Det er mange kvinneskikkelsar i den norrøne litteraturen, for eksempel Ragnhild, eller Helga i Soga om Gunnlaug Ormstunge. Tristan og Isolde er jo frå mellomalderen. Av seinare kvinneskikkelsar er jo Shakespeare sine kvinner interessante. Det same gjeld Jane Austen sine kvinner - det er mykje godt materiale for samanlikning her. Dersom det skal vere norske bøker, er jo Collett og Bjørnson som nemnd under gode forfattarar. Det er få norske romanar i tida mellom dei norrøne ættesogene og Collett. Men det går jo kanskje an å sjå på kvinnerolla i folkeeventyra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg sier meg enig med bai over her, om Jane Austen sine kvinnelige karakterer. Jeg vil også nevne Charlotte Brontës Jane Eyre, en karakter jeg finner meget interessant. Hun er ikke særlig pen, er fattig, strengt religiøst oppdratt, kjemper for sine kvinnerettigheter, og også mot det erkebritiske klasseskillet. Hun går i mot "sunn fornuft", og står for sine meninger. En litt annen type kvinne enn den man finner i mange andre bøker? Men den faller kanskje litt utenfor tidsperioden din?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete Gjessing