Det er sikkert mange her som går med en forfatter i magen (eller andre steder). Og hva er da mer naturlig enn å lese en bok om det?

Jeg anbefaler Stephen King's On Writing. Og Diktkammeret (Dagbladet) gav ut en liten bok om poesi, forholdsvis nybegynnernivå. Alle forslag mottas med takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 17 svar.

"Fortellekunst - håndbok i litterære teknikker" av Henrik H. Langeland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært litt rundt på biblioteker å lett litt på måfå, men har ikke funnet noen "wow"-bøker om temaet. Dog har jeg en "ønsker meg"-bok i samlingen min som jeg synes virker veldig interessant, men jeg har ikke fått tak i den noe sted selv enda. Den heter "how not to write a novel" av Howard Mittelmark.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Book Depository har den på tilbud for øyeblikket. Kjøper bøker herfra relativt ofte. God service, fine priser og rask levering.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for forslaget:) Men nå har jeg alt bestilt den. Fant den utrolig nok plutselig på bokkilden.no. Dem har ikke hatt den før, men så søkte jeg igjen nå og fant den. Den kostet ikke så mye der heller:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker meg Mot til å skrive av Berit Hoff.
Noen som har den for salg? I så fall ville jeg være takknemlig for det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørt Merete Morkens Skriveboka ofte ja, så det ligger sikkert noe i det. Har sett så mange sånne bøker, men selvsagt, nå som noen spør kan jeg knapt huske noe som helst om dem.

Men, jeg vet iallfall at det var en hel hylle med svært interessante bøker om temaet, store, små og de helt enorme, i bokbutikken inne på Litteraturhuset i Oslo sist gang jeg var der. Absolutt verdt en titt om du kommer forbi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skrivandets hantverk av Sven Wernström. Han tar for seg en bok han skrevet og beskriver trinn for trinn hvordan han rent praktisk gikk frem for å fullföre boken. Et trinn for trinn opplegg som kan passe hvermansen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Merete Morken Andersens var jo ordentlig diger, gleder meg til å gå løs på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker jeg har hatt nytte av er Stephen Kings On writing. Elizabeth George Write Away har hjulpet meg over mang en kneik. Ellers anbefaler jeg Dorothea Brandes Becoming a writer som er en gammel klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

On Writing var virkelig god. Selv om jeg ikke skriver sÅ mye selv og gjør det på gøy av og til, syns jeg SK skrivebok var både spennende, interessant og mange nyttige tips.Du lærer blant annet å skrive effektive setninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke akkurat bøker, men det er noen gode råd HER

Og Elmore Leonards "10 rules of writing" er en kort og interessant bok.

Lawrence Block har tre bøker om skriving; "Spider, Spin Me a Web: A Handbook for Fiction Writers", "Telling Lies for Fun and Profit: A Manual for Fiction Writers" og "Write for Your Life"

Så har vi hele kurs, da:) Personlig har jeg landet på Holly Lisle's skrive- og redigeringskurs. Kursene er etter min mening "greie nok", og det er ikke tvil om at man (eller iallefall JEG) lærer noe jeg ikke kunne før.

På den annen side, Holly Lisle ER amerikaner, og websidene hennes bærer preg av dette. Mye egenreklame. Skrivestilen kan for enkelte oppfattes som "formelaktig". Jeg har tatt dette til meg og tenker "jeg bruker det som høres fornuftig ut og ser på resten som ren informasjon"

Skrivekurs

How to think sideways, som kurset heter, tar for seg hele prosessen med å skrive en bok. Og det er absolutt ikke så lett som jeg trodde;)

En interessant ting å legge merke til her er at kurset oppdateres hele tiden. Jeg tok kurset for et drøyt år siden, men fikk nye eposter for noen måneder siden med beskjed om at de nå begynte med videointervjuer som tar for seg nye (og gamle) medlemmers skriveproblemer, og ville gå gjennom hvordan Holly Lisle selv jobber med den seneste boken sin. Jeg synes iallefall sånt er interessant.

Når boken er skrevet (første utkast) er det på tide å revidere den. Her er det pt to kurs, et kort (les "billig") og et lenger.

Kortversjonen av revisjonskurset:

Fullversjonen av revisjonskurset:

På innmeldingssiden her er det mye selvskryt, men jeg synes faktisk kurset er verdt å få med seg.

Og bare sånn at jeg ikke lurer noen her:

Har jeg skrevet en bok? Nei, men jeg jobber med saken.

Var skrivekurset verdt pengene? Jeg synes det. Teknikkene som ble brukt fungerer, og selv når jeg leser bøker av andre forfattere og innen flere forskjellige genrer, så ser jeg at jeg bruker teknikker JEG lærte på kurset til å analysere hvordan FORFATTEREN kan ha jobbet.

Var revisjonskurset verdt pengene? Jeg synes det også, selv om jeg ikke er helt ferdig med kurset ennå. Igjen, mye av det som blir sagt er "selvfølgeligheter". Men siden jeg (selvfølgelig) ikke er en forfatter, så er det en del selvfølgeligheter jeg ikke nødvendigvis hadde fått med meg umiddelbart. Og det er ting der jeg ikke hadde tenkt på i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan også være en ide å sjekke ut de forfatterne du beundrer.

De fleste forfattere idag har en blogg, og svært mange av dem bruker plass på bloggen til å fortelle om sin måte å angripe "skriveproblemet" på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av denne typen bøker foretrekker jeg de som er skrevet av forfattere som faktisk har utgitt (gode) bøker selv. Derfor slutter jeg meg til anbefalingene av Skriveboka av Merete Morken Andersen, en murstein som inneholder det meste.

Vil også på det sterkeste anbefale den lille perlen Steering the Craft av SF-forfatter Ursula K. Le Guin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da anbefaler jeg "Månen over porten" av Per Petterson:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sissel Lie har skrevet en inspirerende og nyttig bok om å skrive sakprosa/fagtekster: Fri som foten, ad Notam, 2000.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I hylla mi "Om lesing og skriving" er det flere fine bøker. Jeg anbefaler særlig Merete Morken Andersens store og lekre "Skriveboka".

http://bokelskere.no/lupinella/boksamling/?&hyllenummer=23903

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Stephen Kings bok veldig godt, den er veldig motiverende. Ellers vil jeg anbefale "Skriveboka" av Merete Morken Andersen, "Mot til å skrive" av Berit Hoff, "Nya forfattarskolan" av Gøran Hagg (på svensk)

Har ellers hørt mye fint om gro Dahle og Kjersti Wold sin bok "velkommen til språket".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechLinnAEEllen E. MartolKristin_Therese HolmAnne LønøyHilde H HelsethPiippokattaGodemineMarteSigrid NygaardKristine LouiseAlice NordliAnette Christin MjøsLailaCathrine PedersenKirsten LundDemeterGrete AastorpGeoffreyMarit AamdalCecilie69Vigdis VoldEli HagelundRandiALene AndresenSynnøve H HoelReadninggirl30Tor-Arne JensenSverreMarenJarmo LarsenRisRosOgKlagingRoger MartinsenBeathe SolbergTove Obrestad WøienalpakkaEmil ChristiansenNils PharoEivind  Vaksvik