Takk for flott svar, jeg håpet jo at en bibliotekar ville hive seg på.

Det er nettopp fordi verden er i stadig forandring jeg mener at biblioteker bør være fylt med bøker. Tenk hvor fattig verden ville vært uten gamle skrifter på papyrus og pergament! Jeg syns at vi har plikt til å ta vare på mengder av bøker til de som kommer etter oss, selv om trenden akkurat nå er at folk ikke låner bøker på bibliotek.

Det er vel litt naivt å tro at vi i Norge alltid vil ha det best i verden? Sett at krig, naturkatastrofer eller en meteoritt slår ut alt av elektronisk kommunikasjon og legger vår økonomi i ruiner? I min (håpløst romantiske) verden ville det vært verdt det; at et bibliotek ble vedlikeholdt og støvtørret i 300 år uten en eneste besøkende, hvis så bare ett menneske fant veien inn for å lese en bok.

Selv er jeg altså helt fersk som bibliotekbruker. Jeg fant ikke Servantes’ ”Don Quijote” noe sted og havnet på biblioteket. Hva om biblioteket ikke hadde hatt denne boken? Skulle jeg deltatt på flerkulturell aften i stedet? Jeg har bestemt meg for å låne lydbøker på biblioteket og har ingenting imot å laste dem ned elektronisk heller, men noen må ta vare på bøker i papirutgave også og hvem skal gjøre det dersom bibliotekene ikke gjør det?

Nordmenn er vel fortsatt i verdenstoppen når det gjelder å lese bøker? Det alene bør være et argument for å bevare bøker og biblioteker, uavhengig av besøkstall, syns jeg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg mente at vi leser mye, ikke låner mye. Jeg har ingen ferske tall. Forrige undersøkelse jeg husker hadde Island på topp og Norge som nr 2, men dette kan jo være noen år siden. Er det noen som har ferske undersøkelser/tall å bidra med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bare så det er sagt så er jeg 100 % for bøker på biblioteket ;)

Jeg elsker selv følelsen av å være i et bibliotek og kunne tusle rundt og titte på det jeg vil. Dra ut interessante bøker fra hylla og vurdere i eget tempo om jeg skal lese de. (I en bokhandel kommer det alltid en vennelig sjel som har fått beskjed av sjefen om å snakke med alle kundene)

Heldigvis har NB et hovedlager hvor tekstlige kopier av alt som blir utgitt i Norge oppbevares. Og jeg er helt enig i at dette er viktig. Det er også viktig å ha bøker i de enkelte biblioteken slik at de er tilgjengelige når brukerne ønsker å benytte de, og gode ordninger for å låne inn bøker fra andre biblioteker.

Jeg mener også at det alltid skal være plass til lesing og bøker til lesing i et bibliotek, men det må i trå med tiden være åpent for mer en bare bøker. Tror jeg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

mgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin Fjellheim