skikkelig lyst til å lese, og da er det fort gjort å kaste seg inn i handlingen på en ny bok.
Lite tips til utprøving kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja tusen takk .Jeg har også tenkt at jeg skal ( for aller første gang )besøke et antikvariat, og også se om jeg finner et loppemarked , bruktbokhandel etc, jeg tror det ville fått igang blodomløpet litt igjen. I det siste har jeg bare bestilt bøker på nett . Så i ferien skal jeg ha en hel dag for meg selv , med ryggsekk og gode sko , ut på tur til hovedstaden. Der skal jeg lete etter spennende bøker men også andre rariterer. Ja, også skal jeg sitte på en fortauskafe og bare kose meg. He he , høres ut som jeg aldi har vært ute av døra før .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker ikke å ha noen dårlige bokperioder. Har alltid lest veldig blandete bøker og alltid lest en krimbok etter to-tre andre bøker.

Dette halvåret har jeg ikke lest krim, men stort sett bare eldre bøker, Cora Sandel, Ibsen, Amalie Skram osv Har kost meg med språket som har blitt brukt i bøkene.

Så tenkte jeg det var på tide med en krimbok og gledet meg til å lese Jo Nesbø sin nyeste. Er stor fan og har lest alt annet av han. Det ble litt av en overgang å lese krim og det språket Jo Nesbø bruker.

Juli. Faen. Man skal bare ikke dø i juli. Er det virkelig kirkeklokker jeg hører, eller var det hallusinogen i de jævla kulene? OK, så slutter det her. Og hva faen gjør det? Her eller der. Nå eller seinere.

Det eneste jeg klarte å tenke på mens jeg leste var hvor dårlig språket er. Måtte tilslutt legge vekk boken og var egentlig litt lei meg over at jeg ikke likte det. Har ikke orket å begynne på boken igjen og heller ingen andre bøker. Fikk litt "språksjokk" hehe
Regner med at jeg har vært for lenge borte fra krimbøker. Skal ta med meg boken på ferie og prøve igjen.
Håper jeg klarer å komme inn i krimspråket igjen og da skal jeg ikke la det gå så lang tid mellom hver krimbok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm, javel.Det høres urovekkende ut. Min mann har okkupert den nyeste av Nesbø , så jeg ma bare vente på min tur.Er det "slang " , eller mangel på ordforåd.? Nesbø er da kjent for å skrive bra, med et godt språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synte også Nesbø skriver bra, men er han kjent for å ha et godt språk?
Tror forklaringen er at gammelt og nytt språk er så forskjellig at overgangen ble vel stor for min del. Jeg skal kurere meg i løpet av sommeren hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å som jeg kjenner meg igjen i det du sier! Jeg hadde en Ken Follet periode i våres. Og da jeg var ferdig med bøkene hans satt jeg igjen med en stor tomhet. Hva skal jeg lese nå da? Sånn har jeg det også etter perioder der jeg leser kun krim, kun feel good eller kun fantasy. Og jeg er like sint på meg selv hver gang for at jeg ikke kan variere litt mer. Må jo ikke lese samme sjanger eller forfatter flere uker i strekk liksom. Jeg har tidligere slitt med å komme igang med ny bok etter slike perioder, men i det siste har jeg funnet ut at hvis jeg har en bok i en annen sjanger liggende som jeg gleder meg til å lesekommer jeg fort igang igjen. :) For øvrig enig i at "Når du ser meg" ikke fenger. Jeg klarte å komme meg gjennom den til slutt, men den ga meg ikke noe... Det var bare ord på side etter side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett litt i din bokhylle :) Hadde jeg vært så heldig å hatt Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede så hadde jeg plukket opp den og begynte å lese :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja der sa du noe Hedvig, den står som en av bøkene jeg ønsker å lese i sommer. Dèn et bra tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hender jeg får en slik "tomhetsfølelse" du nevner, men for meg er det når jeg har lest mye faglitteratur eller annen "alvorlig" litteratur. Og i slike stunder finner jeg fram en krimbok eller noe annet "enkelt". Så derfor er jeg enig med Oddmund Holum her; skift til en helt annen sjanger. Evt så tar du deg en lesepause, sommeren er over oss og det finnes mange uteaktiviterer:-) Jeg synes uansett at det er greit å skifte sjanger hele tiden, da slipper en å bli både det ene og det andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en slik situasjon synes jeg av og til det er naturlig å vende seg mot noe mer dokumentarisk. Da blir det mer den rene akademiske siden av en selv som tas i i bruk, og man trenger ikke på samme måte jakte på den "gode" følelsen. Enten er ren dokumentarbok av ett eller annet slag, eller en faktabok om den typen litteratur man ellers leser, pleier ofte å gjøre susen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sånn opplever jeg det også av og til, særlig etter en periode med mye lesing. Da har jeg kanskje lest en 8-10 bøker i Så da tar jeg rett og slett en liten lesepause, og gjør noe helt annet, kryssord og rydding!! Leselysten er som regel tilbake etter noen dager:))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal vi danne støttegruppe? Jeg har nå hatt en periode hvor jeg har lest mye russisk litteratur, eller bøker som på et eller annet vis er relatert til Russland. Nå har jeg begynt å føle at jeg snart må finne på noe annet, men vet ikke riktig hva, og selv om bokhyllene nesten flyter over av bøker finner jeg ingenting jeg har lyst til å lese.

Tidligere denne uken hadde jeg tenkt å prøve meg på noe annet, men fant ikke ut hva det skulle være, så da ble det russisk igjen, selv om det heller ikke fristet helt. Men den var i alle fall kort og lettlest, og en fin historie dessuten, så det gikk greit. Også fulgte jeg opp med mer russisk, som jeg fullførte i dag. Og nå er jeg helt blank.

Jeg har vel snart sett nærmere på alle uleste bøker jeg har, lest noen setninger her og der, veid den i hånden, kikket på teksten på baksiden, og så forkastet.

Jeg forsøker å forklare dette med at jeg har ganske mye annet å tenke på for tiden, men tviler vel på at det har noe med det å gjøre. Vanligvis kan jeg lese under hvilke som helst forhold, selv med mange andre tanker i hodet, bare ikke når jeg får et sånn innfall som i dag. Det verste er at jeg alltid blir like bekymret når dette skjer, tenker at jeg har mistet lesegleden for godt, selv om det alltid har ordnet seg før...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja jeg også blir bekymret, tenk om min leseglede ble borte. I kveld tenkte jeg se en film, en jeg har lest som bok, også gå meg en laaang tur. Man trenger som dere sier noe annet også. Jeg ble litt satt ut her forleden, da jeg leste noe om at de som leser, gjør det bare for å flykte inn i en annen verden . At de ikke har det bra med seg selv psykisk og at bøker bare er en virkelighetsflukt. Det er vi jo ikke enige i. Eller , enig i at det kan være terapi for noen men det å kose seg med en god bok er jo en gave. Samme person mente også at man tuller bort tiden ved å flykte inn i bøkene, at man heller burde vært sammen med venner , familie , reise, bevege seg osv osv. Ja ja, mulig vi forsvinner inn i bøkene men vi kommer ut igjen! Og når vi ikke er i bøkenes verden gjør vi faktisk andre ting også. Oddmund kom med et bra forslag, det å velge noe fakta, dokumentarisk etter mange bøker av samme sjanger. Dèt tror jeg er bra. Hjernen får brukt seg litt!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg begynt på Tommy Kristoffersen-bøkene, fikk tips av Gretemor, og det ser lovende ut. Og så kom jeg på at jeg har en reiseskildring fra Asia liggende som jeg også har lyst til å lese da jeg så Oddmund kommentar. Så for meg var det vel bare å få tankene over på noe annet, og da kan det være greit med litt hjelp av og til.

Jeg kjenner også at jeg blir litt provosert av det du sier at du har lest. Min leselyst går også opp og ned, noen ganger kan jeg ikke få lest nok, mens andre ganger orker jeg knapt åpne en bok, men jeg har ikke sett at dette har noen sammenheng med hvordan jeg har det ellers. Det kan ha en sammenheng med om jeg har veldig mye å gjøre eller ikke, for eksempel orket jeg nesten ikke lese i eksamensperioder mens jeg studerte, men ikke min sinnsstemning. Og at jeg skulle forsømme andre ting til fordel for bøkene, den er jeg heller ikke helt med på. Jeg har alltid tid til vennene mine, og bøkene går aldri på bekostning av noe jeg må gjøre. Å lese er som en hobby for meg, og jeg tør påstå at det er langt fra den verste hobbyen man kan ha. Jeg sier ikke om de som er superinteressert i fotball at de lever i sin egen verden og burde bruke tid på noe annet, og jeg sier ikke til venninnen min som elsker TV-spill at hun egentlig ikke har det så godt og dermed flykter inn i en annen verden. Og når det gjelder å reise, eller spise fine middager på restaurant, eller hva det nå er vedkommende vil jeg skal gjøre heller enn å lese, så bør man ha penger, og det har ikke jeg i overflod akkurat nå. Bøkene mine har jeg, det er gratis å lese dem når jeg først har kjøpt dem, og skulle jeg gå tom for lesestoff, så kan jeg gå til bruktbutikken "min" og kjøpe en hel pose full for 50 kroner, det har jeg råd til...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det mangler ikke på lesestoff i hyllene dine. Det gjør det ikke hos meg heller, hehe. Vi er heldige, men noen ganger ser man ikke skogen for bare trær. Forslag:

Papillon. Når jeg sjekker bøkene, så lurer jeg på om jeg kun har sett filmen. Den var veldig bra med Steve Mc Queen og Dustin Hoffmann i hovedrollen. Selvbiografisk.
Livets Lenker har jeg lest to ganger, og kan virkelig anbefale. Selvbiografisk.
Dråper i havet fra Tommy-Kristoffersen er den morsomste av de tre, og kan få deg i godt humør, hvis du trenger det.
Rebecca er det lenge siden jeg har lest, men det er en god og spennende bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tommy Kristoffersen-bøkene ja, der sier du noe. Må vel omtrent være den eneste boken jeg ikke har granske nøyere i dag det... Den kanskje jeg må prøve meg på.

Kan du, når jeg har deg her, gi meg litt mer informasjon om hva Livets lenker egentlig handler om? Mine utgaver er uten smussomslag, og dermed har jeg lite å forholde meg til. Kjøpte dem fordi det er en kjent tittel av en kjent forfatter, og tenkte jeg sikkert ville angre om jeg ikke ga dem et godt hjem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det burde jeg huske, Solveig, som har lest de to ganger. Den siste gangen i 1992. Kastet alle smussomslag en gang i tiden. Dessverre.

Ser at det ikke er noen omtale her inne. Jeg skal tenke litt og se meg om, så kommer jeg tilbake til deg.

Det å notere litt sammendrag etc. for hver bok vi leser, har virkelig noe for seg. Stole på at hukommelsen spiller på lag, er høyst risikabelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spesielt om man har en korttidshukommelse som min... Da jeg begynt å registrere bøkene min her inne så oppdaget jeg at jeg hadde lest mange bøker jeg knapt husker noe av, hjelper litt når jeg leser på baksiden, men ikke så mye at jeg får noe helhet i det. De har havnet i en egen seksjon av hyllene, med bøker jeg skal lese på nytt. Setter pris på om din hukommelse fungerer bedre enn min, og du husker litt av hva Livets lenker handler om etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med få endringer dreier dette seg om oppveksten og livet til forfatteren selv.

I åpningen av boka befinner vi oss i Paris. Året er 1894, og moren til ni år gamle Philip, er i ferd med å dø i barselseng. Bare få måneder tidligere døde faren av blodforgiftning.

Philip blir sendt for å bo hos onkelen og tanten i England. To eldre barnløse mennesker som ikke ønsker å ha et bråkende barn i huset. Onkelen er prest og av den harde pietistiske sorten. Tanten gjør så godt hun kan, men de følte seg presset til å ta imot gutten. Det som blir en slags redning for Philip i denne første tiden etter morens død, er at onkelen har en stor boksamling. I den begraver Philip seg.

Mindre enn et år etter at han kom til England, blir han sendt på kostskole. Han har bodd i Frankrike i mange år, og behersker ikke språket så godt som de andre guttene, i tillegg har han en medfødt misdannelse, klumpfot, som gjør at han blir gjort mye narr av. Denne tiden er svært vanskelig for han, og etter noen år greier han å overtale onkelen til å sende han til Tyskland.

Han tilbringer noen år i Tyskland, studerer kunst en tid i Paris uten å finne noen faste holdepunkter i livet. Med den bakgrunnen han har, er det ikke rart at han sliter med livet sitt, hva han skal bli og ikke minst med kjærligheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk Gretemor! Nå rykket Livets lenkerhøyt opp på prioriteringslisten min. Selv om det av og til kan være greit å lese en bok uten å vite hva jeg begir meg ut på, som en forundringspakke, så foretrekker jeg for det meste å i alle fall vite litt om boken på forhånd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal gjøre så godt jeg kan. Kanskje jeg skal etablere en sånn hylle jeg også, men jeg er redd de fleste havner der.

Notere er tingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå som jeg er medlem her så skriver jeg om alle bøker jeg leser, noterer jeg noe annet sted forsvinner papiret, eller så har PCen nervøst sammenbrudd og dokumentet går tapt, eller et eller annet. Jeg forsøker å skrive gjennomtenkt og grundig om bøkene, så jeg ikke spammer forumet dog.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv et par sider i Tommy-Kristoffersens selskap, og se om du lar deg sjarmere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg fått lest noen sider, og så langt ser det veldig bra ut. Takk for forslag, jeg satser på å lese denne nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du er i et humør hvor du ikke riktig helt hva du skal lese, så bør du kanskje velge en bok du ikke har lest før? Hvis du starter på en du har begynt på men som du har avbryte, så har du kanskje i baktankene at boka ikke helt falt i smak. I skal lese lista di har jeg bare lest to ser det ut til. Har lest Saras Nøkkel og Engelens Spill. Likte begge de to bøkene godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ChristinaBeathe SolbergRandiADemeterJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine VictoriaKirsten LundTine SundalKaramasov11VegardJørgen NStig TTrude JensenCecilie69Hilde Merete GjessingKristine87SolveigBjørg L.Grete AastorpErlend Rødal VikhagenHarald KRandiTove Obrestad WøienToveKristine LouiseEmil ChristiansenLars Johann Milje