Har dere opplevd å elske en bok eller bokserie over mange år, for så å plutselig ikke finne den så fengende lenger?

Jeg irriterer meg grønn rett og slett, for jeg har alltid elsket Harry Potter bøkene, jeg har lest de 6-7 ganger og aldri gått lei. Nå er jeg i gang med dem på engelsk, men jeg får ikke helt tak i dem lenger. De fenger ikke så mye som de pleide å gjøre, og jeg finner småting jeg irriterer meg over i dem. Så jeg lurer på om jeg har blitt for voksen for dem, men så tenker jeg at filmene elsker jeg jo enda. Kanskje det er at jeg har endret kriteriene mine for hva som er bra? Men samtidig så elsket jeg jo Sookie Stackhouse bøkene. Så hva kommer det her av?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg fikk aldri lest den siste Harry Potter-boka. Jeg sier det med en viss skam, for disse bøkene er jo aldeles hellige for så mange, og jeg har sjøl hatt mye glede av de foregående. Voksne elsker dem jo også, så jeg kan ikke engang skylde på at jeg må ha blitt akkurat litt for gammel da den utkom.

Ellers er det mange bøker fra yngre dager som ikke har samme feng. En naturlig følge av at man leser mer og ikke minst mer variert litteratur, er at man ser på bøkene med strengere øyne. Jeg vil ikke kalle det at jeg har blitt blasert, men det skal høyere kvalitet til før jeg vurderer en bok som bra. Dessuten er treffer jo ikke akkurat typiske ungdomsbøker så veldig midt i blinken lenger.

Det er mange bøker jeg hadde enormt stort glede av for lenge sida som jeg ikke tør å ta fram og lese på nytt, i tilfelle det skulle ødelegge de gode minnene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og takk og pris for det. Så står i alle fall ikke jeg på stedet hvil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes heller at du skal glede deg over at du har fått utbytte av å lese disse bøken såpass menge ganger. jeg har vel ennå til gode å lese en bok mer enn to ganger, og ser ikke for meg at det vil skje heller.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er enig med de under. Det kommer nok tilbake hvis du bare får et opphold, hvis ikke så har du sikkert gått videre. Jeg elsker også bøkene og filmene og gleder meg veldig til den siste som jeg skal se med min datter i juli:) Jeg har ikke lest bøkene så mange ganger som deg, men leste den siste da den kom ut for ca to år siden og synes den var veldig bra. Nå har det jo vært en utvikling i bøkene også siden den første kom ut. Harry og co blir eldre og handlingen mørkere for hver bok. Jeg er innehaver av alle bøkene på norsk, den siste påbåde norsk og engelsk + filmene, og tenker at dette skal jeg og mine barn ha glede av i mange år fremover. Dette er klassikere som er tidløse og som vil trykkes i stadig nye opplag.

Men tilbake til den generelle delen. Jeg har også likt serien om Ayla i Hulebjørnens klan godt og lgedet meg til nye utgaver i serien kom på markedet, men selv om jeg nå har alle frister det ikke særlig å lese den siste. Har muligens utviklet meg litterært, men det ble mye banaliteter, kropp og primærbehov, som er sikkert var en naturlig ting i steinalderen;) Ellers leser jeg sjelden bøker flere ganger og vet derfor ikke hva jeg synes om det jeg har lest tidligere. Hadde vært interessant å lese noen av John Irving sine første igjen, da jeg stadig har de som favoritter.

Det jeg muligens har gått lei er den mye omtalte kioskkjærligheten, som jeg leste en del i tidlig ungdom. Prøvde meg på en sånn type roman for noen år siden, men jeg følte jeg hadde lest akkurat det samme før. Det var ganske forutsigbart og ble derfor litt kjedelig,dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja... at det går an å bli lei av sjokolade for en stund, dersom du spiser bare sjokolade og ikke noe annet til alle måltider og mellommåltider over lengre tid?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så langt har jeg ikke tenkt... Jeg så jo filmene i jula, og tenkte det ville være gøy å lese bøkene igjen og. Kanskje jeg rett og slett bare er lei...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres logisk ut:) Et lenger opphold fra hr Potters eventyr vil få apetitten opp igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen