Viser ikke alle disse forslagene til bøker en ikke har likt - som andre liker - at vi leser med ulik bakgrunn og forutsetning. Hva vi liker og hva vi leser er jo preget av vår bakgrunn og erfaring. Det er flott at vi liker ulike ting. Handler dette ikke om at en lett føler seg litt mislykket hvis en ikke liker det som "alle" opplever som fantastisk? Det betyr ikke at en er bedre eller dårligere i sin dømmekraft. Hva som treffer deg er avhengig av tidligere erfaringer tror nå jeg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 4 svar.

HURRA!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du setter ord på noe som er veldig vesentlig i forhold til hvilke bøker vi liker. Jeg ser at jeg har en litt annen "boksmak" nå enn da jeg var 20 f eks. Jeg har hatt min "kjærlighetsperiode" (Victoria Holt o l), så ble det en lang krimperiode, mens jeg i dag leser mer "vanlig" skjønnlitteratur og faglitteratur og sper på med krim og feel good-bøke når hodet ikke orker mer "sterke" inntrykk. Så ikke bare bakgrunn og forutsetning, men også hvor man er i livet, tror jeg har betydning for vårt litteraturvalg. Men Undset sammen med andre norske "eldre" forfattere har fulgt meg hele livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok i stor grad hvorfor jeg pinte meg gjennom James Joyce "Ulysses" uten å få med meg annet en at mannen hadde et godt språk. Det har blitt sagt om denne boken at den er verden beste roman på engelsk. Det var derfor svært irriterende å finne lange passasjer med andre språk. Det har også blitt nevnt at dette er den mest ordrike romanen som er utgitt. Det ble litt av en nedtur når oppramsingene av personer, bygninger ol begynte. Det er jo ikke så vanskelig å skrive lange romaner på den måten. I tillegg oppgis prisene på alt de kjøper og ikke kjøper og hovedpersonen teller pengene sine uendelig mange ganger. De pornografiske detaljene var heller ikke noen glede å lese, jeg tenkte bare at ”dette trenger ikke jeg å vite”.
Det kan hende at jeg hadde fått mer ut av boken i en lesesirkel, men jeg tror innerst inne at jeg ikke er moden for ”Ulysses” i dette livet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ulysses" er beryktet som en uleselig bok, så det er jo helt imponerende at du faktisk har lest den! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete Gjessing