Mannen min sitter og skriver på sin tredje bok nå. De tre bøkene han da har skrevet er en trilogi i sci-fi genren. Jeg synes den er litt fascinerende, men jeg er jo ingen ekspert. Så jeg har oppfordret han til å kontakte forlag for å se om kanskje noen der er interessert i bøkene. Men ingen av oss kjenner til forlag som faktisk utgir bøker i den genren. Og mine kunnskaper om forlag er begrensede.

Så hvilke forlag kan dere anbefale han å ta kontakt med? Er det noen her i Norge som utgir sci-fi i det hele tatt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Tusen takk for tips, har skrevet ned alt dere har kommet med av tips her. Så får jeg se om jeg ikke setter han litt i arbeid når han har ferie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Send til alle! Begynn med de store, for der er sjansen størst for å få en konsulentuttalelse selv om man ikke blir antatt med en gang. Det kan han gjøre i morgen, og så har dere sommeren på å lete etter forlag og finne ut hvem som har gitt ut hva av sci-fi. Spør for eksempel i spesialbutikkene, Outland og Avalon (hvis den finnes lenger?).

Fordi det skrives så lite sci-fi i norge og fordi vi som liker sånt gjerne er geeks som liker å treffe andre geeks, ville jeg dessuten tatt kontakt med publiserte forfattere og spurt om de kunne ta en titt på den første kapittelet. Det kan godt hende han eller hun sier ja.

Poenget mitt er at det første han trenger kanskje ikke er et forlag som sier ja, men folk som kan fortelle han hva som skal til for at noen skal si ja - og ork til å jobbe gjennom manus en gang til før han sender det fra seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Publicom her i Horten er kjent for å ta svært godt vare på de (relativt få) forfatterne de har. Jan Mehlum er f.eks strålende fornøyd med å ha flyttet dit. De ga ut Märthas engler i sin tid, og har signert Brodin/Hagerup som skriver "spøkelsesromaner".Så de er sikkert "geme" på sci-fi hvis de synes kvaliteten holder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

prøv kagge forlag eller Vigmostad & Bjørke .lykke til

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En jeg kjenner har skrevet noen fantasy- bøker som han har fått gitt ut på Kolibri forlag. De gir ut bøker i de fleste sjangre. Er kanskje verdt å høre med dem, det er jo et litt mindre forlag enn Cappelen Damm, Gyldendal og alle de andre, kanskje det er større sjanse for å få gitt ut noe på et mindre ett? :) Håper det blir utgivelse for dere! Lykke til! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Tiden, og Schibsted er de største, men det finnes også mindre. Ta en titt på nettsidene deres - der har de som regel et sted hvor det står hva nye forfattere skal gjøre for å sende inn. Det går også an å sende dem en mail først for å høre om sjangeren er av interesse. De er alle interesserte i nye ting, uansett sjanger. Du sier ikke noe om hvilken aldersgruppe han henvender seg til? Men skriver han på sin tredje bok, så er det på tide å få profesjonell tilbakemelding. Skriv et følgebrev om hva bøkene handler om, og send inn. Det er også en ide å ta en titt i nærmeste bokhandel, eller i en av nettbokhandlerne for å se om noen av forlagene har lignende bøker, og så sende inn til det forlaget. Men uansett - send det inn! Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenIngunn SHarald KIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHeidi HoltanAgnete M. Hafskjold