Jeg har forsøkt å lete etter svar i diskusjoner, men ikke funnet akkurat min problemstilling. Noen som gidder å forklare meg hvorfor det siste tallet i ISBN-nummeret ikke stemmer med boka mi?

Jeg har ikke skrevet inn nummeret til de bøkene jeg har lagt inn her, fordi jeg har vært redd for å gjøre feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg leter på ISBN kontoret, men finner ikke noen god forklaring når det gjelder det med kontrollsifferet.

Skjønner såpass nå, at når nummeret konverteres fra 10 til 13 siffer, så skal vi skrive 978 foran nummeret, og da vil det siste sifferet endres, men til hva?

Gjøres det automatisk? Skal prøve meg frem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk skal du ha. Jeg begynner å skjønne det. Og oppdager at jeg kan søke med det ISBN-nummeret som står i boka uansett om det er 10 eller 13 siffer. Så mye enklere å finne en utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg får tak i en norsk pocketbok fra 70-80 tallet i butikken som jeg enten har lest eller skal lese søker jeg først på ISBN nr i tilfelle noen andre allerede har lagt den inn.

Også en del tegneserie pockets har samme nr, veldig irriterende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen som gidder...
Nå skal du høre, for en liten time siden prøvde jeg å lage en lenke til ISBN-kontoret, slik at du kanskje kunne finne svaret på spørsmålet ditt der - og tror du ikke jeg ble avbrutt av et vepsestikk!!!
Dette med ISBN er ikke så enkelt, har blant annet vært en omgjøring fra 10 til 13 siffer, og dermed endring i nummeret til en og samme bok i ulike utgaver. Kanskje noe av forklaringen ligger der? Kanskje er det tilfeldigheter ute og går? Google ISBN-kontoret og se under vanlige spørsmål og svar.

Lykke til!
La deg ikke skremme, skriv inn nummeret du har på din bok :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff da, vepsestikk er vondt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborg