Når jeg leser en god bok, hender der ofte jeg leser bare litt omgangen. Dette fordi jeg vil spare litt på den, og glede meg til å lese mere. Hvordan leser dere en god bok?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Når jeg leser en god bok synes jeg det er vanskelig å legge den fra meg. Jeg leser hver ledige stund jeg har. Når jeg er ferdig trøster jeg meg med at det er flere gode bøker der ute, og kanskje den neste boka jeg begynner på er like bra. Men den oppskriften din på bare litt omgangen, det å spare litt, kunne jeg tenke meg å lære når det gjelder godteri. Der er jeg også sånn at jeg sluker alt på en gang, klarer sjelden å spare...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha ha , noen går på lyktestolper og mange "sluker" gode bøker. Jeg er også en av dem. Skal liksom spare boka til jeg er alene hjemme, så jeg får koooost meg skikkelig. Men så leser jeg bare litt, , litt til, og til slutt drar jeg med meg boka i alle rom hvor jeg befinner meg. Unnskylder meg (ovenfor meg selv) at jeg skal lese denne en gang til men må bare lese disse sidene nå.......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klarer ikke å legge den ifra meg i hvertfall. Suger til meg ord for ord, side for side og blir ofte fryktelig skuffet når boka er ferdig og skulle ønske den kunne vart litt til. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sluker de... Jeg har rett og slett ikke selvkontroll nok til å legge de fra meg for å spare til senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd metoden din, men jeg klarer det sjelden. Det ender stort sett alltid med at jeg legger den fra meg og tar den opp igjen etter 2 min, så en god bok blir lest på kort tid hos meg. Du må ha en utrolig selvkontroll :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser den fortløpende jeg også, greier ikke å drøye den ut eller vente. Slukes hel. Kan bli fryktelig sur om jeg legge den bort for å f.eks. dra på skole eller jobb, da går jeg rundt og irriterer meg over at jeg ikke er hjemme og får lest videre. ;)

Men er den god så blir den lest om igjen senere hos meg også, og da i et litt roligere tempo. Og da er som regel lysten til å lese mer av forfatteren (om h*n har skrevet flere bøker) sterkt tilstede også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er boken virkelig god, stanser jeg ikke før jeg har lest den ferdig. (Jeg har gått på lyktestolper på grunn av denne vanen). Er det en bok som gjør inntrykk, leser jeg den gjerne om igjen flere ganger, og da noe langsommere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir helt oppslukt og koser meg glugg i hjel med gode bøker, klarer ikke å stoppe. Det neste jeg gjør er å sjekke om forfatteren har andre bøker på samvittigheten og tar for meg dem etter tur. Har en forfatter en god bok, håper jeg å finne samme kvalitet i hans/hennes øvrige utgivelser. Det hender jeg blir skuffet, men som oftest får jeg mange nye fine leseopplevelser. Så får jeg heller tåle at det finnes enkelte mindre gode bøker hos de fleste forfattere.

Akkurat nå er jeg inne i en "Murakamiperiode". Mange fine leseopplevelser gjenstår av samme forfatter, og jeg skal avslutte lesingen av hans bøker i ferien, med hans nye bok (som jeg så i bokhandelen i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med bøker er slik posjonering bare mulig hvis det er snakk om en novellesamling, for min del. Hvis det er snakk om en lydbok eller hørespill derimot, er det lettere å få til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har jeg en god bok mellom hendene, er jeg fra perm til perm på null komma niks! Beundrer evnen din, da! Kanskje jeg skulle prøve en gang, men tror neppe det går...:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, riktige gode bøker går så altfor fort unna, og det er så altfor langt imellom de desverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarer overhodet ikke å spare nei. Benytter enhver anledning til å få lest videre, og går ikke av veien for å forsøke og sende resten av familien bort på noe slik at jeg får litt tid for meg selv :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er som Hedvig under her, om en bok er riktig god så sluker jeg den. Jeg har flere ganger forsøkt å spare den litt, som du gjør, men jeg må vel bare innse at jeg ikke har en sånn selvdisiplin:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du, betyr dette at du har fått lesegleden tilbake!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje det er som med elskoven...
Den stormende forelskelsen er omme - og tiden er inne for den dype, trygge og varige kjærligheten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Av og til skulle jeg ønske at jeg hadde den evnen :) men jo bedre bok, jo fortere leser jeg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... og det går altids an å lese den en gang til, da vet du hva du har å glede deg til :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er sant :)
Har gjort det noen ganger og det er alltid fint å lese en veldig god bok om igjen. Ofte oppdager jeg nye ting med boken som jeg ikke fikk med meg første gang jeg leste den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å lese ei bok omigjen, det har gitt meg gode leseropplevelser mang en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristina