Respekt for andre mennesker henger antagelig for en stor del sammen med om en har respekt for seg selv, og da særlig det egenartede hos seg selv. Godtar et menneske at det er annerledes enn andre, og at det har rett til det, vil det også lettere respektere at andre er egenartet, og følgelig føle mer av ekte respekt for medmennesker.

Eva Nordland, født 3. januar 1921 i Bærum. Pedagog og professor i psykologi. Forfatterskapet spenner fra vitenskapelige avhandlinger til lærebøker og debattinnlegg.

Hun har blant annet ledet Kringkastningsrådet, Lærerutdanningsrådet og Rådet for konflikt- og fredsforskning.

Eva Nordland deltok også i freds- og nedrustningsarbeid, og var med på å stifte Nei til Atomvåpen i 1979. Hun har stått sentralt i gjennomføringen av flere internasjonale fredsmarsjer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Dette er et viktig sitat! Respekterer vi ikke oss selv kan vi ikke respektere andre. Å bli møtt med respekt er viktig, både som barn og voksen, og må læres mens man er små.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig. Det er utrolig viktig, og jeg er redd for at mange barn ikke lærer å respektere seg selv. Og det fører gjerne til å de ikke føler respekt for andre heller. Vet rett og slett ikke hva det er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er grunnleggende. For meg henger RESPEKT og KJÆRLIGHET tett sammen, Jeg kan ikke elske alle, men jeg skal respektere dem og deres meninger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er så fint at du legger ut disse sitatene av og til, Gretemor. Det er alltid koselig når jeg blir møtt av dem når jeg logger meg inn her. Dette hadde også et innhold jeg synes er veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg synes det er koselig jeg også, men hver dag ble for mye. Dessuten har jeg begynt å velge dem ut selv, i stedet for å følge boka til Yngvar Holm.

Den for i dag, er jo litt treffende for visse diskusjoner her inne i det siste. Selvrespekt og det å vise respekt overfor hverandre begynner å bli litt mangelvare i samfunnet, synes jeg. Trist.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg forstår at hver dag blir for mye, men det er alltid en koselig overraskelse når jeg finner et nytt sitat på forsiden. Og siden du ikke følger boken lenger så legger du jo litt mer tid og personlighet i det også.

Jeg tenkte også på enkelte diskusjoner her inne da jeg så sitatet, og syntes det var veldig treffende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er veldig hyggelig at du sier det, Solveig. Jeg gjør det fordi jeg liker det, og ikke minst lærer noe om disse menneskene som er/var fulle av visdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette likte jeg. Å respektere hverandre og hverandres ulikheter er en forutsetning for gode relasjoner mellom mennesker. Ikke minst vet man hvor viktig dette er for å skape et godt miljø på arbeidsplassen. Her har mange mye å lære. Eva Nordland er en klok dame

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant. Vi trenger stadig vekk å bli minnet på disse tingene. Det er enkle prinsipper, men ikke fullt så enkelt i praksis. Vår egen mangel på selvrespekt har en tendens til å komme i veien. Det er vanskelig å gi videre det vi ikke har selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmEgil StangelandVannflaskeMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundPiippokattaChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleser