Hvordan er følelsen din når du har fått en ny bok i hjemmet?

Har vært på en gjenbruksstasjon i dag, egen avdeling for bøker. Heilt stillt i rommet, og fleire hundre bøker å velge mellom. Den roen jeg fikk da kan ikkje beskrives.

Nå plukket eg ut fire bøker, og betalte 60 kr til sammen. Og det er ein god følelse å ha ei "ny" bok i hendene. Lese litt på bokomslaget, registrere de i bokprogrammet BookCat, og registrere de her, så legge den forsiktig fra deg. Så er det å lese ferdig den boka jeg holder på med, for så å starte på de "nye" bøkene. Det er ein meeeget god følelse!

Akk, så masse de som ikkje er interessert i lesing og bøker går glipp av!!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 16 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg er av den typen som kjøper alt for mange bøker.. Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen du gir av å være omgitt av så mange mulige kjøp, det er herlig for en bokelsker å gi seg hyllene i vold og velge og vrake mellom godbiter. Grunnen til at jeg kjøper så mange verker, er rett og slett at jeg er en utrolig impulsiv kjøper og leser. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at hva jeg ønsker å lese, avhenger av dagsformen; enkelte ganger er Shakespeare svært fristende, andre ganger gjør Dostojevskij susen og atter andre ganger vil jeg ha reinspikka krim, for underholdningens skyld. Nettopp derfor er jeg avhengig av å ha et bredt utvalg bøker å velge mellom her hjemme. Jeg mangler ikke lesestoff, for å si det sånn!

Men, så er det samtidig sånn at enkelte bøker gleder en seg intenst til blir utgitt. Enkelte forfatteres utgivelser “må” i alle fall jeg lese så snart muligheten er der. Kjente for en gangs skyld litt stress rundt dette med bokkjøp da jeg oppdaget at jeg ville være på en Dante-inspirert reise til Italia akkurat da Innsirkling II skulle utgis. Heldigvis fikk jeg kjøpe boka i forkant, takket være en snill bokhandler.. Som oftest gjør det ikke noe å vente, men i dette tilfellet kjente jeg at jeg allerede hadde ventet lenge nok.

Bøkene jeg har hjemme har i grunnen forskjellig verdi for meg. Enkelte er ren forbruksvare, mens andre igjen påkaller de store følelsene. DA kjenner jeg igjen følelsen du beskriver ovenfor. Første gang jeg åpnet den gamle skinninnbundne utgaven jeg har av Victoria, første gang jeg innså at jeg fikk utbytte av og virkelig kom til å gjennomføre lesningen av mine to bind av Ulysses, første gang jeg kom hjem med tre bæreposer fullstappede av klassikere til en billig penge.. Ubetalelig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Følelsen av en ny bok i hendene kan være så mangt. Men "rus", "eufori" eller "vidunderlig" er ikke ord jeg ville brukt for å beskrive dette.

Noen ganger gleder jeg meg til å lese boken. Noen ganger er jeg nysgjerrig uten egentlig å ha store forventninger. Noen ganger kjøper eller låner jeg en bok på måfå bare for å ha noe å lese. Noen ganger er jeg skeptisk. Ofte med rette, for mange bøker er jo meget dårlige.

Egentlig er "følelsen" av å ha lest en bok eller holde på med en mye mer interessant enn følelsen av å ha en ny bok i hendene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får en sånn merkelig glede inni meg av å kjøpe nye bøker. Enten jeg bestiller de eller kjøper de direkte. Bestiller jeg de, så kommer følelsen når jeg kommer hjem. Men jeg må ta på de, kikke på de, snu de rundt, lese baksiden og gjerne et par setninger inni bøkene også. Jeg tror jeg blir litt som et barn på julaften når det åpner gaver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nye bøker er nok noe av det beste jeg kan tenke meg, bare det å komme ut fra bokhandel eller bruktbutikk med dem, eller få pakken man har bestilt, gir jo lykkerus. Så kan man sitte å bla litt i dem, lese noen setninger, kjenne lukten av dem (jeg liker lukten av både gamle og nye bøker, alt har sin sjarm).

Om jeg ikke kan lese den med en gang, som jeg ofte vil med nye bøker, får jeg sette den i hyllen og vente på rett tidspunkt, og selv da gir de glede. Jeg kan gå og se i hyllene mine og tenke på alle fine leseopplevelser som venter på meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åh, følelsen av en ny bok er like vindunderlig hver gang. Det er som jul, bursdag og alle gavedager på en gang. Den lille kilende følelsen i magen fra da du trykker på bestillknappen på nettet, eller går ut igjen fra en bokhandel eller brukthandel med et nytt eksemplar. Selv å låne på biblioteket gir lykkerus. Så kommer man hjem og man kan legge den fremfor seg på stuebordet å bare absorbere inntrykket av den. Fjerne eventuelle prislapper, åpne den, smålese her og der, få den utrolige trangen til å bare sette seg ned å lese i vei med en gang. Men noen ganger går ikke det, for man driver allerede på med en bok. Så må man litt melankolisk legge den fra seg i bokhylla, å la den vente. Men spenningen vedvarer litt, for du vet at en dag skal du sitte med den i hendene igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En rus, ganske enkelt. Hjertet hopper over et slag, man kjenner på omslaget og begynner å tenke seg hvor man skal sette seg og lese den, smilet kryper frem og man må bare se på den føste siden eller to og så tvinger man seg til å legge den vekk til man kan sette seg i godkroken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg elsker følelsen av å skulle begynne på en ny bok, spesielt hvis det er en jeg har gledet meg til lenge. Kjenner hjertet dunker litt fortere når jeg får sms fra biblioteket om at den er klar for henting, og begynner å lese i det sekundet boka er i mine hender. Hvis boka fenger fra første side er det ekstra spennende, fordi jeg vet at jeg har en fantastisk leseropplevelse foran meg...

Elsker å begynne på nye bøker (selv om jeg etter hver ferdigleste gode bok er litt trist fordi jeg tror jeg aldri kan bli like glad i en karakter igjen... :-) )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min følelse når jeg holder en ny bok i hånda er euforisk, helt vakkert og på en måte "nyfødt" selv om det er en gammel bok, den er jo ny for meg. Og det som er så flott, det er samme følelse hver gang. :O)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du går nok glipp av mye du også...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her tror jeg du må forklare hva du mener litt bedre. Hva går han glipp av tror du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vet jo ikke jeg, men jeg synes det er så merkelig å si at de som ikke leser bøker går glipp av så mye, som om de går glipp av mer enn det "vi" gjør. De fleste mennesker går glipp av det aller meste. Man kan ikke få med seg alt... Vi kan like gjerne snu det andre veien - hvor mye går man glipp av mens man sitter inne og leser?

Jaja, samme det, det var ikke det denne tråden skulle handle om...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

OK . Nå leste jeg bare ditt svar til Kjell Magne som kommer opp på skjermen min her og der står det ikke noe om at "de som ikke leser bøker går glipp av så mye, som om de går glipp av mer enn det "vi" gjør". Men om det er tilfelle er jeg enig med deg om det kan vi ikke vite noe om. Men jeg mener hans bidrag handler om gleden av å ha få fatt i bøker som en gleder seg til å lese - og der kjenner jeg meg igjen. Vi som elsker å lese kan vanskelig forstå at andre ikke gjør det. Men sånn er det vel med dem som elsker f.eks fotball....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Livet er morsommere for den som er interessert i fotball" heter det jo i reklamen fra Norsk Tipping. For å utvide litt kan vi vel si at livet er morsommere for den som interesserer seg for et eller annet..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Derom er vi helt enig. At det viktigste er å interessere seg for "noe"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tor Arne DahlMorten MüllerMartinLyriaFrode Øglænd  MalminTone HKirsten LundYvonne JohannesenSol SkipnesGro-Anita RoenElisabeth SveeStig TSigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaIngvild SSilje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar Sand