Tenket jeg skulle slå et slag for emneord. Jeg prøver å sette fem emneord etter jeg har avsluttet en bok, alt fra hva den handlet om, spesielle steder, personer, følelser, stemninger, man kan jo bruke det som man vil.

Her er cluet! Hvis du har lest en bok, satt emneordet overnaturlig (f.eks.) så blir det ordet automatisk en lenke til andre bøker med samme emneord. Alt du behøver er å klikke på det.

Med andre ord. Du har nettopp lest ferdig Dødskampene 1-3 (The hunger games) og fått sansen for denne typen bøker. Sjekk ut emneordene boken har, klikk på det du syntes er spennende å se hva du får opp. Det vil gi fler og fler nye bøker jo fler som gir emneord. Du har en ny måte å finne din neste leseropplevelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har sortert bokhylla og filmhylla etter emneord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fin måte å finne flere bøker på, og jeg pleier selv å skrive inn noen emneord inne imellom. Det eneste dumme er jo det at hvis alle som har lest en bok skal skrive inn en eller tre emneord om boka så blir det jo ganske mange emneord tilslutt. Men jeg trur nok de fleste klarer å begrense seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror nok at hvis folk begynner med dette litt mer aktivt vil det begrense seg etterhvert ja. Mente ikke at man SKAL legge inn emneord bare for å legge de inn. Så sa begrenser det seg nok som du sa ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ofte tenkt på det, og så glemt det! Men det er mange bøker som knapt har noe, ikke engang det åpenlyse, så det hadde vært et fint bidrag. Samtidig håper jeg det ikke blir lange lister av emneord som knapt er relevante, og som egentlig er misvisende.

Akkurat nå er det veldig forskjellig. Skal prøve å huske på det neste gang jeg er ferdig med en bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er altfor mange og altfor dårlige emneord her fra før. Det finnes ingen konsekvens i bruken av emneord, store og små bokstaver, med eller uten anførselstegn. Og "elendig bok" er i hvert fall ikke et kvalifisert emneord.

Problemet med dette er at det er forskjell på emneordene "Oppvekst" og "oppvekst". Hvilket betyr at mange emneord bare viser til en enkelt bok, og da er jo hele hensikten med emneord borte. Fikk jeg ønske mitt ville denne funksjonen bli fjernet, eventuelt at man kunne legge til egne emneord på sin egen side, og som ikke var synlige for alle andre. La de profesjonelle lage emneord for oss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, spørs vel hvilke bøker man ser på. Noen mangler, og jo, noen har lange lister med emneord som ikke er spesielt relevante. Men hvis "O"/"o" problemet kunne blitt løst hadde det hjulpet litt. Selv prøvd å finne bøker gjennom emneord iblant, men gir raskt opp og googler det i stedet.
Hva med type "fyll inn" kategorier av emneord? Begrenset, men informativt. Altså spesielle "fyll inn"-bokser for det. Som steder, ca årstall, spesielle begivenheter, store temaord.
Bruker for øvrig mye tid på å fylle inn manglende sidetall, forsidebilder og lignende. Synes det er morsomt. Men det hadde virkelig vært noe å få emneordene i litt mer orden, med 4-5 måter å skrive hvert ord på, blir det også 4-5 ganger flere emneord enn nødvendig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, en standardisert liste over emneord ville nok ha vært en bedre løsning. En annen utfordring er bokmål/nynorsk, et eksempel på dette er emneordene Vampyrar/Vampyrer. I utgangspunktet ikke veldig forskjellige, men Vampyrer gir en treffliste på over hundre sider, får du kun ett treff på Vampyrar, hvis jeg husker riktig. Det burde i hvert fall vært inkludert en løsning som tok hensyn både til språkform og stavemåte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Caroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin BergLisbeth Marie UvaagKaramasov11Bjørg RistvedtGro-Anita Roen