Det er godt mulig jeg er ung i sinnet, håper forresten det, selv om jeg har levd en liten stund. Uansett vil jeg si at Mengele Zoo har gjort et sterkt inntrykk på meg. Jeg skulle muligens ha lest den da jeg var mye yngre, men har nylig oppdaget herr Nygårdshaugs forfatterskap.

Jeg er forsåvidt enig at karakterene fremstilles svart-hvitt, gode-onde, men det gjør det hele bare tydeligere og lettere å forstå for den litt mindre drevne leseren. Ikke alle erfarne lesere leser politisk litteratur. Derfor er det av og til ok at forfattere fletter dette inn i romaner med godt driv, som du selv sier (god driv). På denne måten får flere øynene opp for hva som foregår i regnskogen, for litt sannhet er det nok i bunn, og blir litt klokere og tenker seg kanskje om to ganger før de for eks kjøper teakmøbler til terrassen sin;)

Tviler på at noen blir mer Gadafivennlige av å lese denne boken, jeg kan ikke huske at han er nevnt en gang. Det jeg derimot husker er nedslaktingen av uskyldige kun med tanke på profitt. Ikke at jeg liker metodene Milo bruker for å nå målet sitt, for jeg mener ikke at målet helliger middelene, men som underholdning og vekker, er dette god litteratur.

Milo blir for meg en slags eventyrhelt som slåss mot det onde av de riktige grunnene. Dette eventyret er for meg helt urealstisk slik han turer frem, men det er veldig spennende og oppfinnsomt.

Jeg forstår at dette er satt på spissen og tror at Nygårdshaug agenda er å bevisstgjøre de ubevisste og muligens å provosere frem en reaksjon hos de passive som lever i sin trygge boble.

Jeg visste ikke hva jeg bega meg inn på da jeg leste denne, kun at det var noe om regnskog og at mange anbefalte den. Tror kanskje det var greit å ikke vite.

Ingen har vondt av å lese denne boken, og jeg anbefaler den til alle bortsett fra dem som er fryktelig sarte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaase