Ferien nærmar seg og det er viktig å planlegge sommarlesinga.

Kva har du tenkt å lese i sommar?

Sjølv har eg tenkt å lese Never let me go av Kazuo Ishiguro og The Sea av John Banville. Eg har også fleire nyinnkjøpte novellesamlingar, med blant anna Kjell Askildsen og Agnar Mykle liggjande. Også har eg kjøpt The Conservationist av Nadime Gordimer, for å lese. I tillegg har eg lånt Persepolis av Marjane Satrapi og Nabojenter av Alice Hoffmann. Så eg trur eg har nok lesestoff for dei første ferievekene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 53 svar.

Jeg skal lese "Hulebjørnens klan" av Jean Aue, første bok av seks :) Har såvidt begynt å lese, og liker de detaljerte beskrivelsene, og har allerede fått empati for den lille jenta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro, Norwegian Wood av Haruki Murakami, Sarah's Key av Tatian de Rosnay og La Meg Synge Deg Stille Sanger av Linda Olsson. Ikke at jeg noen gang kommer til å få tid til å lese alt denne ferien, men det føles ikke helt riktig om ikke halve kofferten min bare er bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Never Let Me Go er veldig god. Den har eg nettopp lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, jeg har så mange bøker jeg skulle lest! lest en god del hittil, men flere blir det vel...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har jo laget liste over det her=)

http://bokelskere.no/liste/102376/liste/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper jeg får lest:

-ferdig Animorphs serien før hun jeg låner dem av flytter! Har 20-30 stk igjen tror jeg.

-ferdig Never let me go

-ferdig Kroppskunstneren

-den nye Murakami boken(som har den tittelen som er umulig å huske) som jeg hentet på biblioteket i dag(hurra!).

-I vargens tid, som jeg har tenkt på lese i mange år på engelsk, og som virker mindre skummel å skulle komme seg gjennom på norsk først:)

-En eller flere psykologibøker som jeg har tørset etter å kaste meg over det siste halve året, men nedprioritert. + en sosiologibok

-Fagpensumet som jeg egentlig allerede skulle ha vært gjennom, men ligger etter med:P

-Diverse skjønnlitterært pensum for høsten

-Den nye Jo Nesbø boken

-Resten av YA Sci-fi serien til Scott Westerfeld (fortsettelsen til Uglies)

-To bøker om surrealismen , en om kunstarten og en med surrelasistike tekster

-Mest mulig illustrerte klassikere

-Resten av Mummitrollbøkene som tegneserie

-den første Vampire Academy boken + diverse fortsettende bøker på diverse vampyrserier generelt

-Mengele Zoo

-Kamikaze girls

-Pluss randome bøker som plutselig dukker opp.

Hvor realistisk det er å klare alt dette + noen som jeg sikkert bare glemmer i øyblikket, noen jeg husker men ikke gidder å skrive ned, noen jeg står på venteliste til og håper på å få men ikke vet om blir tilfelle i løpet av ferien og noen unevnelige, vet jeg ikke. Wish me luck? -.-`

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sommertid er tid for såkalte barnebøker - da kommer barnebarna.
I år har jeg planlagt Marens lille ugle for 7-åringen og Den hemmelige hagen for 11-åringen. Håper dette faller i smak. Jeg gleder meg i hvert fall!
15-åringen pleier å fordype seg i Boken om hvalen.

I tillegg står Barnas flora 1 og 2 og Barnas fuglebok, alle av Bisse Falk og Lena Kallenberg fast på sommerprogrammet. Nydelige bøker om fakta og myter.

Herlig med tradisjoner!
Blir det tid til overs, har jeg en laaaang leseliste..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den hemmelige hagen er en magisk bok :) Jeg elsker den fortsatt den dag i dag!

Støtter sommerplanen din!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og du tror den passer for en 11-åring, som leser MYE??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja!:D

Den er tidløs - og magisk uansett hvor mye man leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har alltids en plan over hva jeg vil lese, men planene endres som oftest underveis...jeg får stadig nye boktips som jeg hopper på. Sånn foreløpig har jeg planer om å lese De ensomme, Håkan Nesser, Tilbake til Riverton og En svunnen tid begge av Kate Morton. Så får vi se om alt går som planlagt:) God sommerlesing til alle bokelskere der ute :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I sommer har jeg bestemt meg for å fordype meg og lese sakte og virkelig gå inn i ett av litteraturhistoriens store verk; "Don Quijote". I tillegg skal jeg lese Hamsun; August-triologien. Hanne Ørstavik er en forfatter jeg stadig blir anbefalt å lese, så hun blir det forhåpentligvis spennende og bli litt bedre kjent med i sommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle bøker jeg har stående ulest.

Satser på asosial sommer, med andre ord.

(Dessuten – jeg har lovet meg sjøl at jeg ikke får lov til å kjøpe en eneste bok denne sommeren.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var litt av en utfordring :-) Jeg kunne tenke meg å følge deg på den. Det står over 200 uleste bøker i hylla, og svært mange av dem gleder jeg meg til å lese.

Men hva gjør jeg i dag. Går på biblioteket og låner ytterligere 10, pluss at de hadde posesalg, og jeg endte opp enda en stor bunke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lykke til med ikke bok handlingen. Jobber med den saken selv ;)

Jeg har en saftig stabel med bøker som venter på meg. Skal lese tillstanden her inne på Bokelskere.no er godt brukt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal i alle fall lese The Bell Jar av Sylvia Plath og Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones. Regner også med at jeg kommer til å lese en del grafiske romaner, og kanskje noe av Kazuo Ishiguro og Andrej Kurkov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, sommerlesning. Ja, det blir litt diverse. Jeg har et rikt utvalg av alt mulig i "Skal lese"-hylla mi som har ventet en god stund. Rundt 50 bøker i fantasy, biografi, romaner, historiske romaner, morsomheter, faglitteratur osv. Skal prøve å få "lest unna" en del av det før jeg kjøper flere bøker nå, men gudene vet hvordan det går.

Øverst på lista er vel kanskje (etter de jeg leser nå), Blindepilen og den sovende kvinnen av Haruki Murakami, Mørkets Symmetri av Audrey Niffenegger, Amtmannens døtre av Camilla Collett, Mors bok av Margaret Skjelbred, Wuthering Heights av Emily Brontë, Beautiful Creatures av Kami Garcia og Margaret Stohl, og selvsagt En svunnen tid av Kate Morton. Gledet meg så til alle disse at jeg følte jeg måtte få unna alt som stresset og måtte gjøres før jeg kunne sette meg ned og virkelig ta dem inn.

Det er sånn med noen bøker iblant, man kan liksom ikke bare lese dem når som helst, men må vente til de kan være helt i fokus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det med fokus er eg einig i. Derfor er det litt vanskeleg å leseplanlegge. Likevel liker eg å lage lister og tenke på kva eg skal lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det svært ofte selv. Det går sjelden etter planen, men likevel fortsetter jeg, og siden den umiddelbare smaken forandrer seg ofte, kan jeg jo lage enda flere lister!

Plutselig dukker det opp ei bok man blir helt oppslukt i, eller jeg selv i hvert fall kan fort snu med tanke på hva jeg har lyst til å lese og ikke. Prøver nå altså å lage lister og backup-lister med litt mer utvalg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg leser på "Halvbroren" no, så har eg fire James Lee Burke bøker om Dave Robicheaux som ligger og venter på meg! Så min boksommer kommer til å bli strålende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er inspirert av Tonje Vold som holdt et fabelaktig foredrag om sørafrikansk litteratur før bjørsonforelesninga til Andre Brink under litteraturfestivalen på lillehammer. Så nå har jeg skaffa meg The restless supermarket og The cry of Winnie Mandela og Country of my scull - men aller først skal jeg lese Andre Brinks biografi Fork in the road. Nettop ferdig med Nelson Mandelas Road to freedom, og har lest opp igjen Part of my soul went with him av Winnie Mandela og biografien Winnie Mandela, a life.

Om jeg jobber på manus med handling fra Sør-Afrika om dagen? Joda, stemmer det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lyst til å lese en biografi om Nelson Mandela, kanskje du kan anbefale en? Burde jeg lese selvbiografi, eller noe noen andre har skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke skrevet noe som er i nærheten av balansert verken om han eller av han, så du kan like godt lese selvbiografien :) Bare ha i bakhodet at han pynter godt på ANCs historie og selvsagt demoniserer alle som ikke til en hver tid var enige med dem. Det står liksom ikke et ord om drap på medsoldater ved vag mistanke om tysting, internering og tortur av folk som kom med kritikk eller person- og gruppekamper internt og han nedtoner sterkt sin egen tilknytning til apartheid-regjeringen mens han satt "fengslet" de siste årene. Han har ingen respekt for andre sørafrikanske frigjøringsorganisasjoners bidrag til kampen, og han gir forbausende lite kreditt til de andre afrikanske bevegelsene som etterhvert som de overtok makta i sine egne land støtta ANC enormt økonomisk og militært - ofte med store konsekvenser for landenes egen befolkning. Han glemmer også å takke Sovjet for fullfinansieringen :) Men som fortelling om han personlig, og som et innblikk i Sør-Afrikas dramatiske historie og konsekvensene av apartheid, er den god nok, spennende og ganske godt skrevet. Og hvis man bare leser med et litt kritisk blikk er den ikke så verst informativ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner... Det var det jeg var litt usikker på - hvor "sanne" bøkene er - men sånn er det jo med alle biografier. Og dette er jo mannen alle beundrer...men som ingen kanskje vet så mye om? Interessant uansett for oss som vokste opp med nøye inspeksjon av ananasboksene i butikken - boikott Sør-Afrika!...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har laget min egen liste her inne "Umoderne krim", som jeg skal ta for meg av de neste månedene. Så må det blandes opp med noe mer "medmenneskelig" inniblant, som f.eks boka om Dagfinn Enerly.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg skal ta fatt på Knausgård igjen. Har lest bok nr. 1 og 4 før (tilbud i Bokklubben - åpenbart salgstriks!) og har 2, 3 og 5 liggende på vent fra mammutsalget i vår. Må nok lese hele lidelseshistorien fra begynnelsen igjen - og innen jeg er ferdig med å lese, kan jeg jo håpe at forfatteren er ferdig med å skrive, så det går an å få med seg slutten også. Men i mellomtida har han jo skaffet seg litt mer levd liv, så kanskje vi får enda flere bind? Jeg har forsåvidt likt det jeg hittil har lest, men det aner meg at det kan bli litt i overkant. I så fall ligger reserveløsninger parat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Kanusgård 1-5 og skal lese nr. 6 også når den kommer. Så håper jeg han finner på noe annet å skrive om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har bare lese ein og to. Har kjøpt bind tre. Kan hende eg skal lese den, eg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg planlegger å lese Kim Stanley Robinsons Mars-trilogi omigjen, ellers blir det nok etter innfallsmetoden og hva jeg måtte finne på loppemarked/biblioteksalg o.l. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker spørsmålet ditt, bai, men er komplett ute av stand til å besvare det! Her i huset gjelder totalt ustrukturert lesing (med unntak for den pågående DQ-lesingen - kryss i taket!) - ferieplanlegging om sommeren foregår etter følgende flytskjema (har ikke klart å lure bokelskere.no-systemet til å tegne for meg, så her må jeg satse utelukkende på verbal kommunikasjon): Skal jeg utenlands i ferien? Hvis NEI: Ta med mange bøker, så jeg er sikker på å ha nok å velge mellom. Hvis JA: Skal jeg feriere i en by som kan forventes å ha bøker på et språk jeg kan lese? Hvis NEI: Ta med mange bøker o.s.v. Hvis JA: reis uten bøker, for maks. plass til i bagasjen til å ta med nye bøker hjem.

Rekorden i ferieinnkjøp er nok de 35 bøkene jeg hadde med hjem fra en uke i New York. Jeg bør helst unngå å sette ny pers...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du trenger en Kindle! (om du ikke allered har en) Det blir betraktelig lettere reisegods i lengden - i tillegg til at du sannsynligvis vil kjøpe enda flere bøker pr. mnd. - ferie eller ikke - enn det du gjør i dag. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja... jeg har innsett at et-eller-annet lesebrett har et og annet som taler til dets fordel. Særlig med henblikk på reiselektyre. Men jeg liker ikke den konklusjonen både du og jeg har kommet til.

  1. Jeg liker å oppleve den fysiske boken - følelsen av den, og det visuelle ved den. Ikke bare tenker jeg på omslaget (det kan jeg vel få bilde av på lesebrett, om enn i lite format) - men font, format (både på fonten og på boksiden), papirkvalitet... jeg liker at ulike tekster ikke er klin like å holde og å se på!

  2. Mens jeg leser, liker jeg dessuten å ha en opplevelse av hvor langt jeg er i boken, og hvor langt jeg har igjen! Det å kunne se at jeg leser meg gjennom boken, ved å følge med på hvor mye av boken jeg holder i venstre hånd, og hvor mye i høyre... det gir meg en følelse av progresjon, som ikke lesebrettet kan gi meg. Dessuten liker jeg å kunne sjekke ved å bla i papirsidene, hvor langt det er igjen til neste kapittel...

Så det der med lesebrettet sitter nok ganske langt inne hos meg, Ava! Men at det har mye for seg - dét er jeg enig i! :-D

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er vi veldig enige de. Jeg er også klar over alle fordelene med lesebrett, spesielt når det gjelder reiser. Men så har jeg jo at slags kjærlighetsforhold til papirboken. Jeg liker alt det du nevner, og i tillegg, når jeg har kjøpt en ny bok, gleder jeg meg til å sette den i hyllen så jeg kan gå å se på den.

Kan jeg forresten spørre om du måtte betale mye i overvekt den gangen du reiste fra New York med 35 bøker i bagasjen? Jeg kan avsløre at jeg hadde med 20 bøker hjem fra Dublin en gang for mange år siden, jeg hadde overvekt, men slapp å betale fordi jeg sto nesten først i innsjekkingskøen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se her, ja - her kryper vi ut av skapene, vi bok-smuglerne, én etter én... :-D

Kan ikke huske at jeg betalte noe som helst ekstra for akkurat New York-bagasjen, Solveig - det var for det ene mest (eller bare?) pocketbøker, og for det andre så tok jeg noe i kofferten og en god del i håndbagasjen, som vel ikke ble veid. Men jeg har et vagt minne om et saftig overvektsgebyr jeg pådro meg en gang i tiden - var utvilsomt bøker med i bildet den gangen også, men husker ikke hvor jeg hadde vært da....

(Egentlig ikke noen stor bombe at vi er på linje i spørsmålet om bok versus lesebrett - men vi bør vel ikke tukle til nok en av bais tråder med å drømme oss bort i innredning av fellesbiblioteker og ymist anna - hysssssssssjjjjj....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg betalte et heftig gebyr da jeg flyttet hjem fra Bulgaria, men da var det ikke bare bøker som var problemet altså. Måtte også ut med noen kroner første gang jeg hadde vært i Beograd, da hadde jeg med meg 11 par sko nemlig... Det var salg i samtlige skobutikker gitt... Også hadde jeg med meg noen bøker også, og 4 håndvesker, og mat jeg hadde funnet ut at jeg likte: yoghurt, sjokolade, bakverk... Og kvelden før jeg skulle reise fikk jeg en flaske vin og en flaske rakija, hjemmelaget begge deler, som jeg bare mått finne plass til. Ja, jeg måtte kjøpe ekstra bag, og jeg fikk nesten ikke kofferten ut av taxien på flyplassen...

(Jeg tenkte det samme etter at jeg hadde skrevet innlegget til deg i går kveld, eller kanskje det var mer natt? Vi bør nok ikke rote til enda en av bais tråder, så det er nok best vi gir oss nå, og så får vi satse på at hun ikke oppdager det.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;-D

Vi sier ikke noe mer om saken, så kanskje hun ikke merker det, nei?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal ta for meg Cora Sandel og Ebba Haslund - inspirert av en forelesning jeg hørte under Litteraturfestivalen i mai.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den eneste jeg er sikker på at jeg skal lese er Læregutt av Johan Bojer.
Så har jeg en del andre som ligger ganske høyt opp i lesebunken: Roman 1987 og T. Singer av Dag Solstad, Mitt navn er Asher Lev av Chaim Potok, David Golder av Irene Némirovsky. I tillegg har jeg to tykke novellesamlinger av Frode Grytten og Alice Munro. Humør og innfallsmetoden avgjør hvilke det blir. Og så må det være en krimbok innimellom. Håper på en fin lesesommer uansett vær!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg satser på å bli ferdig med Harry Potter på engelsk (er halvveis i Goblet of fire nå) og starte på Jo Nesbø bøkene jeg har liggende, eller Lords of the underworld serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er første gang jeg grubler veldig i forhold til sommer og ferie.

Jeg skal være vekk noen uker og det gleder jeg meg selvfølgelig veldig til. MEN hva gjør jeg med Ibsen og Don Quijote.... Vil jo henge med de andre på lesingen. Skal jeg ta med meg disse to forholdsvis store bøkene. Ikke akkurat det jeg ser på som ferielitteratur hmmm
Tulleproblem, men reelt for meg hehe

Kanskje jeg må prioritere å lese dette nå frem til ferien slik at jeg er ajour når jeg kommer hjem :)

I såfall blir feriebøkene Ken Follett, Stormens tid 1 og 2. De har stått på leselisten så lenge at det er på tide å lese dem :) Har også lest så mye positivt om bøkene at jeg gleder meg til å ta fatt på dem :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De kan du trygt glede deg til :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lurer på om ikke du har vært frempå og snakket varmt om disse bøkene til meg tidligere også hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nok det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg har også lyst til å lese Rushdie! Det trur eg jammen eg skal gjere. Eg kjøpte Midnattsbarn for ei tid sidan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg har ikkje komme til Rusdie ennå. Dei listene mine har visst ein tendens til å endre seg undervegs. Men sommaren er ennå lang...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler deg å lese Midnattsbarn :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke et dumt valg. Gled deg, for boka er god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var nær ved å ta ho med på vinterferie til Dubai, men så kom eg til å tenke på at det kanskje ikkje var eit klokt val av forfattar å ta med dit...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tar det som det faller seg, har massevis av uleste bøker i hylla, og biblioteket er oppe i hele sommer. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseplaner for sommeren? Hm, jeg skal i hvert fall lese ferdig de jeg har begynt å lese, men har egentlig ikke planlagt noe annet, og kommer heller ikke til å gjøre det, med et unntak...

jeg vil lese ei bok av Hamsun (for å se om jeg kan fjerne usmaken Sult ga meg), men hva jeg ellers kommer til å lese, tja, det får sommeren avgjøre!

Sannsynligvis kommer jeg til å fortsette som før, dvs. at jeg lar tilfeldighetene, lysten og humøret avgjøre hvilken bok (eller snarere hvilke bøker) jeg plukker opp.

Kanskje blir det noen krimbøker, kanskje barne/ungdomsbøker, diktsamlinger, historiske romaner, fantasy eller faglitteratur. Kanskje leser jeg om igjen noe jeg har lest før... Mulighetene er uendelige, og jeg vil ikke binde meg til noe spesielt (rent bortsett fra den ene Hamsun-boka da).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine Sundal