Er det noen som vet om utvalget av bøker til norskregistrert Kindle er betydelig mindre enn for UK/US? Tenker da på internasjonale bøker...ikke norske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg kommer støtt over både nye og eldre bøker jeg ønsker å kjøpe og lese hvor jeg ikke får lov til det pga regional restrictions. (Eksempelvis ønsker jeg meg Dan Simmons' "Flashback" som kommer ut første juli, men den får jeg ikke forhåndsbestille fra min bedrøvelig norskregistrerte kindle.) I slike tilfeller ser jeg meg om etter andre alternativer og omveier - men det er jo litt trist å måtte fomle sånn for å få tilgang på de bøkene man vil ha, så lenge man vet at de finnes i riktig format, blah.

Har også opplevd at en bok har vært tilgjengelig i regionen først, og latt meg laste ned en sample (første 5% av boken), men da jeg en tid senere begynte å lese den, var den ikke lenger mulig for meg å kjøpe i sin helhet i kindle store. Fryktelig irriterende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig. Men husk at det ikke er Amazon sin feil - det er faktisk de respektive forlagene og utgiverne som bestemmer hva som til syvende og sist er lov å distribuere hvor. Alt koker ned til penger.

Amazon må forholde seg til dette, ellers bryter de loven. Det er nok derfor du kunne laste ned en sample, men ikke etterhvert resten av boka. Sample'n er tydeligvis blitt tilgjengelig for alle før distribusjonsrettighetene mot de forskjellige markedene (US,UK, Europa osv) er kommet på plass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Christopher,

Flere svar kommer her :-)

Utvalget av bøker til norskregistrert Kindle er faktisk mindre enn for US. Jeg har på 2 mndr kommet over 4-5 Sci-Fi/Fantasy bøker jeg ikke får bestilt fra Norge (ikke andre sjangere, så kanskje Sci-Fi er litt sære?!?). Dessverre. Men utvalget på Amazon er fremdeles flere hundre tusen, så du har litt å velge i da. Det har ikke for meg vært et stort problem. Jeg har bare kjøpt en annen bok ;-)

@Bai og Christopher - Dette er IKKE kun i teorien!:

Du kan lese Amazon-bøker på en Sony E-reader og de aller aller fleste andre lesebrett!!! MEN, du må konvertere e-bok fila di med et program som heter Calibre (finnes gratis på nett) fra Amazon sitt AZW format til Sony sitt EPUB format. For hvordan du gjør dette, se oppskriften her: http://ebokhyllami.blogspot.com/p/konvertere-epub-til-kindle-format.html -

Med Calibre kan du konvertere ebøker i alle retninger. Jeg har konvertert .pdf filer til Kindle sitt MOBI format. Jeg har konvertert Word-dokument til Kindle format. Jeg har konvertert Bokskya sine norske EPUB filer til Kindle format. Jeg har konvertert Kindle AZW og MOBI filer til EPUB (Sony Reader format). Og det er like enkelt andre veien sålenge du har Calibre programmet installert på Pc'en din :-)

Du binder deg altså ikke til Amazon om du kjøper Kindle! Det er imidlertid utrolig enkelt å kjøpe fra Amazon når du har en Kindle! Jeg er super kjempehappy med min Kindle og leser alt mulig på denne. Som du ser så har jeg gravd meg litt ned i ebok-"problematikken", men har ennå ikke stanget hodet mot veggen. Det har bare krevd litt tid å finne lovlige veier rundt filformat problemet :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Med "i teorien" meinte eg at eg ikkje har prøvd det ut - det var derfor eg lenka til deg ;)

Veldig kjekt at det går an å konverte kindlebøker til Epub! Supert at du har tatt deg jobben med å finne ut av dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm. Aldri hørt at det skulle være et mindre utvalg til en norskregistrert kindle? Min er UK-registrert, og det har hittil ikke vært mange bøker jeg ikke har funnet på kindle som jeg har ønsket å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes bøker på amazon du ikke får kjøpt med en norskregistrert Kindle, men hvor mye mindre utvalget er vet jeg ikke. Jeg har hatt Kindle i over et år, og har kun opplevd en gang at en bok jeg ville kjøpe ikke var tilgjengelig i min region. Det har med andre ord ikke vært et stort problem.

UK kan du glemme, de selger ikke til utlandet. Du må kjøpe fra amazon.com, med mindre du kjenner noen i Storbritannia som kan ta i mot den for deg, slik at den blir registrert på og sendt til en britisk adresse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan kjøpe dei same bøkene til kindle som til andre land. Ulempa med Kindle er at han har eit eige format, som ikkje er støtta av andre nettbokhandlarar enn amazon. Dermed reduserer du moglegheita for å handle i ulike bokhandlarar, ved å kjøpe Kindle. (Andre lesebrett kan brukast i alle butikkar utanom Amazon).

Det finst også program som gjer at du (i teorien) kan konvertere frå eit format til eit anna. Eg veit at KindleJoy i Ebokhylla mi jobbar med å finne utav slike ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid funnet alt jeg har leita etter på Amazon, så jeg er 100% ok med å binde meg der.

Har sett på andre lesere, men det er Kindlen som forblir attraktiv. De andre aktuelle, nook o.l selger kun til US slik jeg har forstått det..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har endt opp med å kjøpe Sony Reader PRS350, som eg er veldig fornøgd med. Eg var usikker på den eller Kindle, men eg endte opp med Sony, fordi eg ikkje liker å binde meg til eit firma som har monopol.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var motstander av Apple, til jeg fikk min første iPod, og skeptisk til Kindel. Jeg elsker min iPod selv om den har visse begrensninger. Og Kindel-bøkene leser jeg i hovedsak på Ipadden. Jeg skal forhåpentligvis kjøpe meg en Kindle i sommer fordi den er lettere å ha med seg rundt, samtidig som jeg ikke stresser med det for jeg har jo alltid med meg iPhonen og det går fint å lese der også. Jeg skjønner hva du mener Bai, men noen ganger så får man bare bite i det sure eplet og nyte at saften faktisk er nokså søt. ;)

Kan du lese Kindle bøker på Sony Reader forresten? Har hørt minimalt om det brettet, kjapp info?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, Kindle-bøkene er ikkje kompatible med andre lesarar. Det er det som irriterer meg med Kindle/Amazon-konseptet. Men Reader støtter ePub (mest brukt i andre bokhandlarar) og pdf. Eg har kjøpt ganske mange av mine bøker frå bookdepository.co.uk, også har eg prøvd ut Bokskya som er heilt ubrukeleg.

Grunnen til at valet falt på Sony sin Reader er at han har blekkskjerm (som kindle) og dermed kan brukast i sterkt lys. At han scorar høgt på batterilevetid og at han er sakleg prisa. Han er også veldig brukarvennleg.

Ulempa er at han ikkje kan koblast til trådlaust nett. Men det gjer ikkje meg så mykje å laste ned bøker via macen min (eg er eigentleg Apple-fan).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du kjøpe fra Amazon med den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg trudde ikkje det, men nå seier Marianne over at det går likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lagt merke til det selv.

Amazon sier om salg av Kindle til Norge: Norway

Growing Selection: Over 760,000 English-language books to choose from; plus U.S. and international newspapers and magazines are available for your country. Because publishers give us eBook rights on a country by country basis, available titles for your country will vary from our current U.S selection. We are actively working with publishers to get the rights to all titles for every country and adding this selection every day. Check the Kindle Store to see available titles.

Low Book Prices: New York Times® Best Sellers and New Releases are $11.99, unless marked otherwise. You'll also find many books for less - over 150,000 titles are priced under $5.99

Jeg har Lagt in Kindle app på min Iphone og Ipad og er meget fornøyd med det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar! Har det noen betydning om den er kjøpt fra US eller UK? Er noe forskjellig utvalg på de to..og prisene varierer litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du får ikke kjøpt fra UK. De selger kun innenlands.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så jeg ble videresendt til US når jeg trykket på kjøp.

Spørsmålet blir da om jeg skal vente til neste utgave eller trykke på kjøp nå..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lasse W. FosshaugBjørg L.Kirsten LundOleCarine OlsrødTor Arne DahlAmanda AGro Anita MyrvangPer LundTorill RevheimmarithcGladleserBente NogvaBård StøreCecilie69Berit RMarit HåverstadBjørn SturødKarin BergStine AskeSynnøve H HoelHilde VrangsagenkntschjrldBjørg Marit TinholtPer Åge SerigstadBenedikteMonica CarlsenInge KnoffLillevigretemorMorten MüllerHarald KGroKjersti SMarit HøvdeBerit B LieHanne Kvernmo RyePiippokattaMarteCathrine Pedersen