Jeg er glad og lykkelig for at jeg straks skal dra til Hellas for å være med på utgraving :) Men tiden min strekker ikke helt til. Vanligvis har jeg god tid til å snoke rundt i bokbutikkene og velge meg ut sommerens feriebibliotek, men ikke i år. Så jeg trenger litt tips. Jeg ønsker ferie bøker. Gjerne med tema fra gamle Hellas, men hvis du har et annet tips så er jeg åpen for det meste :) takker på forhånd så masse for innsatsen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 51 svar.

Da er det bare 18 timer til flyet letter og jeg er på vei til en måned med spenning, sol, herlig fysisk jobbing og mange vakre mennesker jeg skal bli kjent med :) Vil si tusen hjertligst masse takk til dere alle som har bidratt med tips til meg og som har gitt meg forventninger om mange timer med leseglede :) Tusen, tusen takk :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke bøker endte du med å ta meg deg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en vidunderlig venninde som jobber i bokhandel som hadde kjøpt tre bøker hun visste jeg ønsket meg :) Årets reisebibliotek blir altså "Sanctus" av Simon Toyne, "The Hand of Fatima" av Ildefonso Falcones og "The Wise Man's Fear" av Patrick Rothfuss. Ble altså bare tre bøker (jeg som for tilsvarende periode pleier å ta med minimum 8 stk), men det blir jo mye jobbing og alle bøkene er forholdsvis tykke så jeg har nok så jeg klarer meg ;) Og så når jeg kommer hjem så har jeg jo en hel skog med vakre og spennende bøker som venter på at jeg skal ta dem med meg hjem basert på tipsene deres :) Jeg er en priviligert og heldig jente :D God sommer alle sammen !!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Miraklene i Santo Fico, og selv om det er en voksenroman, er den veldig bra. Den handler om en bortgjemt, liten landsby, i Italia. Det er varmt der, så jeg synes det definitivt er en sommerbok ;O)
:O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes miraklene i Santo Fico var en kjempefin bok. Fikk den av onkelen min for et par år siden. Hadde ikke hørt om boka før det, men onkelen min har virkelig skjønt hva slags bøker jeg liker. Han hadde rett her og, og jeg slukte den på sommerferie. Veldig fin bok, som jeg virkelig koste meg med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den leste jeg for mange år siden og jeg er helt enig med deg i at det er en flott bok :) Vakker utenpå og vakker inni :) Jeg har merket at et cover jeg syns er flott er med på å høyne opplevelsen min av en bok jeg liker noen hakk. Men takk for tips i alle fall Karina :) Selv om jeg har lest noen av de bøkene jeg har blitt tipset om i denne tråden, så håper jeg anbefalingene deres kan bidra til å invitere andre bokelskere som måtte lese dem inn i mange, vakre leseopplevelser. Og det er jo minst like viktig som at jeg finner bøker til å putte i sommerens reisekoffert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En krans av greske øyer av Ferdinand Finne, mer midt i blinken kan det ikke bli for en som skal være med på utgravninger i Hellas (heldiggrisen)!

Jeg er veldig glad i Helter og monstre på himmelhvelvingen, fire bind av Maj Samzelius. Gresk mytologi. Strengt tatt såkalt barnebøker - etter min mening for alle aldrer.

God tur - og god lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er Finne boka en reisebeskrivelse? Han maler jo vakkert så denne skal jeg sjekke. Mytologi ligger mitt hjerte nær så de tror jeg rett og slett skal kjøpes uten at jeg trenger å tenke noe mer på det :) Heldiggris ja, gjett om :) Jeg gleder meg ubeskrivelig og klarer nesten ikke vente, heldigvis sitter jeg på flyet om bare 4 dager :) Takk for tipsene Lillevi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langt mer enn en reiseskildring!
Finne beskriver mennesker og steder, fletter inn historie og mytologi. Illustrerer stoffet med sine egne tegninger. Her er det mye å hente!
Tror sannelig denne skal få bli med når jeg selv reiser til Kreta om et par uker :)

Jeg har forresten et godt forslag til, Min greske verden av Mary Theophilakis. Forfatteren er norsk og gift med en greker. Hun har i lange perioder bodd i Hellas og står med et ben i hver kultur. Hun kjenner landet fra innsiden, samtidig som hun har den distansen som skal til for å se landet og folket. Skildringer tatt på kornet! Dette er en bok som burde ha fått mye større oppmerksomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg planlegger å bosette meg i Hellas i fremtiden tror jeg nok "Min greske verden" er midt i blinken for meg :) Hjertligst takk for tips igjen Lillevi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hvis du gjør det, bør du absolutt prøve å skaffe deg "Min greske verden"! Ønsker deg masse lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Syndere i sommersol av Sigurd Hoel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest så skal absulutt sjekke ut. Takk for tips Lisita :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut til at du har fått inn tilstrekkelig med boktips til å fylle både en og ti kofferter... Men jeg tilføyer likevel disse, som jeg likte svært godt: Vann til elefantene, Saras nøkkel, Min søsters vokter, Noen kjenner mitt navn, Barnepiken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja responsen har vært helt enestående, jeg blir så glad :)Saras nøkkel har jeg lest, likte den veldig godt og lærte ting jeg ikke ante om på forhånd :) Vann til elefantene skal jeg lese, men mulig jeg må vente ett år kanskje (siden den går på kino nå og den liksom er overalt). Barnepiken har jeg hørt deler av på lydbok (på vei til hytta i bil sammen mamma og pappa :) ) og har absolutt planer om å lese snart. Min søsters vokter og Noen kjenner mitt navn har jeg ikke hørt om og skal absolutt sjekke ut :) Takk for tips Belinda :) Jeg gleder meg til alle timene med leseglede som jeg har framfor meg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kikket over favorittene dine. Mye bra der! Alle Cecilia Samartins fire bøker er herlige ferie bøker, lettleste og gripende. God tur ja, med denne lange linken med anbefalte bøker, kan du jo være borte lenge uten å kjede deg!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samartin er slettes ikke dum nei :) Takk for tips Agnethe :) Ja det er ganske fabelaktig. Her er det masse bøker til både i og etter ferien. Blir ikke så mange bøker som vanlig med i kofferten i år siden jeg stortsett skal jobbe, men har en uke på slutten der jeg bare skal ha ferie og har tid til å lese hele tiden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var en tur innom biblioteket i dag og leste bak på Granateplene av Sue Monk Kidd og kom til å tenke på denne tråden. Kanskje den kunne være noe om du ikke allerede har lest den. Ha en fin tur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den har jeg ikke lest. Og tittelen gjør så absolutt at jeg blir nysgjerrig. Takk for tipset Anya :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo ta en titt på Percy Jackson-bøkene... Dette er riktignok ungdomsbøker i fantasy-genren, men tematisk helt riktige. Harry Potter er jo ungdomsbøker det også, men det er nok av voksne som leser dem...Percy er en amerikansk gutt - dvs halvt amerikansk gutt og halvt gresk gud. Lettlest action og spenning hvor man lærer masse om gresk mytologi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slettes inget dumt tips det der :) jeg har jo litt uforvarende snublet inn i fantasy-generen og må si jeg trives der. Og serier pleier jeg jo å sette stor pris på :) Takk for tips Caroline :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Shantaram av Gregory David Roberts? Storyen er riktignok ikke fra Hellas, men handler om en kriminell som reiser til India. Veldig god sommerlektyre hvis du ikke har lest denne før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja Shantaram har ligget på vent hos meg ganske lenge nå. Som jeg sa nedenfor her et sted så klarer jeg ikke å lese bøker som er på en hype, men nå har det jo begynt å roe seg rundt denne så kanskje den fortjener å bli tatt fram nå :) Takk for tips Tonje :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, så du skreiv det i stad. Jeg leste den på den tida da den ikke var så veldig kjent enda. Sommeren for 2 år siden. Den var kjent, men ikke så kjent at alle snakka om den etc. Den er populær, men blir ikke snakka like mye om som tidligere. De fleste som ønsker å lese den, har nok lest den nå. ;)

Bare hyggelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldig er du som får være med på er slikt spennende prosjekt. Lykke til og håper dere avdekker noe spennende, du kan kanskje fortelle om det etterhvert.
Jeg har ei praktbok som du kan se her
Hvis du ønsker en annen lett ferielektyre kan du jo ta med deg ei norsk bok. Da vil jeg anbefale "Kilden" av Gabriel Scott, den er så norsk som det går an og er ei uforglemmelig bok. God tur ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det er litt slump at jeg har kommet meg inn, jeg er den eneste norske og har vel sneket meg litt inn bakveien, men litt flaks skal man jo ha ;) Lover å komme tilbake med rapport om hva vi evt. finner. Allerede før vi har begynt kan jeg love at det i alle fall blir haugevis med keramikk :) Den boka du linker til hadde vært en super bok å bruke på eksamen, men jeg kommer neppe til å ta med meg faglitteratur nedover ;) Men jeg elsker jo sånne bøker så kommer til å sjekke den ut når jeg er hjemme igjen. Scott sin bok derimot skal jeg sjekke ut for en plass i feriebiblioteket :) Takk for tips Karin :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig at du har kommet med kommentarer til forslagene våre! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

skulle bare mangle, jeg syns jo det er superstas at dere hjelper meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse er ikke fra Hellas, men anbefales!! Den glemte Hagen av Kate Morton. Det usynlige fjellet av Carolina de Robertis. Krim: ett skritt etter av Henning Mankell. God tur!!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den glemte hagen har jeg lest og likte veldig godt :) Det usynlige fjellet hørtes spennende ut, skal sjekke den. Mankell er jeg også glad i, men her har jeg en greie på at jeg må lese bøkene i rekkefølge ;) tusen takk for tips Ingunn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke fra Hellas akkurat, men likevel en bok som er verd å lese: Siderhusreglene av John Irving.;) Var inne å så på felles bøker vi hadde, kan det stemme at du ikke har lest Millenium-triologien av Stieg Larsson. Det må jo være perfekt sommerlesing. Tror du blir å like den etter å ha sett på felles bøker;) God tur:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siderhusreglene ja. Husker jeg likte filmen veldig godt, skal definitivt sjekke ut den :) Jepp det stemmer at jeg ikke har lest Larsson trilogien. Jeg klarer ikke å lese bøker som er en kjempe hype. Eller jo, jeg gjør jo det, men bare ikke mens det stormer som verst ;) Jeg har jo faktisk de to første liggende, siden det har roet seg litt nå så kanskje det er på tide å ta de fram :) Takk for tips Jorunn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var en gang til og denne gangen så jeg på favorittbøkene dine. Det er nesten så jeg spiser hatten min hvis ikke Larsson faller i smak ( He He). Så også at du hadde lest to av Jostein Gaarder. Anbefaler på det varmeeste å lese "Sirkusdirektørens datter" av Jostein Gaarder. Super ferielesning:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha :) Da er det vel bare å pakke dem ned da ;) Gaarder liker jeg godt (hadde jeg bare to inne i bokhylla mi? hm.. da må jeg nok inn å legge inn de andre jeg har lest og) og Sirkusdirektørens dattet har jeg ikke lest så da burde jeg definitivt sjekke den. Appelsinpiken er vel Gaarder det og eller? Har du lest den? En venn av meg lagde musikk til filmen og hvis boka er likefin som musikken hans så kommer jeg jo til å elske den. Takk for tips igjen Jorunn :) Forresten: Uansett utfall så ikke spis hatten din, jeg er sikker på at du er mye flottere med hatten på enn inni ;) Flere burde forresten gå med hatt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he har ikke lest "Appelsinpiken". Har bare lest "Sirkusdirektørens datter", men har absolutt planer om å lese flere av Gaarder... Blir spennende å høre om du likte bøkene. Skal "følge" deg så jeg håper det kommer kommentarer på hva du synes om bøkene...:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du bør absolutt lese Larsson sine bøker! Og du kan ta det helt med ro, det er nesten ingen som kjøper dem lenger:) ikke en gang når det er 3 for 2-salg..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre Linn :) Er en stund siden det har vært noe i avisnene og på tv og nå, så da høres det trygt ut ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på et par til, fra bl.a. Hellas under 2.verdenskrig: "Klokken i Makedonia" av Knud H. Thomsen, og "Farlige hvetebrødsdager" av Axel Kjelland. Begge er særdeles fornøyelige, lettleste men med godt språk, herlig humor og finurlige språklige vendinger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

disse var ukjente for meg, hørtes absolutt spennende ut :) takk igjen Anne Mette :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja det er veldig gøy. Hardt og til tider skittent arbeid, men jeg elsker det :) Kreta-trilogien til Munch har jeg faktisk lest, satt og så på den her om dagen og fant ut at jeg har glemt veldig mye, mulig den får være med i kofferten. De to andre hadde jeg ikke hørt om så de skal jeg sjekke ut. Takk for tips Tao :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og for øvrig handler jo noen av Agatha Christies bøker fra utgravninger, i Midt-Østen riktignok, - men jeg husker dessverre ikke hvilke;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Midt-Østen syns jeg er kjempespennende så det var et flott tips :) Takk igjen Ellen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henger meg på "Kaptein Corellis mandolin" Ellers er kanskje "Øya" av Victoria Hislop passende ferielektyre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Øya har jeg lest og elsket :) Har også lest The Return, og ble ufattelig skuffa. Men i ettertid har den faktisk vokst litt på meg, mulig den ble offer for alt for høye forventninger når den ble lest. Men takk for tips Anne Mette :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes spennende ut:)

Jeg har ikke noe boktips på bøker om den greske antikken, men om du vil lese noe om Hellas kan du kanskje prøve deg på Fortell, Zorbas, fortell av Nikis Kazantzakis. Jeg har ikke lest den selv enda, men jeg har den i hyllen og gleder meg til den. Og det er jo en klassiker. Karin Jensen har skrevet en fin omtale om den her.

Ellers støtter jeg Ellens forslag om Kaptein Corellis mandolin, det er en virkelig flott bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kjempespennende :) var med på samme utgraving i fjor så det blir ekstra gøy å kunne komme tilbake til samme utgravinga i år. Selvfølgelig Zorbas :) At jeg kunne glemme den. Så utrolig flott å ha dere som kan tenke klart her jeg svirrer rundt i eksamensstress og reisefeber :) Takk Solveig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen årsak! Eksamensstress og reisefeber er helt normalt:)Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

will do :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldiggris! :-)
Har du lest Kaptein Corellis mandolin? Veldig fin, fra Hellas, men ikke det ordentlig gamle, bare fra siste krig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja jeg gleder meg massivt, som et lite barn :) Jeg har faktisk ikke lest den, bare sett filmen. Mulig jeg ikke har tenkt på å plukke opp boka siden jeg av en eller annen grunn ikke utstår Nicolas Cage. Men det er jo ikke han som har skrevet boka så kanskje jeg bure gi den en sjanse. Takk for tips Ellen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolKirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten Müller