I et laaaangt tidsperspektiv vil jeg tro at det er flere som har lyttet/lytter/vil lytte til Beethoven enn til Kurt Nilsen. Når det gjelder kunst og kvalitet mener jeg tidsperspektivet har mye å si. F.eks har jeg en følelse av at Hamsun er blitt solgt i flere opplag enn Sandemoe. "Kultur er alltid også kulturHISTORIE".

For min del leser jeg gjerne bøker som blir anerkjent av litteraturkritikere og -vitere, bl.a er det utrolig mange gode forfattere blant Nobelprisvinnerne i litteratur.
Jeg har innsett at det er mange som har andre og bedre kunnskaper enn jeg, og jeg vil gjerne lære av dem. Og så kommer smak og behag i tillegg. Det spørs om ikke Karl Ove Knausgårds "Min kamp" blir en favoritt både hos kritikere og resten av det lesende publikum.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Godt innspill, Kjell, som underbygger min tese: God litteratur er en kombinasjon av hva vi liker, samt en del objektive kriterier som kan vurderes av fagfolk og kritikere. I tillegg er det mange som vil hevde at litteraturen skal være samfunnskritisk i innhold og provosende i sin form. Jeg er ikke helt der, men respekterer boklesere som hevder dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald K