Utgangspunktet er det store spørsmålet: å forstå hvordan verden henger sammen. Her sammenlignes svarene den vitenskapelige verden og østens filosofier gir på dette spørsmålet. Via kvantefysikk og relativitetsteorien vises det at forskjellene ikke er så store. Begge konkluderer med et helhetssyn - alt henger sammen med alt. Men mens vitenskapen har en mekanisk tilnærming basert på resonnement og teknologi, er østens filosofi basert på intuitiv opplevelse av en organisk helhet. Forfatteren konkluderer med at disse to retningene kompletterer hverandre, vi trenger begge i dagens moderne samfunn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hvor fant du denne boken hen? Jeg jobber i bokhandel, og søkte den opp, men den er utsolgt fra forlaget for lenge siden. Desverre. Jeg skulle likt å ha lest den!

Biblioteket, kanskje ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var så heldig at jeg fikk låne boken fra en god venn i Sverige. Leste den på svensk, ikke noe problem. Boken er til salgs i flere svenske nettbokhandler (Fysikens Tao). Pris 50-100 kroner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hvor du bor... Men de har den på Deichmanske i Oslo. Det betyr at du skal kunne bestille den på ditt bibliotek.

Hvis du er tilknyttet høyere utdanning kan du låne den via bibsys

Lykke til ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm Lyseboritaoline