Jeg sitter med ei nyutgitt bok, litt gavepapir og et kort med skrevne gratulasjoner på.
Hyggelig - hyggelig, men jeg har innmari lyst til å lese boka selv før jeg gir den bort.
Egentlig mener jeg at en ikke skal lese i en nyinnkjøpt bokgave (når boken ikke kjøpt brukt) - men, men - jeg kan kanskje prøvelese litt ( uten å brette den for mye og med portvinsflaska på avstand) før overrekkelsen?

Er det vanlig eller uvanlig å lese bøker en skal gi bort som gave?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 16 svar.

jeg gir ikke bort boeker som jeg ikke har lest selv. jeg maa jo vite hva det er jeg gir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir bare nysgjerrig - hvilke bok snakker vi om?!
PS: Flott at du pakket den ulest inn :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kan jeg ikke røpe nå - fordi mottakeren er troende til å frekventere Bokelskere.no. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmmmm.
Du har jo en god grunn - enn så lenge :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville ikke lest en bok jeg skulle gi vekk, ei heller ville jeg likt om jeg fikk en bok som bar preg av å ha blitt lest i. Jeg liker "ny bok" følelsen, og om noen har lest i den så knirker det ikke i omslaget på samme måte, og ryggen er gjerne litt bøyd så sidene gliper litt mer. Jada, jada, detaljer, men detaljer som gir meg glede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med de fleste her, det virker litt feil å lese en bok man skal gi i bursdagsgave. På den annen side, jeg setter veldig pris på å få godt brukte bøker, men da som "gave uten grunn". Og jeg gir ofte bøker videre etter å ha lest dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aldri i livet, da låner jeg den heller på biblioteket.

En gave er en gave og bør være ulest når den gis bort. :O)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk og stjerne til alle for gode svar. Jeg har aldri tidligere lest i en bok som jeg skulle gi bort som gave - men jeg kjenner boklesere som har den vanen - derfor startet jeg denne tråden da fristelsen ble stor og forsiden på boka ropte: "les meg, les meg!"

Jeg valgte derimot "godt innarbeidet kutyme". Dvs. boken er pent innpakket og fortsatt ulest. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det har hendt mange ganger at jeg har gitt en bok i gave som jeg selv har lyst på, men det har aldri falt meg inn å lese boken før jeg gir den bort. Ofte gir jeg bøker i gave som jeg har lest og dermed vet er bra, eller så spør jeg om å få låne boken etterpå, eventuelt kjøper et eksemplar til meg selv. Men jeg kan godt finne på å bla litt i boken, lese et av snitt her, en setning der, men da gjøres dette ytterst forsiktig. Det merkes overraskende fort på helt nye bøker at de er blitt lest, synes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt at du skriver om det, for jeg kjøpte nettopp en vakker coffee-tablebok om norske sommerhus til den dansk venninne, men før jeg gav den bort, så jeg grundig igjennom den, forsiktig, forsiktig, med rene fingre og uten kaffekopper eller annet. Jeg synes dette er helt OK, men min unge datter var dypt sjokkert. Og jeg vet ikke hvor hun har følelsen av at det var trespassing fra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det ville jeg aldri ha gjort altså. Det er nok helst slik at jeg leser en god bok som jeg finner ut at jeg vil glede noen med. Da kjøper jeg et nytt eksemplar til gave. Spørre om å låne etterpå er også helt greit.

En bokgave bør komme ulest og med byttelapp i synes nå jeg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg kommer det veldig an på hvem mottakeren er og om jeg er sikker på at dette er en bok som vil bli lest. Er det usikkert om vedkommende vil like den, gjør jeg det aldri, for da vil jeg vedkommende skal ha muligheten til å bytte i en annen bok. Andre ganger kan jeg med et smil si at denne er pent lest og anbefales på det varmeste. Men stort sett så spør jeg heller om å få låne bøkene ettepå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei venninne av meg ga i sine gale tenår bort en velbrukt lipgloss til en annen venninne av oss i bursdagsgave, uten å nevne noe om at hun hadde brukt den. Etter å ha hørt om dét, er det intet som kan skake mine grunnmurer lenger.

Jeg fikk for øvrig en bok i burdagsgave og hun som ga meg den sa at da hun leste den (eksemplaret jeg fikk) holdt hun på å le seg ihjel. Jeg syntes det var koselig at hun hadde lest den og likt den så godt, siden det var den nyeste boka til en forfatter som det var jeg som introduserte henne for. Det slo meg aldri at en ikke skal lese i gavebøker. Altså, om den var full av kaffiflekker ved overrekkelsen hadde det vært noe annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg faktisk aldri kommet på at går an... Jeg ville ikke gjort det, legger ofte med byttelapp når jeg gir bøker (hvis det ikke er tilbudsbøker). Men å be om å få låne dem etterpå har jeg gjort mange ganger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg føler at det ikke er helt riktig, men folk tenker sikkert forskjellig. Du får sikkert låne den etterpå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis det ikke er gjort før,bør du absolutt sette i gang en trend - eller en lesebevegelse:

Ja takk til forhåndsleste gaver! Jeg har flere ganger lest bøker før jeg har gitt dem bort, ekstra fint er det at du kan gi en personlig anbefaling.

Ulempen er jo at den ikke kan byttes..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardDaffy EnglundVibekeLisbeth Marie UvaagLesevimsaTrineRoger MartinsenHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild SAnna Katharina MyklebustTor Arne DahlMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Ann-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtTove