Fyrste bindet av den fyrste norske utgåva av Il Decamerone, omsett av Henrik Rytter, og med illustrasjonar av Arent Christensen. Stor - på alle måtar: Dei fyrste novellene finn vi her. Verken meir eller mindre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Første og andre bindet av den norske førsteutgaven av Giovanni Boccaccio's "Decameronen" ble utgitt i 1934, det tredje og fjerde bindet ble utgitt i 1935 - som du skriver - oversatt av H.Rytter og med illustrasjoner av A.Christensen. Alle fire bindene befinner seg i biblioteket mitt. I følge noen bekjente var boekene forbuden frukt i deres ungdom og ble godt gjemt bakerst i bokhyller og i nattbordskuffer og førte derfor til mye smuglesing blant den oppvoksende slekt.

På 1980-tallet kom kvinnenes Dekamerone ut. Ti unge kvinner på samme fødeavdeling blir satt under karantene i ti dager. En av dem får ideen om at de skal ta en "Boccaccio" - de ti dagene de er i karantene skal de fortelle hverandre forskjellige historier om livet, menn og kjærlighet. Som i Boccaccio's "Decameronen" blir det i løpet av ti dager fortalt 100 historier. Redaktør for "Kvinnenes Dekamerone" er Julia Wosnessenskaja. Det begynner å bli noen år siden jeg leste den, men på 80-tallet fant jeg den underholdende og leseverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette vekker min nysgjerrighet!
Jeg har en mappe med grafiske blad, illustrasjoner til Decamaronen (ikke av Arent Christensen, får ikke sjekket av hvem nå). Må bare innrømme at jeg vet lite om dette.
Vil du fortelle meg litt om hva Dekamaronen er.
Hvor får jeg tak i boken/novellene du nevner?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne utgåva kom ut i 1990 (Forum folag i samarbeid med Ring bok, står det); fyrsteutgåva kom i 1934. Eg har òg ei anna utgåve på norsk (illustrert, ja), men eg inn henne ikkje - har nokon lurt med seg dei erotiske novellene? Dette er vel ei utgåve frå Bokklubben, med utdrag (men den som eg viser til, er altså heilt komplett!!!!), omsett av Oskar Braatens son Bjørn Braaten, hugsar eg. Kva Decameronen er? Ei samling forteljingar, slik den meir kjende samlinga Canterbury Tales er, der ramma er nokre folk på flukt frå pesten i 1340-åra, og så underheld dei einannan med historier, for det meste - aller meste! - erotiske. Eit vanleg oppslagsverk gir deg nok detaljar. Men Baocaccio står altså for dei fyrste novellene i litteraturhistoria.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha! Blir ikke mindre nysgjerrig etter dette.
Så da er det bare å begynne og lete i antikvariat og brukthandlere etter den komplette 1990-utgaven... Det er sånn du har funnet det?? Eller er den til salgs i noen butikk?
Gleder meg til å komme hjem og se på trykkene mine på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fekk dei to svære binda i gåve til førtiårsdagen i 1992 og las dei i 2003. Lang leveringstid her. Før var det noko som heitte Ring Bok i hovudstaden, nede i Grensen, men det er visst ikkje der lenger. Skal gi deg tips om eg kjem over dei einstad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Det vil jeg gjerne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og her ser du nr. 2.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk funnet dem :-)
Litt voldsomt for min lommebok for øyeblikket. Så jeg vakler, skal, skal ikke. Usikker på å punge ut såpass mye for verk jeg ikke har sett.

Bare illustrasjonene av Arent Christensen i seg selv frister...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men Karin har Decameronen til sals.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg er blitt den lykkelige eier av to bind av dette verket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott at det ordna seg! God lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset, Kjell!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to bøkene jeg har er på norsk. Skal det være en tredje bok i serien, vet du noe om det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom det ikkje er hundre noveller i alt, og utgåva seier ho skal vere komplett, manglar det kanskje eit bind. Men ofte blir det gitt ut eit utval av dei mange novellene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene mine har andre bokomslag enn de jeg fant her inne. Mine er innbundne og har flotte "tidsriktige" bokomslag. Gyldendals forlag 1976. Mesterverk fra verdensbiblioteket, omsett av Magnus Ulleland. Bok nr 1 er på 438 s og nr 2 har 369 s.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda ASynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud Husevågtuhamre