Det pågår nå et par tråder vedrørende biblioteker og det har fått meg til å innse at jeg er dårlig til å støtte opp om dette tilbudet.

Jeg skal reise rundt i Norge i sommer og har tenkt å besøke biblioteker der jeg har muligheten til å gjøre det.

Nå har dere muligheten til å reklamerer for biblioteker som er unike på en eller annen måte.

Hvilken bibliotek er det beste du har besøkt og hvorfor?

Det flotteste biblioteket jeg har vært i er Porsgrunn bibliotek. Der hadde de mange fine og deilige sofaer plassert rundt omkring så man kunne sitte ned og lese aviser, magasiner og bøker. De solgte kaffe og muffins som gjorde at jeg fikk følelsen av at jeg satt på cafe. I tillegg hadde de en hylle med bruktbøker som de solgte for 5 og 10 kroner :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Biblioteket , der hvor jeg oppdaget bøkenes verden for aller første gang. Ikke noe flott, i andre etasje på en skole, tettpakket med bøker og to lenestoler. Verdens beste bibliotek, det luktet bøker og det luktet bibliotek med all dens skatter. Ingen over , ingen ved siden. Mange mange år senere har jeg besøkt flere bibliotek, mange flotte og med fasiliteter , som en kafe , men bibliotekfølelsen ,som jeg den gang hadde, den har jeg enda ikke kjent - dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må jo reklamere for en liten artikkel jeg har laget angående bibliotekenes mange ansikter. Artikkelen finner du på huvenes

Min store favoritt er bokbussen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokbussen er gull. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bibliotek er et utrolig godt sted for å søke ro, refleksjon og kunnskap. I tillegg er det et sted for møte med andre mennesker i alle aldre og med ulik bakgrunn. Bibliotek arrangerer mange ting for brukerne sine: kunnskapsuniversitet (foredrag) for barn, voksne og eldre innenfor alle mulige kategorier, mange ulike kurs, lesesirkler, forfattermøter, politikermøter etc. Her kunne jeg ramse opp i det uendelige!

Først og fremst er biblioteket der du går for å finne det du ikke har i bokhylla selv, eller ikke finner i bokhandelen. De har gjenfinningssystemer som er utrolig praktiske - og de tilbyr også nettløsninger for dette. Men atmosfæren i et bibliotek er helt unik med koselige og samfunnsinteresserte folk, gode sofaer som du nevnte og fine utstillinger!

Det er utrolig mange fine bibliotek rundt omkring: Mine nærbibliotek,som ligger i Midt-Norge, kan jeg anbefale Trondheim folkebibliotek, Ørland folkebibliotek som ligger i kulturhuset der, Universitetsbibliotekene i Trondheim (Gunnerus på Kalvskinnet, Teknisk hovedbibliotek og Realfagsbiblioteket på Gløshaugen + biblioteket på Dragvoll). Ellers falt jeg helt for Drammensbiblioteket da jeg var der et par turer - prøv og sett deg ned i stolene som vender ut mot elva og se mot den vakre broen der - stemningsfullt!

Som du sikkert kan gjette deg til: jeg er bibliotekar og stor bibliotekbruker ;)

Kos deg på turen(e) dine til biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, denne tråden har gått meg hus forbi - hvordan kunne det skje...

Mitt favorittbibliotekt ligger på øya Veierland i Ytre Oslofjord og er fra 1923. Jeg siterer fra min egen bok Veierland forteller:
"Har Veierland landets vakreste bibliotek? En bokstue innredet i et hjørne av Lokalet - online til moderbiblioteket Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Lindegrønt, stående panel, et minimøblement og en vedovn. Det kan være kø utenfor når bibliotekar Marite Juul kommer for å låse opp tirsdag kveld, eller hun kan tilbringe bibliotekkveldene alene. Like fullt låner hun ut flest bøker i landet - folketallet tatt i betraktning."

Hvis du kjører kystveien fra Porsgrunn til Sandefjord kan du ta en avstikker til Engø, og derfra ferga til Veierland. Gjør du dette, må du gi lyd Hedvig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig spennende og interessant :)
Jeg skal gi lyd fra meg hvis jeg tar turen til Veierland :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ikke sant vi har et flott bibliotek, er selvfølgelig helt enig med deg som Porsgrunns borger....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei :) Du er heldig som har det fantastiske biblioteket så nærme deg. Jeg koste meg virkelig der. Porsgrunn er en fantastisk by. Har bodd der noen år for lenge siden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan jo reklamere litt for Rygge bibliotek, som er mitt favoritt bibliotek. har ikke så mange å sammenligne med. Det er jo et bibliotek i Moss også som ligger i Møllebyen, noe større enn i Rygge men har ikke på langt nær samme atmosfære. Rygge bibliotek er et lite bibliotek med et godt utvalg av bøker, mega hyggelig personale og er bare godt likt av alle. De selger også brukte bøker til en 10'er innimellom, og har to bokloppemarkeder i året. Ellers så er Rygge biblioteks venner veldig oppegående og har mange fine forfatterbesøk og andre relevante foredrag å skilte med. Biblioteket har også tilbud til de yngste i form av eventyrstunder, og noe som heter litterær matpakke en gang i måneden for oss litt eldre. Alt i alt et flott bygdebibliotek. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt Sandefjord bibliotek. De har, først av alt, et utrolig stort utvalg av bøker - jeg tror ikke jeg noen gang har lett etter en bok og IKKE funnet den der. De selger kaffe og kaker, og det finnes en kiosk ved kinoen rett ved siden av. Datamaskinene er frie til bruk, og bare ved å chippe inn boken kan man låne boken uten å gå til disken. Med to etasjer stappfulle av bøker, god komfort, datamaskiner, salg av brukte bøker og god service er jeg veldig stolt av å ha Sandefjord bibliotek i nærheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint prosjekt!

Jeg likte meg veldig godt på biblioteket i Tromsø. Et stort, åpnet og levende bibliotek, fullt av både bøker og folk.

Andre bibliotek jeg har likt er biblioteket i Lillehammer, i Modalen og Stavanger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tromsø er første stopp på turen min :) Biblioteket der skal jeg forsøke å besøke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sogner på en måte til to bibliotek, det er like langt til begge to, og begge har sine fordeler.

Tune bibliotek har det største utvalget, både i bøker og tidsskrifter. De er veldig raske med det siste, men de kan til tider være litt trege med fjærnlån.

Sarpsborg bibliotek befinner seg faktisk i et av Norges fineste funkisbygg og er verdt et besøk bare for det. Det er fin bevart inne også, selv om møblene selvsagt er av nyere dato. De har ikke like stort utvalg i bøker og tidsskrifter, men mange spennende DVD'er og super service.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hovedbiblioteket i Trondheim kan friste med kirkeruiner fra middelalderen (inkludert skjeletter fra kirkegården!) og en bokborg som ser ganske så stilig ut.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lillehammer Bibliotek er bra, synes jeg.Sjøl er jeg spesielt glad i Sigrid Undset-rommet, siden hun er den forfatteren jeg setter aller høyest. Og så har de "Leseriet" der man kan kjøpe kaffe etc. og lese aviser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som det kan være verdt å besøke dette biblioteket :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I lys av de pågående diskusjonene om biblioteket og din oppfordring, blir jeg veldig fristet til å gi min uforbeholdne ros til institusjonen.

Jeg elsket biblioteket i min barndom, men sluttet etter hvert å bruke det og gikk i stedet over til å kjøpe bøkene jeg ville lese. Gjennom bokelskere.no re-oppdaget jeg biblioteket, og ble mektig imponert.

Her kan jeg sitte foran PC'en og reservere de bøkene, DVD’ene o.l. jeg måtte ønske. Deretter er det noen som finner dem frem til meg og sender meg en e-post om at jeg kan hente dem. Jeg drar til biblioteket, finner bøkene som er plassert i en hylle like ved inngangen, registrer dem ut elektronisk og helt køfritt, for så å forlate biblioteket et minutt senere. Fantastisk.

Biblioteket jeg vil fremheve som det beste er dermed det elektroniske tilbudet til de kommunale bibliotekene, uavhengig av bibliotek eller filial.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Biblioteket i Stange kommune er det finaste og mest moderne biblioteket eg har "sokna" til. Anbefales herved!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et flott initiativ! Beste bibliotek? Hmmmm... tenker så det knaker.. Jeg var innom Drammensbiblioteket på Papirbredden, det er kjempefint med nytt interiør, litt annerledes bokoppstilling og fine sofaer/stoler å slange seg i. Ellers liker jeg veldig godt Deichman på Hammersborg, og Deichman på Majorstua. Der har de fått en superfancy innleveringsmaskin - gå og prøv den! :) Snart drar jeg til Paris med familien, er det noen som har noen gode bibliotektips?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og i Drammen er folkebiblioteket linket sammen med høyskolebiblioteket. Veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deicman på Hammersborg har en helt egen atmosfære! Har riktignok ikke vært der på årevis, men det er og blir BIBLIOTEKET for meg. Tilbrakte mange timer der i min ungdom!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, det er en egen atmosfære der... Håper de klarer å ta med litt av den ned til Bjørvika ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Paris er det heilt klart Bibliothèque François Mitterrand du må oppsøke. For ein bygning!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tips - skal forsøke å ta turen innom! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei igjen.. Jeg tok turen innom, sammen med hele familien. Akkurat det gjorde kanskje besøket litt begrenset, fikk ikke gått inn og sett på noen av avdelingene. Uansett var det morsomt å ha vært der! Enig -veldig spesiell og flott bygning! Takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye