Jeg startet min lesekarriere :-) med Detektiv Nancy Drew å fortsatte så med Morgan Kane, Jack London, Margit Sandemoe (Isfolket er forresten den eneste boksamlingen jeg har lest tre ganger :-))osv til Knut Hamusnd og Odysseen. Og i dag kan jeg sette like stor pris på Evighetens kyss av Stephenie Meyer som Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe alt etter som hva hjertet lyster. Og det samme gjelder musikk, Eminem for en tid og Beethoven for en annen. Jo eldre jeg blir jo viktigere blir det å ikke stagnere i en ide om hva som er bra eller dårlig. Og livet selv er vel den viktigste utdanningen av alle utdanninger. Hjelper lite med en Universitetsutdanning hvis man setter seg på sin høye hest etter det ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Om Robin Hood: Da jeg var gutt hadde jeg den glede å lese Robin Hood slik den var skrevet opprinnelig og oversatt til norsk. Det var en meget godt skrevet bok som passet for gutter med de eventyrlige personer som opptrer i DENNE utgaven av historien. Fra Lille-John og kjelsemeden til munken Tuck og Guy of Guysborne.

Jeg fikk for noen år siden lyst til å lese boka på ny og gikk på biblioteket i Tromsø der jeg bodde og var en god kunde. Joda, de hadde Robin Hood. Jeg bladde så vidt i boka før jeg gikk, men jeg kunne ikke kjenne igjen språket slik jeg husket det. Da jeg hjemme begynte å lese om Robin Hood kjente jeg knapt historien igjen! Det språket den tidligere var skrevet på var forsvunnet og erstattet med en oppstyltet modernisert språkbruk som mildest talt var dårlig. Boka slik jeg kjenner den var ødelagt. Jeg spurte etter den utgaven jeg hadde lest i min ungdom, men de hadde ikke noe annet enn denne nye. Litt etter litt fant jeg ut at historien om Robin Hood var modernisert på grunn av dette med likestillingen mello jenter og gutter -. Det tåles altså ikke lenger at det skal være noen bøker som tiltaler gutter mer enn jenter? Man må altså ødelegge gammel og god litteratur for å tekkes Kvinnefronten og dess like. Det liker jeg jævlig dårlig, for å si det mildt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minner meg om da de skulle revidere Torbjørn Egners sang om Hoa hottentot på grunn av rasisme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lurer på om Nancy Drew har afroamerikansk hushjelp ennå?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vel, vel, men det er riktig som jeg sier. Jeg fikk IKKE tak i Robin Hood på Tromsø bibliotek, enda jeg spurte inngående etter den utgaven jeg kjente så godt. Ad omveier fikk jeg vite av skolefolk at den var endret p.g.a. at vel noen ikke syntes den hadde noen god innvirkning på guttene. Men det må vel være antikvariat som har den? Jeg har ofte kommet over gamle bøker på loppemarked og sånn. Jeg har nå igjen undersøkt etter en annen bok jeg lærte mye av, nemlig DEN GAMLE SKATTEKISTA. Det er en samling av legender og eventyr, blant annet står det et par av Æsops fabler i den. Det er en steikanes god bok som jeg lærte mye språk av! Det var Erik Werenskiold som var redaktør for denne samlingen av legender, eventyr, osv. Nå har jeg søkt på Universtetsbiblioteket i Tromsø etter den - men nå er den også borte! Jeg synes det er en skam at de skal ødelegge glimrende litteratur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Joda, han har en merittliste "verre enn et vondt år," den godeste Werenskiold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiol