Helt enig, og min far som lærte meg å sette pris på bøker, elsket Hamsun, så jeg har alltid følt at jeg ikke har vært moden nok, men nå som snart 60 år gammel kan jeg jo prøve igjen......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg prøvde Hamsun første gang i tenårene, og det fungerte ikke, men da kunne jeg jo skylde på at jeg var umoden i alle fall. Nå er jeg 30, gjorde et forsøk sist gang i fjor, men det lyktes heller ikke. Jeg er jo ikke fjortis lenger, og det finnes de som er langt yngre enn meg som elsker Hamsun, så det hender jeg lurer på om jeg gjør noe galt. Kanskje jeg bare må begynne å legge inn ett forsøk i året, for å se om jeg blir moden nok noen gang... Eller om du får det til nå, så kanskje jeg bare skal vente i 30 år og se om jeg er moden nok da... Forresten veldig godt å høre at jeg ikke er alene om dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo ikkje sikkert det er eit spørsmål om modning. Det kan jo hende det er eit spørsmål om smak. Eg både liker og ikkje-liker Hamsun. Victoria og Pan er svært gode - Pan spesielt. Men Landstrykere syntest eg blei langtekkeleg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Landstrykere har jeg aldri prøvd selv, men jeg har i alle fall kommet frem til at jeg ikke liker de mørke bøkene. Må prøve meg på det litt lettere neste gang jeg får det for meg at jeg skal lese Hamsun. Men ja, det kan hende det er sånn at Hamsun ikke er noe for meg, ingen kan jo like alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg liker jo mørke bøker då... Det kan jo hende det er der det ligg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker jo Dostojevskij, eller jeg kanskje burde karakterisere meg selv som blodfan til og med, og der er det mye mørkt og dystert der og, men det elsker jeg. Historiene hans suger meg inn og slipper ikke taket, av en eller annen grunn, jeg vet ikke riktig hva det er, så opplever jeg Dostojevskijs historier som mer relevante, men det er kanskje ikke noe mer enn en smakssak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundChristinaBeathe SolbergRandiADemeterJarmo LarsenPiippokattaStian AxdalMetteAnneWangFarfalleIngunn SEivind  VaksvikNinaIngeborg GTanteMamieAnniken RøilKristinHeidi HoltanTine VictoriaTine SundalKaramasov11VegardJørgen NStig TTrude JensenCecilie69Hilde Merete GjessingKristine87SolveigBjørg L.Grete AastorpErlend Rødal VikhagenHarald KRandiTove Obrestad WøienToveKristine LouiseEmil ChristiansenLars Johann Milje